Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1046
EURO
44,6422
IMKB
9.171,000
ALTIN
4.173,580
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KABİNE'DE AZALMA TELAŞI
KABİNE DE AZALMA TELAŞI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Lübnan'da açıkladığı "bakan sayısının azaltılması" projesi ,kabinede ve AKP'de telaşa neden oldu.
 
18.6.2005 - 12:49
Birçok bakan danışmanının, AKP yönetimini ve Erdoğan'ın danışmanlarını arayarak gidecek isimler konusunda nabız yokladığı öğrenildi. Bakan sayısının azaltılması projesinin kısa vadede gerçekleşmeyeceğini belirten Erdoğan'ın danışmanları da, düzenlemelerin seçim sonrasında yeni hükümette olabileceğini vurguladı. Konuyla ilgili kısa vadede bir çalışmanın olmadığını kaydeden Başbakanlık kaynakları, "Başbakanlık'a bağlı ve ilgili 40'ı aşan kuruluş var, öncelikle bürokrasinin azaltılması gerekir. Bunlardan sonra bakanlık sayısında otomatik olarak azalma sağlanır. Zaten hükümet göreve gelince bakanlık sayısını 38'den 23'e düşürmüştü. Başbakan da şimdi değil ileride olacağını söyledi. Olmasını arzu ettiğini vurguladı. Bu azaltma da büyük ihtimalle seçim öncesi olmaz, seçimden sonra olur" bilgisini verdi. 2 aşamalı yol izleniyor Azaltmanın başbakan yardımcılıklarıyla beraber sayısı 7 olan devlet bakanlıklarından olabileceği belirtiliyor. Ancak parti içi dengeler açısından azaltmanın başbakan yardımcılıklarından değil, 5 devlet bakanlığından olabileceği ifade ediliyor. Mevzuata göre bakanlıkların azaltılması için 2 aşamalı yol izleniyor: Yeni görev yapısı "Öncelikle hükümetin bakanlıkların azaltılmasına ilişkin hazırladığı kararnameyi cumhurbaşkanının onayına sunması gerekiyor. Cumhurbaşkanının onayının alınmasıyla birlikte, ikinci kararname devreye giriyor. Azaltılan bakanlık bünyesinde bulunan bağlı ve ilgili kuruluşların hangi bakanlığa bağlanacağına ilişkin kararname cumhurbaşkanına gönderiliyor. Cumhurbaşkanının onaylaması durumunda Başbakanlık yayımladığı genelgeyle yeni görev yapısını tüm kuruluşlara bildiriyor." ABD ÖRNEĞİ ABD'de doğrudan Başkan tarafından Senato'nun onayıyla atanan ve Başkan'a bağlı çalışan bakanlar, genellikle Kongre üyesi değil. ABD'de 15 bakanlık ve başkanları bakanlık statüsü taşıyan 4 kurum var. Başkan Yardımcısı'nın da üye olduğu kabinede, Dışişleri, Savunma, Eğitim, Enerji, Tarım, Ticaret, Sağlık ve İnsani Hizmetler, İç Güvenlik, Konut ve Kentsel Kalkınma, Çalışma, Ulaştırma, Hazine, Adalet ile Veteran İşleri bakanları bulunuyor. Bush yönetiminde, Çevre Koruma Ajansı, Yönetim ve Bütçe Dairesi ve Ulusal Uyuşturucu Denetim Politikası'nın başındaki kişiler ile ABD (Dış) Ticaret Temsilcisi de bakanlık statüsü taşıyor.(milliyet)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'TÜRBANI AĞZINA DOLAYANLARIN, BOYUNLARINA DOLANACAK'

"TOMMİKS SERBEST, KUR'AN YASAK

"ALMANYA'NIN YAPTIĞI ÇOK YANLIŞ, ÇOK ÇİRKİN"
»  DSP PARTİ OKULU'NDA DERS BAŞI... ESKİ BAKANLAR DERS VERECEK
»  MİLLETVEKİLLERİNE İLKSAN DOSYASI!!
»  ARINÇ'TAN ALMANYA'YA KINAMA MEKTUBU
»  "HEDEFİMİZ GENEL SAĞLIK SİGORTASI'NA GEÇMEK"
»  UNAKITAN'IN KAÇAK VİLLASI YASALAŞTI
»   ERDOĞAN, ALMANYA'YA SERT ÇIKTI
»  ERDOAN'DAN BAYKAL'A:"KOMİNİSTLER BİLE SİZDEN İLERİ"
»  DOĞAL GAZ PİYASASI'NDA DEĞİŞİKLİK
»  YÜCE DİVAN'DA 'JOKER VEKİL' GÜNDEMİ
»  CEM UZAN'DAN ERDOĞAN'A, "UZLAŞALIM"!!
»  DEMİREL'DEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ YORUMU
»  "AKP HÜKÜMETİNİN BİLETİ KESİLDİ"
»  "ERMENİSTAN KAÇARSA KENDİSİ KAYBEDER"
»  VEKİLE 2 BİN, VATANDAŞA YÜZ DOLAR'LIK SAĞLIK!!!
»  ERDOĞAN:"23 BAKANLIK FAZLA, AZALTACAĞIZ"!!!
»  YARGITAY, ALİ TOPUZ'UN ERDOĞAN'A ÖDEYECEĞİ TAZMİNATI FAZLA BULDU
»  ANADOL: ''AKP YARGIYI SİYASALLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR''
»  AĞAR: "MİLLETİN ÖNÜNE SANDIĞI KOYMAK İÇİN YOLLARA DÜŞTÜK"
»  "BAKIN BAKAN NE DEMİŞTİ, NE YAPTI"...
»  RTÜK'E ÜYE SEÇİMİNE İLİŞKİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
»  AKP, CAVİT TORUN'UN ABD ELEŞTİRİLERİNİ 'KİŞİSEL' OLARAK YORUMLADI!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.