Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KALEYE HAÇLI BAYRAĞI ÇEKTİLER VATANDAŞI GERDİLER
KALEYE HAÇLI BAYRAĞI ÇEKTİLER VATANDAŞI GERDİLER
 
Tarihi Kayseri Kalesi’nde bugün bir belgesel çekimi vardı. Senaryo gereği surlara haçlı bayrağı asıldı ancak sonrasında yaşananlar ekibi bayrağı astığına pişman etti.
 
17.9.2008 - 23:45

Kayseri’de Anadolu Uygarlığı adlı belgesel için Kayseri Kalesi’ne haçlı bayrağı asılmasına Kayseri’de bir grup tepki gösterdi. Kalede yapılan çekim sırasında 30 kişinin tepkisi üzerine asılan flama indirilerek çekimler durduruldu. Yönetmen Tanyolaç Türkmen, “Haçlı bayrağına bilmeden tepki gösterenler, mutlaka pişman olacaktır. Birkaç gün sonra Hunat camisinde Selçukluları çekeceğiz. Bize tepki gösterenler o zaman ne yapacak?” dedi.

Tanyolaç Türkmen, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ifade ederek şunları söyledi:

“Anatolia adlı diziyi 85 ilde çekmeyi planladık. Dizinin çekimine Kayseri’den başladık. Amacımız Anadolu’da yaşayan uygarlıkları gerçeğe yakın sahneler ve oyuncularla canlandırmak. Kalede eski dönemi anlatabilmek için surlara üzerinde haç resmi olan flama astık. Bunun üzerine bir grup bize tepki gösterdi. Olayın büyümemesi için hemen çekimleri durdurduk. Haçlı bayrağına bilmeden tepki gösterenler, mutlaka pişman olacaktır. Birkaç gün sonra Hunat camisinde Selçukluları çekeceğiz. Bize tepki gösterenler o zaman ne yapacak? İnsanları birileri provake etmiş olabilir. Çekim öncesi bilgi verseydik belki bunlar olmazdı.”

Tayolaç Türkmen, dizi çekimleri için Kayseri Kalesi’nde yeniden çekim yapacaklarını, hazırladıkları senaryoda bir değişiklik olmayacağını da belirterek, “Ben de Müslümanım. Bu dizide uygarlıkların tümünü canlandırmak istiyoruz. Olaya yanlış bakılmasına üzüldüm” diye konuştu.

Yönetmen Tanyolaç Türkben, bir grup vatandaşın tepkisi üzerine polisi arayarak yardım istedi. Gelen resmi ve sivil polisler gerginliği kontrol altına alırken, Bizans bayrakları da surlardan indirildi. 30 kişilik belgesel ekibi malzemelerini toplayarak bölgeden uzaklaştı. Hunat Meydanı'nda bir süre bekleyen grup ise polisin uyarısı üzerine dağıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MAKAMINDA SİGARA İÇEN OKUL MÜDÜRÜNE PARA CEZASI

BATAN GEMİDE KAYIPLARA YİNE ULAŞILAMADI

MEVLANA'NIN RUBAİSİNİ 22 YILDA İNGİLİZCEYE ÇEVİRDİ
»  SİİRT'TE, 'ŞEBEKE SUYUNU İÇMEYİN' ANONSU
»  GEZEGENİ OLAN YENİ BİR GÜNEŞ BULUNDU
»  KALEYE BİZANS BAYRAĞI ÇEKİLDİ, KIYAMET KOPTU
»  NASRETTİN HOCA'NIN EŞEĞİNİ ÇALDILAR
»  MARMARİSİ YOK ETMELERİ İÇİN 41 ŞİRKETE RUHSAT VERİLDİ
»  "HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU" DAVASINDAN BERAAT ÇIKTI
»  HÜLYA AVŞARI TMSF YAKACAK
»  ANTALYA'DA BALİNA ŞOKU!
»  "PARDON ELEKTRİKLE BİRLİKTE HASTADA GİTTİ"
»  EN PAHALI SPOR OTOMOBİL TÜRKİYE'DE
»  "MAHALLE BASKISI YOK, HÜKÜMET BASKISI VAR"
»  İMAMLARA TEK TİP YENİ FES VE CÜPPE
»  EN PAHALI İRŞAD NİHAT HATİPOĞLU'NUN!
»  BATAN GEMİ'DE SKANDALLAR ZİNCİRİ
»  RAMAZAN PAKETİ SKANDALI
»  OĞLUNU SÜNNET ETTİREN BABAYA YARALAMA DAVASI
»  METİN ŞENTÜRK, İSPANYA BAŞBAKANINI ÇOK GÜLDÜRDÜ
»  "GAMZE MÜŞAHADE ALTINA ALINSIN"
»  DAHA PAHALISI UÇAK AMA BU TÜRKİYE'DE SATILACAK
»  BATAN GEMİYE İNAN DALGIÇLAR CESET BULAMADI
»  ŞABAN DİŞLİ'NİN AĞABEYİNE EK DERS SUÇLAMASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.