Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,3568
EURO
45,6319
IMKB
9.350,000
ALTIN
4.288,960
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KAVGALI HSYK TOPLANTISINDA FLAŞ ÖNERİ!
KAVGALI HSYK TOPLANTISINDA FLAŞ ÖNERİ!
 
ADALET Bakanı Bekir Bozdağ üç saattir devam eden HSYK Kanun teklifi görüşmeleri sırasında süpriz bir anayasa değişikliği çağrısı yaptı.
 
10.1.2014 - 22:47

Bozdağ, HSYK'nın yapısı konusunda muhalefetle uzlaşma içinde bir anayasa değişikliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, dört yıl önceki değişikliğin yanlış olduğunu söyledi. Bozdağ, "Daha önce yanlış yaptığımızı kabul ediyoruz. Elalem ne diye yanlışta da ısrar etmeyiz.Yargı hukukun emrinde olsun. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı çerçevesinde yapılması gereken en doğruyu uzlaşarak beraber yapabiliriz"dedi.

TEKLİFİ ÇEKMEYECEK
Bozdağ, teklifin bu süreçten ayrı yürüyeceğini ve çekmeyeceklerini belirterek, "Anayasa değişikliği konusunda uzlaşmaya varırsak, buna uygun yasayı da beraber yaparız" dedi.

CHP'DEN  TEKLİFİ ÇEKİN GÖRÜŞELİM ŞARTI

CHP'li Engin Altay ise  Bozdağ'a jet hızıyla Komisyon'da söz alarak yanıt verdi ve "Sayın Bakan biz samimiyetle bu konuda kurulacak bir masaya üye vermeye hazırız.Samimiyseniz bu teklifi çekin, yarın görüşmeye başlayalım" dedi.

KOMİSYONDA SÜPRİZ ÇAĞRI
Bozdağ, Adalet Komisyonu'nda 17 Aralık yolsuzluk operasyonunu örtmeye dönük yargıdan intikam yasası olduğu eleştirilerini yanıtlamak üzere söz aldı ve sürpriz  anayasa değişikliği çağrısını yaptı. Bozdağ şöyle dedi:
"Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Bizim arzumuz dileğimiz şudur. Biz Türkiye'de şunu başaramadık. Kovuşturulana, soruşturulana göre siyasilerin kabulleri ve retleri  değişiyor. Geçmişte HSYK'nın yapısını değiştiren anayasa değişikliği görüşülürken de ilgili düzenlemeler görüşülürken de hep altını çizdik.HSYK'nın hiçbir ideolojinin ön bahçesi, yan bahçesi, arka bahçesi olmasın dedik.

HSYK'DA BİLDİRİ REKABETİ VAR
Ama HSYK'ya bakın bildiri yayınlamakta rekabet var. Türkiye'de siyaseti siyasetçilerin yapması lazım. O zaman HSYK için seçim olsun farklı farklı insanlar gelsin, bir ideoloji veya mensubiyetin yapısına girmesinler diye değişiklik yaptık. O zaman bir kişinin bir kişiye oy verme ilkesini koyduk, her renk gelsin. Başka bir anlayışın, başka mensubiyetin hakim olmaması olayları dizayn etmemesi nedeniyle yaptık.

HSYK HÜKÜMET'İN KONUSU DEĞİL
HSYK konusu sadece AK Parti Hükümeti'nin konusu değil. Onun için bir çağrı yapıyorum. Türkiye'nin bir daha bu sorunları yaşamaması bir daha benzer tartışmaların içine girmemesi için iktidar, ana muhalefet yeni bir HSYK yapısı anayasa değişikliği yapmaya hazırız. Birlikte uzlaşarak yepyeni bir yapı ortaya koymaya da hazırız. Bugün başka bir ilke etrafında durursak ana ilkeyi görmezden gelirsek bu şikayetler bitmez. Gelin arkadaşlar HSYK ve hukuk devleti konusunda, hukuk devleti içinde birlikte daha iyisini beraber yapalım diyoruz." Muhalefet partileri Bozdağ'ın sözlerine, "Yaptıklarına bak, söylediklerine bak", "Hiç yüzün kızarmıyor mu", "Bilal nerede" diye tepki gösterdiler.

YARGI MANŞETLERDEN İNSİN
Bakan Bozdağ, komisyon toplantısı sonrası gazetecilerin soruları üzerine de aynı çağrıyı medya kanalıyla tekrarladığını söyledi. Bozdağ, eleştirilen bütün konuları dikkate alan, herkesin üzerinde mutabık kalacağı Anayasa değişikliğinin hayata geçirilebileceğini belirterek, her gün manşetlerde olan ve bu kadar çok tartışılan yargıyla Türkiye'nin yoluna devam etmesinin fayda sağlamadığını söyledi.

Bozdağ, döneme göre başka ideolojilerin yargıda etkin olduğuna dikkati çekti. Hiçbir mensubiyetin yargının üzerinde hükümran olmaması gerektiğini belirten Bozdağ, böyle bir yapının kurulması gerektiğini kaydetti. Bozdağ, uzlaşma çağrısının komisyonda görüşülen HSYK'nın yapısına ilişkin kanun teklifiyle ilgili olmadığını belirterek, yasa teklifiyle ilgili sürecin ayrı olduğunu söyledi. Anayasa değişikliğinde partilerin uzlaşı ortaya koyması halinde eleştirileri ortadan kaldıracak düzenleme yapılabileceğini söyledi. Bozdağ, "Yargı hukukun emrinde olsun. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı çerçevesinde yapılması gereken en doğruyu uzlaşarak beraber yapabiliriz. Umarım bu tartışmalar, yargı konusunda ortak adım atılmasına imkan verir" dedi.  Bozdağ, başka bir soru üzerine, yasa teklifinin komisyonda görüşülmesi sırasında eleştirileri dikkate alan değişiklikler olacağına ve olgunlaşacağına inandığını da söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ.. MECLİSTE BÜYÜK KAVGA

BACANAK TUTUKSUZ YARGILANACAK!

GAZETECİLERİN YER KAPMA SAVAŞI!
»  FLAŞ.. HSYK, MECLİS'İ KARIŞTIRDI
»  "GÜNÜMÜZDE YAŞANAN DOST MODERN DARBEDİR"
»  CHP'Lİ TEZCAN'DAN ŞOK İDDİA!
»  BİR YOLSUZLUK OPERASYONU DA MERSİN'DE!
»  OMBUDSMAN'A İNCELEME
»  HSYK'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
»  İSTİFA EDEN BAKANLARA KÖTÜ HABER!
»  KUMPAS TARTIŞMALARINA SON NOKTA!
»  İNTERNET'İN KURALLARI SİL BAŞTAN!
»  ''CEZAEVİ'NDEN Mİ KORKACAĞIM''!
»  NUMAN KURTULMUŞ'A GÖRE CEMATİN GÖREVİ!
»  KÜRTLERE SİLAHLANIN ÇAĞRISI!
»  SİNAN AYGÜN'E ŞOK!
»  ''BEN OLSAYDIM EBENİ ÖPERDİM''
»  BAYKAL'DAN SAHTE HESAP AÇIKLAMASI!
»  RASİM OZAN KÜTAHYALI'DA ŞAŞIRTAN DEĞİŞİM
»  ZAMAN'DAN YENİ PARTİ SİNYALİ
»  "KUL HAKKI YİYENLERE YETER ARTIK DEYİN"!
»  "BİR ORDUDA 400 TANE CASUS OLUR MU?"
»  FEYZİOĞLU: KIZ ALIP VERMİYORUZ
»  HAKİM VE SAVCILARDAN FAKS EYLEMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.