Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7528
EURO
43,4531
IMKB
9.702,000
ALTIN
3.969,040
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 15 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KOLON KANSERİ ARTTI, MİDE KANSERİ AZALDI
KOLON KANSERİ ARTTI, MİDE KANSERİ AZALDI
 
Avrupa Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, Türkiye'de son yıllarda mide ve yemek borusu kanserinden çok kolon kanseri görüldüğünü belirterek, mümkün olduğu kadar yağlı gıdalardan kaçınmak ve Akdeniz tipi diyet yapmak gerektiğini söyledi.
 
3.12.2012 - 18:34

Terzi, ülkeler ekonomik olarak geliştikçe kanser oranlarının da değişiklik gösterdiğini belirterek, bu durumun beslenme alışkanlıkları ve çevre koşullarının değişmesiyle alakalı olabileceğini ifade etti.
Türkiye'nin hastalık spektrumunun yavaş yavaş batı Avrupa ülkelerine benzediğini anlatan Terzi, ''Türkiye'de son yıllarda daha çok kolon kanseri, daha az mide ve yemek borusu kanseri görüyoruz. Bu dikkat çekilmesi gereken bir nokta, o yüzden kolon kanserine karşı uyanık olmalıyız. 50 yaşın üzerindeki insanların bir kez kolonoskopi yaptırarak, kalın bağırsakta bir polip var mı yok mu kontrol ettirmelerinde büyük fayda var. Mümkün olduğu kadar yağlı gıdalardan kaçınmalıyız, Akdeniz tipi diyet yapmalıyız ve bol hareket etmeliyiz. Kalın bağırsak kanserinin önlenmesinde alınabilecek en önemli tedbirler bunlar'' diye konuştu.
Meme Kanserin 5 Kadından Birinde Görülüyor
Tiroit ve meme kanseriyle Türkiye'de sıkça karşılaştıklarını belirten Terzi, her 5 kadından birinin meme kanseri olduğunu söyledi. Meme kanserinin erken tanısında cerrahi tedavinin çok başarılı olduğunu aktaran Terzi, ''Erken tanı konabilirse, memeyi koruyarak, memenin tamamını çıkarmadan, sadece milimetrik tümörü işaretleyip onun etrafındaki dokuyu da çıkararak bu hastalığı tamamen iyileştirmek mümkün'' dedi.
Türkiye'de tiroit hastalıklarının da çok yaygın olduğunu dile getiren Terzi, ''Çernobil kazasından sonra da bunların kansere dönüşme riski üzerinde çok endişe etmiştik. Türkiye'de yapılan araştırmalar, Çernobil'in özel bir etkisi olmadığını gösterdi. Ama buna rağmen tanı konmadaki olanaklar arttığı için artık pek çok kişiye erken evrede tiroit kanseri tanısı konabiliyor. İnsanlar doktora daha çok başvuruyorlar, daha çok ultrason, sintigrafi yapılıyor. Türkiye'de pek çok tiroit kanserli hasta var, onlara da tiroit ameliyatları yapılıyor'' diye konuştu.
 
 
trthaber



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TUTUKLU ÖĞRENCİ YAKINLARU MECLİS'TE

MHP'DEN AKP'YE İLGİNÇ BENZETME

FOTO MUHABİRLERİNİN TELİF ZAFERİ
»  MERSİN'DE POLİS'E POMPALI PUSU!
»  İSTANBUL'DA TÜRKİYE-RUSYA ZİRVESİ
»  MECLİS'TE ANADİL MESAİSİ
»  KILIÇDAROĞLU'NA YARGITAY DESTEĞİ
»  ERDOĞAN AKP GRUBUNU BASINA KAPATTI!
»  BERFO ANA YOĞUN BAKIMDA!
»  HATAY'A 3 HAVANTOP MERMİSİ DÜŞTÜ
»  KARAYILAN, YUNANİSTAN'I KARIŞTIRDI
»  MHP DESTEĞİ İLE 276!
»  'TÜRKİYE'NİN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ' DENECEK!
»  GÖKÇEK'TEN SOSYAL MEDYA KONFERANSI!
»  KAPALI ÇARŞI'DAN PKK'YA HARAÇ!
»  ÖZAL. ERDOĞAN'I YILLAR ÖNCE KEŞFETMİŞ!
»  DENİZ FENERİ BELGELERİ GERÇEK ÇIKTI!
»  AKP'DE AYKIRI SES!
»  TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİNDE UZLAŞMA!
»  SİVİL MEMURA ASKERİ MAHKEME YOLU KAPANDI
»  TSK'DAN YAŞ AÇIKLAMASI
»  HSYK’DAN 471 HAKİM VE SAVCIYA ATAMA
»  KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  DAVUTOĞLU:"FİLİSTİN ARTIK BİR DEVLETTİR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.