Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2691
EURO
34,9635
IMKB
10.181,000
ALTIN
2.441,600
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KADIN CEO'DA HOLLANDA'YI GEÇTİK!
KADIN CEO DA HOLLANDA YI GEÇTİK!
 
Hollanda ile Türkiye, kadın istihdamını arttırmak için işbirliği çalışmaları başlatırken, ANGİAD Başkan’ı Semiz’in açıklamalarına göre Hollanda’da çalışan kadın sayısının, Türkiye’deki kadın sayısından fazla olmasına rağmen, Türkiye’de üst düzey yönetici ve CEO konumundaki kadın sayısının Hollanda’nınönünde bulunduğu ortaya çıktı.
 
10.6.2014 - 11:06

Kadın istihdamını arttırmak için işbirliği çalışmaları nedeniyle Hollanda Büyükelçiliği’nde düzenlenen yemeğe, iki ülkenin iş dünyasının önde gelen kadın temsilcileri katıldı. ANGİAD Başkanı Semiz, yemek sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kalabalık bir heyetle ülkemize gelen Hollanda Dış Ticaret ve  Kalkınma İş Birliği Bakanı Lilianne Ploumen, programı kapsamında iki ülkenin etkin kadın iş dünyası temsilcileriyle yemekte buluştu. Hollanda Büyükelçiliği’nde gerçekleşen öğle yemeğine Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz’in yanı sıra Türkiye ve Hollanda’nın önde gelen kadın iş dünyası yöneticileri katıldı. Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller ile eşinin ev sahipliğinde yapılan ve Dünya Bankası Ekonomi Lideri Marina Wes’in de yer aldığı yemekte iş hayatında kadın-erkek eşitliği konuşuldu.

TÜRKİYE’DEKİ KADIN CEO SAYISI HOLLANDA’DAN FAZLA

Hollandalı Bakan Ploumen, kadınların iş hayatında daha aktif rol oynaması ve kadın girişimci sayısının artması için Türkiye’deki ilgili bakanlıklarla işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Toplantıya iş dünyasını temsilen katılan kadınlar da iki ülke arasında nasıl bir işbirliği kurulması gerektiği ve kadın istihdamının arttırılması için yapılabilecekler konusunda görüşlerini dile getirdi. Yemekte Hollanda’da çalışan kadın sayısının, Türkiye’deki kadın sayısından fazla olduğu, buna karşın Türkiye’de üst düzey yönetici ve CEO konumundaki kadın sayısının Hollanda’nın önünde bulunduğu kaydedildi. Hollanda Büyükelçiliği’ndeki bu özel davet sonrası bir açıklama yapan ANGİAD Başkanı Fatma Semiz,“Kadın girişimci sayısı ve istihdamını arttırmaya dönük olarak iki ülke arasında bir işbirliği sağlanmasını biz de arzu ediyoruz. Türkiye her ne kadar kadın yönetici oranıyla AB ülkelerinin önünde olsa da iş gücü piyasasındaki kadın oranı hala istenen seviyede değildir” dedi.

AB’DE İSTİHDAM ORANI YÜKSEK AMA...

Avrupa ülkelerinin, şirketlerin yönetim kademelerinde düşük olan kadınların temsil oranına çare aradığını da anımsatan Başkan Semiz, şöyle devam etti: “AB’de kadın istihdam oranı yüzde 60’ın üzerinde iken bu oranın üst düzey pozisyonlara yansımadığı görülmektedir. Verilere göre kadınların yönetim kurullarında yüzde 40 gibi bir orana ulaşmaları için 50 seneye ihtiyaç vardır. AB komisyonunun hedefi 2015’e kadar yönetim kurulu üyelerinin yüzde 30’unun, 2020’ye kadar ise yüzde 40’ının kadın olması yönündedir. Şimdiye kadar 24 şirket bu hedefe ulaşmak için taahhütname imzalamıştır. Yönetiminde daha fazla kadın çalıştıran firma ve STK’larda verimliliğin daha çok arttığı göz ardı edilmemelidi  .”

ŞİRKETLER TAAHHÜTNAME İMZALAMALI

ANGİAD Başkanı Fatma Semiz, Türkiye’de kadın girişimciliğinin gelişmesi için mutlaka kadınların  önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini de söyledi. Semiz, “Ülkemizdeki büyük şirketlerin de ‘gönüllülük esaslı kadın kotası’ uygulamasına geçmeleri ve tıpkı AB’de olduğu gibi bu konuda taahhütname imzalamaları gerekmektedir. Ülkemizde kadın istihdamını arttırma konusunda da mutlak surette yeni politikalara ihtiyaç vardır. Üst düzey kadın oranımızın AB’nin önde olması sevindirici olmakla birlikte, iş gücü piyasasındaki kadın oranımız da mutlaka AB seviyelerine ulaştırılmalıdır” dedi.DSC_0020.JPG görüntüleniyor

İDOL PROJESİ’NE HOLLANDALI BAKAN DESTEĞİ

Hollanda Büyükelçiliği’ndeki yemekte, tecrübelerinden faydalandıkları konuk bakana, ANGİAD’ın İdol Projesi hakkında bilgi veren Başkan Semiz, “Kendilerine projemizin Türkiye’de kadınların her alanda kendisini göstermesi ve etkin bir şekilde var olmasını sağlamak amacıyla hazırlandığını ifade ettim. Çalışma kapsamında özellikle kendi alanında söz sahibi olmuş 12 rol model kadının yeni kuşaklara tecrübelerini ve bilgilerini aktarmasına ön ayak olacağımızı anımsattım. Bu projeye Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’den sonra Sayın Lilianne Ploumen’i dahil etmek istediğimizi bildirdim. Sayın bakan da bu teklifimizi kabul etti” diye konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMEKLİ TEMMUZ'DA NE KADAR ZAM ALACAK?

ERKEN EMEKLİLİK KAPIDA

BÜYÜK SÜRPRİZ,ŞEKERBANK SATILIYOR!
»  FAİZ'DEN SONRA ANA PARAYA'DA AF GELİYOR!
»  İŞTE TÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI
»  BBC'DEN MUHARREM YILMAZ YORUMU!
»  FLAŞ.. TÜSİAD'DA İSTİFA ŞOKU!
»  DOLAR YİNE ZİRVE YAPTI!
»  KAYIT DIŞI PARAYA, PARAYLA AF!
»  SANCAK, BMC İÇİN KATARLI ORTAK BULDU
»  ENFLASYON 2 HANEYE DAYANDI
»  YİĞİT BULUT MERKEZ BANKASINI TOPA TUTTU!
»  BANKALARDAN EMEKLİYE MAAŞ OYUNU
»  KREDİ KARTI BORCU OLANLAR DİKKAT!
»  TÜRKİYE’NİN 2023 İŞSİZLİK HEDEFİ YÜZDE 5
»  İŞTEN ÇIKARILAN ÇALIŞANA ŞOK HABER
»  ALTIN DİP YAPTI!
»  MERKEZ BANKASINA FAİZ FIRÇASI
»  KREDİ KARTLARINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK!
»  ERDOĞAN'DAN MERKEZ BANKASINA AZAR!
»  BÜTÇEDE TAM GAZ POPÜLİZM İDDİASI
»  DEV İHALE KOÇ GRUBUNUN!
»  MERKEZ'DEN FLAŞ FAİZ KARARI!
»  TAVAN FİYAT BİTTİ, BENZİN ZAMLANDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.