Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7120
EURO
43,4765
IMKB
9.541,000
ALTIN
4.030,800
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
KÜRTÇE KUR'AN SÜRPRİZİ
KÜRTÇE KUR AN SÜRPRİZİ
 
TRT’nin Kürtçe kanalının ardından Kürtçe Kuran-ı Kerim gündemde. Diyanet İşleri Yayın Kurulu Başkanı Yeprem, “Neden olmasın” derken, Başkan Yardımcısı Görmez, “Her lehçeden olabilir, sakıncası yok” dedi. Tek sıkıntı Kürt kökenli bilim adamı bulabilmek
 
29.11.2008 - 13:44
TRT’nin “Kürtçe kanal” açılımının ardından “devlet eliyle” Kürtçe Kuran tartışması da yeniden gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın iki yetkin ismi daha önce de tartışılan “Kuran-ı Kerim’in Kürtçe Meali” projesine yeşil ışık yaktı.

Diyanet’in Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, Kürtçe Kuran konusunda şunları söyledi: “Kürtçe mevlit metinleri zaten var. Devlet eliyle Kürtçe Kuran-ı Kerim’in hazırlanması da yapılmayacak bir şey değil. Kuran her dilde olmalıdır. Kürtçe, Türkiye’de bulunan bir vakadır. Bu çerçevede Kürtçe meali de hazılanmalı. TRT bile Kürtçe yayına karar verdikten sonra, Kürtçe Kur’an meali neden olmasın. Yaşanacak en büyük sıkıntı, Kürtçe’yi ve Arapça’yı çok iyi konuşan ilim adamına ihtiyaç bulunması...”

DİYANET BÖLGEYE ÇOK HASSAS

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da, ağırlıklı olarak Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı Güneydoğu Bölgesi’ne özel önem veriyor. Bardakoğlu geçtiğimiz günlerde Güneydoğu’ya yaptığı ziyaret sırasında bölgedeki müftülerle bir dizi toplantı yapmıştı. Diyanet’in önümüzdeki dönem bölge çalışmaları arasında, Doğu ve Güneydoğu illerine “kadın vaiz” gönderilmesi de bulunuyor. Öte yandan bölge halkının dini hassasiyeti DTP’nin de dikkatini çekmişti. DTP’nin geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da yapılan mitinginde, resmi kimliği olmayan bir imam eline Kuran alarak halka hitap etmişti. Daha sonra bu imam hakkında soruşturma başlatılmıştı.

DİN BİLGİNLERİNE İHTİYAÇ VAR

DİYANET İşleri Başkanlığı’nın yayınlardan sorumlu olan Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez de Kürtçe Kuran’a destek verdi. Görmez, şunları kaydetti: “Sadece Kürtçe değil, her dilde ve lehçede Kuran meali olmalı. Ancak gündemimizde böyle bir çalışma yok. Çünkü Kürtçe’ye göre çok daha yaygın olarak kullanılan başkaca dillerin tercümelerini henüz yapamadık. Kürtçe Kuran’ın hazırlanması başlı başına bir ilim meselesidir. Böyle bir çalışma için Kürtçe meali gerçekleştirecek, Kürtçe’yi iyi konuşup yazabilen din bilginlerine ihtiyaç var. Önce bu bilginlerin bulunması gerekiyor.”

Ali Ekber ERTÜRK /ANKARA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERDOĞAN, KIZILCAHAMAM'DA,"AKP DEĞİŞİMİN ADRESİDİR"DEDİ

AKP'NİN KÖMÜRLERİ GENELEV'DEN ÇIKTI

ANKARA'DAKİ MİTİNG'DE ÜZÜCÜ KAZA
»  "BAŞIMI ÖRTÜP, TMSF'DEN PARAMI GERİ ALACAĞIM"
»  THE EKONOMİST'TEN ŞAŞIRTICI ERDOĞAN YORUMU
»  OLCAY HANIM'DAN BAYKAL'A ÇARŞAF DESTEĞİ
»  HİNDİSTAN'DA PATLATILAN BOMBALARIN ARKASINDA NE VAR?
»  AKP KAPATILSAYDI ERDOĞAN EFSANE ADAM OLURDU!
»  YÜZDE YÜZ TÜRK YAPIMI TANK
»  SEYFİ MÜEZZİNOĞLU, O KORKULU DAKİKALARI ANLATTI
»  KORSANLARIN KAÇIRDIĞI DEV TANKERİ UYDU BULDU
»  ARDAHAN'DA PKK'LI DTP'LİLERE ÇÜRÜK DOMATESLİ TEPKİ
»  ALEVİ DERNEKLERİ ÇAMUROĞLU'NA KIZGIN
»  "DEVLET ÇÖZÜM KAPISI OLMALI"
»  MAHKEME, ERGENEKON SAVCISI ÖZ'ÜN TALEBİNİ REDETTİ
»  "JAMES BOND'U BİLE GÖLGEDE BIRAKTIM"
»  OĞUZTAN: "GÜNEY EYMÜR'Ü BENİM YANIMDA ARADI"
»  MHP'DEN AKP İÇİN ŞOK İDDİA..!
»  ZAHİT AKMAN'IN YÜZ KIZARTAN PES DEDİRTEN SAVUNMASI
»  KAĞIT KADIN
»  YAZILMAYAN ATATÜRK'E SUİKAST GİRİŞİMLERİ
»  DÜNYA'YI KORKUTAN SENARYO
»  SEÇMEN SAYISINDAKİ İKİ BÜYÜK SKANDAL..!
»  ERGENEKON HEYYETİNE ZORAKİ KORUMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.