Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,9918
EURO
44,2411
IMKB
9.214,000
ALTIN
4.142,360
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KADINDAN SORUMLU BAKAN, KADINLARLA MAHKEMELİK!
KADINDAN SORUMLU BAKAN, KADINLARLA MAHKEMELİK!
 
Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kadınların aleyhine oy kullandığı iddiasıyla kendisini eleştiren kadınları mahkemeye verdi.
 
27.2.2006 - 14:26
Yapılan ilk duruşma öncesinde de Çubukçu’nun avukatı Süleyman Balcı, şifahen de olsa uzlaşma istedi. Nimet Çubukçu’nun yaklaşık 50 kadın örgütü aleyhine açtığı davanın ilk duruşması, Ankara 10.Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Çubukçu’nun kadın dernekleri ve temsilcileri aleyhine suç duyurusunda bulunmasına karşın, Cumhuriyet Savcılığı’nın sadece, Gayal Tekin, Efsa Kıraner, Müjde Bilütay, Gülden Bağ, Berivan Kum ve Liz Erçelik Amado hakkında dava açması avukatlarca eleştirildi. Nimet Çubukçu’nun avukatı Süleyman Balcı, duruşma öncesinde kadın tarafının avukatı Şanal Sarıhan’a şifahen uzlaşma talep etti. Ancak haklarında dava açılan kadınlar, suç işlemediklerini öne sürerek bu talebi reddetti. Gülden Bağ, yaptığı savunmada Çubukçu’ya hakaret etmediklerini ve suç işlemediklerini ileri sürerek beraatini istedi. ÇUBUKÇU POZİTİF AYRIMCILIĞA OLUMSUZ OY VERDİ İDDİASI Nimet Çubukçu, 6 Mayıs 2004’te Anayasa’nın 10.Maddesine "kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür" hükmünün eklendiği sırada yapılan oylamada karşı oy kullanmakla itham edilmişti. Aralarında Kadın Dayanışma Vakfı, Kadının İnsan Hakları Vakfı, Kadın Dayanışma Kooperatifi ve Edirne Toplum Merkezi yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 50 sivil toplum temsilcisi bunu protesto ederek Çubukçu’ya bir faks göndermişti. "Kağıt Üstünde Değil, Fiilen Özgürlük İstiyoruz" başlıklı yazıda, Çubukçu’nun ret oyu "Çağdışı" olarak nitelenirken, Çubukçu’da kendisine hakaret içerdiği gerekçesiyle dava etmişti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ARINÇ'TAN KARAYALÇIN'A İÇ TÜZÜK ZİYARETİ

"MİT'İN PARASINI BORSA'DA BATIRDILAR"

MECLİS, MEMUR AFFINI GÖRÜŞECEK
»  "BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMİMİZDE YOK AMA....."
»  "ANNAN PLANI'NI KABUL EDEREK, MASAYA OTURMAMAK LAZIM''
»  FENER'İN PUAN HOVARDALIĞI SÜRÜYOR 2-2
»  "İCRAATIMA BAKMIYOR, BACIMIN BAŞÖRTÜSÜYLE UĞRAŞIYOR"
»  DENKTAŞ'TAN RUM DERGİSİNE İLGİNÇ AÇIKLAMALAR
»  "BUİKTİDAR SİYASET SAHNESİNİ BAŞI ÖNDE TERK EDECEK"
»  DEMİREL'DEN FIKRALI 28 ŞUBAT SAVUNMASI
»  "TÜRKİYE, IRAK'A GİRER"
»  MEMURUN GÖZÜ MECLİS'TE
»  TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU'NA 3 YILDA 5 MİLYON BAŞVURU
»  SEÇMEN GÖRMESİN" DİYE GAZETELERİN TAMAMINI SATIN ALDI!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN, EMEKLİ OLDU
»  17 LİRA YARDIM İÇİN REKOR BAŞVURU!
»  VEKİLLER, SAUNA KAPATTIRDI!
»  PENGUEN, BU KEZ HRİSTİYANLARI KIZDIRDI
»  MEHMETÇİK, KIŞ TATBİKATINDA GURUR VERDİ
»  GALATASARAY, V.MANİSA'YI RAHAT GEÇTİ 4-2
»  SAHTE KREDİ KARTI VURGUNCULARINA SUÇ ÜSTÜ
»  ÜNİVERSİTE'Yİ KARIŞTIRAN AŞK İDDİASI
»  MEMUR ANKETİ'NE GÖRE 4 PARTİ BARAJI GEÇİYOR
»  
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.