Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6637
EURO
47,0808
IMKB
10.853,000
ALTIN
4.418,450
 
Hava Durumu ANKARA
24 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KINANANLAR DA CHP'Yİ KINADI!!
KINANANLAR DA CHP Yİ KINADI!!
 
İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, suç olmaktan çıkarılmış bir eyleme katılmış olmanın, hiçbir hukuk düzeninde suç olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
2.3.2005 - 14:43
Halen yaşanan süreçte CHP'nin bütün organlarının çökertildiğini, işlevsiz hale getirildiğini ve fonksiyonlarının ortadan kaldırıldığını ileri süren Ketenci, PM, MYK, TBMM grubu, YDK ve örgütlerin bu hale getirildiğini söyledi. ''Partinin kötü gidişi karşısında sorumluluk duyan, olumsuzlukları ortadan kaldırmaya çalışan, var olan oligarşik yapıyı kırmayı amaçlayan'' muhalefetin, akla hayale gelmedik hukuk dışı, demokrasi dışı davranışlarla karşılaştığını, Genel Merkez yönetiminin koltuklarını korumak uğruna, hukuku, yasayı ve tüzüğü pervasızca çiğnemekten, göz göre göre ayaklar altına almaktan çekinmediğini iddia eden Ketenci, şunları söyledi:
''Bugün geldiğimiz noktada, çok saygın bir organ olması gereken YDK'nın en son uygulaması, milletvekillerini olduğu kadar bütün partililerimize acı vermiştir. Adeta illegal bir yeraltı teşkilatı gibi gizli, basından ve en önemlisi ilgililerinden kaçırılan toplantıda alınan kararla suçlu olduğu iddia edilen asli failin eylemi aklanmış olmasına rağmen, iştirakçi konumdaki 15 milletvekilinin, savunmaları dahi alınmadan kınama cezası ile cezalandırılmışlardır. Bir ölçüde parti organlarında yöneticilik gibi önemli görevlerden mahrum edilmişlerdir.
Biz, son kurultayda YDK'nın tümünün değiştirilerek, yeniden, bire bir atanmış olmasının gelecekteki nice büyük acıların işaret fişeği olacağını tahmin ediyorduk.
Suç olmaktan çıkarılmış bir eyleme katılmış olmayı, dünyanın neresinde hangi hukuk düzeninin suç kabul edebileceğini, hele savunma hakkının bir doğal hak, bir insan hakkı olduğunu idrak edememiş bir YDK'nın 21'inci yüzyılda nasıl olur da var olabileceğini düşünememiştik.''
Ketenci, bir yandan tarihi gerçeklerin, diğer yandan çağdaş demokrasinin geldiği aşamanın bilinmesine rağmen, böylesine bir hukuk dışı uygulama ile ceza verilmesinin, tarihçileri, hukukçuları, aydınları ve de bütün partilileri derin derin düşündürdüğünü belirterek, ''Siyasetçiler için zaman, bir intikam süreci olmamalıdır'' diye konuştu.
Ketenci, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bugün geldiğimiz noktada CHP, bütün organları ile bir çürüme, bir yozlaşma sürecine itilmiştir. Bu durum, ülkesini seven herkesi derinden düşündürmektedir.
Ne var ki şimdilik kimse bu acı gerçeğin farkında değildir. Ne Genel Başkan, ne örgüt farkında ne de kurultay farkındadır. Yetkiyi elinde bulunduranlar fütursuz, ve en önemlisi ilgililerinden kaçırılan toplantıda alınan kararla suçlu olduğu iddia edilen asli failin eylemi aklanmış olmasına rağmen, iştirakçi konumdaki 15 milletvekilinin, savunmaları dahi alınmadan kınama cezası ile cezalandırılmışlardır. Bir ölçüde parti organlarında yöneticilik gibi önemli görevlerden mahrum edilmişlerdir.
Biz, son kurultayda YDK'nın tümünün değiştirilerek, yeniden, bire bir atanmış olmasının gelecekteki nice büyük acıların işaret fişeği olacağını tahmin ediyorduk.
Suç olmaktan çıkarılmış bir eyleme katılmış olmayı, dünyanın neresinde hangi hukuk düzeninin suç kabul edebileceğini, hele savunma hakkının bir doğal hak, bir insan hakkı olduğunu idrak edememiş bir YDK'nın 21'inci yüzyılda nasıl olur da var olabileceğini düşünememiştik.''
Ketenci, bir yandan tarihi gerçeklerin, diğer yandan çağdaş demokrasinin geldiği aşamanın bilinmesine rağmen, böylesine bir hukuk dışı uygulama ile ceza verilmesinin, tarihçileri, hukukçuları, aydınları ve de bütün partilileri derin derin düşündürdüğünü belirterek, ''Siyasetçiler için zaman, bir intikam süreci olmamalıdır'' diye konuştu.
Ketenci, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bugün geldiğimiz noktada CHP, bütün organları ile bir çürüme, bir yozlaşma sürecine itilmiştir. Bu durum, ülkesini seven herkesi derinden düşündürmektedir.
Ne var ki şimdilik kimse bu acı gerçeğin farkında değildir. Ne Genel Başkan, ne örgüt farkında ne de kurultay farkındadır. Yetkiyi elinde bulunduranlar fütursuz, boyunca hiçbir ceza almadım ve disiplin soruşturması geçirmedim. MHP dahil olmak üzere tüm partilerle çalıştım ancak, bu süreçte hayatımdaki ilk disiplin cezasını bana MHP değil ama kendi partim verdi. Yani onların yapamadığını yaptılar'' yanıtını verdi.
Toplantıya, Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın, Hüseyin Özcan, Ersoy Bulut, İsmail Değerli, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Erdoğan Kaplan, Züheyir Anber, Muharrem Toprak, Muharrem Eskiyapan, Mehmet Sefa Sirmen, Turan Tüysüz de katıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AĞAR: “SİZE KARŞI OLANLARI YASAYLA ENGELLEYEMEZSİNİZ”

BAŞKA PARTİYE KATILAN VEKİL YANDI...

SARIGÜL: "CHP KİMSENİN SALTANAT KAYIĞI DEĞİLDİR"
»  CEMAL KAYA, İDDİALARI "UNUTULMAYA" BIRAKTI
»  AFRİKA DÖNÜŞÜ KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ!!
»  MECLİS'TEN 10 BİN YENİ POLİS'E ONAY
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN: SEKA'DA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ !!
»  ERDOĞAN'DAN MECLİS'TE MİLLETVEKİLLERİNE YEMEK
»  SAYIN BAŞBAKAN DURDUK YERDE BİRİLERİNİ ISIRMA İHTİYACI HİSSEDİYOR
»  AKP ISPARTA TEŞKİLATI'NDAN MUMCU'YA NİSPET!!
»  ERDOĞAN:"NE KADIYIM, NE ŞAH NE DE PADİŞAH"
»  CHP'Lİ KOÇ, ERDOĞAN'A YURT DIŞI GEZİLERİNİ SORDU!!
»  ERDOĞAN'DAN ÇOK GEZİYOR DİYENLERE YANIT: "DÜKKANIN İÇİNE KAPANILMAZ" !!
»  GÖKSAL KÜÇÜKALİ: "BAŞBAKAN"I ARTIK SEVMİYORUM"
»  FLAŞ..FLAŞ...FLAŞ... GÖKSEL KÜÇÜKALİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ
»  FLAŞ...FLAŞ...FLAŞ... AKP'DEN BİR İSTİFA DAHA... İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GÖKSEL KÜÇÜALİ PARTİSİNDEN İSTİFA EDİYOR...
»  "KİMİN GÜNAHI DAHA ÇOK"!!
»  İSTİFALARA ALDIRMIYOR... BAYKAL TOPTAN TEMİZLİĞE BAŞLADI!!
»  ÇİÇEK; "BAKAN AKSU 30 YILLIK ARKADAŞIM"
»  VE LÜBNAN HÜKÜMETİ İSTİFA ETTİ !!
»  GÜL: "TÜRKİYE AB SÜRECİNE ÇOK ÖNEM VERİYOR"...
»  AKP'Lİ ÇELİK'İN CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ARZULADIĞI İNSANLAR KİM?
»  "ATATÜRK'Ü BU ZULÜMDEN KURTARMAMIZ LAZIM", "CHP NE DÜNYAYI, NE TÜRKİYE'Yİ YAKALADI", "BAYKAL ECEVİT'İN ARABI"...
»  "İNCİRLİK'TE ATOM BOMBASI VAR MI ?" SORUSUNA GİZLİLİK KILIFI!!!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.