|
 |
 |
|
DOLAR |
38,9344 |
 |
|
 |
EURO |
44,2717 |
 |
|
 |
IMKB |
9.356,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.203,630 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
KÜRTLER TÜRKİYE'Yİ BEKLİYOR
|
 |
 |
 |
|
|
İngiliz Independent gazetesi, dağlarda saklanan PKK'lıların Türkiye'nin Kuzey Irak'ı işgal etmesine yolaçabileceğini ve bunun Ortadoğu'da yeni bir savaşa neden olabileceğini öne sürdü. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Gazeteye göre, KDP sözcüsü Safin Dizayi, Kürtlerin Türkiye'yi beklediğini söyledi.
Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) sözcüsü Safin Dizayi'nin "Daha geçtiğimiz günlere dek Türkiye'nin tehditlerini ciddiye almıyor, bunların seçim kampanyası malzemesi olduğunu düşünüyorduk" şeklindeki sözlerine yer veren gazete, ancak şimdi Dizayi'nin işgali "olası bir gelişme" olarak gördüğünü ve Kürtlerin Türkiye'yi beklediğini yazdı.
Iraklı Kürtlerin endişeli olduklarını belirten gazete, Türk politikacı ve generallerin "tehdit tamtamları"nın son zamanlarda daha belirgin hale geldiğine de dikkat çekti.
Dizayi'nin, "Türk hükümeti ve muhalefet partileri coşkun milliyetçilik için birbirleriyle yarışıyorlar" şeklindeki sözlerine de yer veren Independent, Türkiye'de PKK karşıtı hislerin daha önce hiç görülmediği kadar artış gösterdiğini ileri sürdü.
"En tehditkarı da, Kürtlerin Irak siyasetinde kilit oyuncu olup Kuzey Irak'ta yarı bağımsız bir Kürt devleti oluşturmalarının Türkiye'yi dehşete düşürmesi" diye yazan gazete, seçim sonrası Ankara'nın son haftalardaki savaşçı tutumundan geri adım atmasının mümkün olmayacağını ve küçük çaplı bir operasyon da olsa askerlerini sınır ötesine göndereceğini vurguladı.
Türk ordusunun işgali halinde PKK'yı bulmasının çok kolay olmayacağını da ileri süren gazete, PKK'nın kumanda merkezinin Kandil dağlarındaki bulunduğunu ve bu dağların gerilla savaşı için inanılmaz derecede uygun bir yer olduğunu, hatta zamanında Saddam Hüseyin'in ordularının bile bu bölgeye girmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Independent, Kandil'deki yerel yetkililerin, "bizim burada hiçbir yetkimiz yoktur" şeklindeki sözlerine de yer verip, PKK'nın hakim olduğu Kandil'in İran tarafından düzenli bir şekilde bombalandığını ve bu nedenle bölgede yaşayan halkın köylerini boşalttığını da yazdı. "Tek çözüm yolu siyasi seçenek" Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin Başbakanı Neçirvan Barzani de 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye ile dost olmak istediklerini belirterek, Türkiye'nin olası sınır ötesi operasyonunun sonuç vermeyeceğini, tek çözüm yolunun siyasi seçenek olduğunu öne sürmüştü. El Cezire televizyonuna konuşan Barzani, PKK'ya destek vermediklerini savunurken, bu örgütün Türkiye'nin iç sorunu olduğunu belirtmişti. Sorunun çözümü için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyleyen Barzani, olası sınır ötesi operasyonun yapılması halinde sorunların daha da içinden çıkılmaz hale geleceğini iddia etmişti. Barzani, PKK sorunun askeri yöntemlerle değil, siyasi yolla çözülebileceğini belirterek, geçmişte PKK'ye yönelik birçok askeri operasyon düzenlenmesine rağmen bu sorunun ortadan kalkmadığını anlatmıştı.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Trump'tan NBC muhabirine sert sözler: "Muhabir olmak için zeki değilsin" |
 |
|
 |
 |
|
ABD'nin başkenti Washington'da şehir merkezindeki iki İsrail büyükelçiliği çalışanının öldürüldü. |
 |
|
 |
 |
|
İstanbul'da Özel Halk Otobüsleri 1 günlük kontak kapatma kararı aldı. Özel halk otobüslerinin çalışmaması ... |
 |
|
 |
 |
|
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ... |
 |
-
|
 |
 |
|
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’a ait olduğu öne sürülen WhatsApp ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları, yatırımcıların ABD hükümetinin artan borç yüküne yönelik endişeler ve 20 yıllık ... |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, 25 Mayıs Pazar gününden ... |
 |
|
 |
 |
|
Ege Denizi'nde 6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir'de de hissedildi. |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
-
|
 |
 |
|
Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, ABD ziyaretinde Başkan Donald Trump'ın "beyazlara ... |
 |
|
 |
 |
|
Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ... |
 |
|
 |
 |
|
Meteoroloji uyardı: Kavurucu sıcaklara dikkat! |
 |
|
 |
 |
|
İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Bursa Milletvekili Hasan Toktaş’a ait olduğu öne sürülen WhatsApp ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Eski ABD Başkanı Joe Biden'ın prostat kanserinin dördüncü evrede olduğu ve kemiklere metastaz yaptığı ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatları, yatırımcıların ABD hükümetinin artan borç yüküne yönelik endişeler ve 20 yıllık ... |
 |
|
 |
 |
|
Trump'tan NBC muhabirine sert sözler: "Muhabir olmak için zeki değilsin" |
 |
|
 |
 |
|
Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, 25 Mayıs Pazar gününden ... |
 |
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|