İslamcı muhalefet partilerinin kampanya yapıp, otobüslerle başkent Sanaa'daki meclis binasının önüne getirdiği binlerce çarşaflı kadın 'Allah'ın izin verdiğini yasaklamayın', 'Haklar ve özgürlükler kisvesiyle Şeriat'ı çiğnemeyin' yazılı pankartlar açtı.
Gösteriye aşırı dinci milletvekilleri de liderlik etti. Protestoculardan Ümmü Abdülaziz, yaptığı açıklamada “Nasıl yani? Şimdi bizi kim alacak? Şu insan hakları örgütlerindeki kadınlara bakın, hepsi 40 yaşında ve evde kalmışlar” itirazı getirdi. Başka bir protestocu “Bu yasayı getirmeye çalışan Allah düşmanıdır” diye çıkıştı.

Çarşaflı kadınların gelişiyle yasaya destek için gelen kadın hakları savunucuları da meclisin önünü terk etti. Büyük bölümü yoksulluğa teslim ülkede başlık parası karşılığı sekiz yaşındaki kız çocukları bile evlendiriliyor.
12 yaşında doğum yaparken öldü
Geçen yıl 12 yaşındaki Fevziye Abdullah Yusuf adlı kızın doğum sırasında ölmesi üzerine hükümet ağustosta medeni kanun tasarısında değişiklik önermişti. Muhalefetin sert tepki gösterdiği tasarıda 18 yaş altı erkekler ve 17 yaşından küçük kadınlara evlenme yasağı getiriliyor.