Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
IMKB
10.277,000
ALTIN
2.393,270
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
LİSE YERLEŞTİRMELERİ MAGAZİNE EDİLMİŞ!
LİSE YERLEŞTİRMELERİ MAGAZİNE EDİLMİŞ!
 
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, lise yerleştirmelerinin magazine edildiğini belirterek, “İşte haham başının torunu da imam hatibe yerleştirildi deniyor. Hahambaşının çocuğu deyince, meşhur bir gazetecinin kızı olunca bunlar gündeme geliyor” dedi.
 
3.9.2014 - 16:35

Avcı katıldığı bir televizyon programında, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi, öğretmen ataması ilişkin açıklamalarda bulundu. Avcı, 1 milyon 300 bin öğrencinin bir şekilde bir liseye yerleştirmek durumunda olduklarını belirterek, “Çünkü 12 yıl eğitim zorunlu ve dolayısıyla lise eğitimi de zorunlu. Hiçbir öğrencimizi okulsuz, öğretmensiz bırakma lüksümüz yok. Yerleştirme sistemimiz şöyle işliyor, Öğrenci e-okul sistemine girdiği zaman karşısına bir A listesi seçeneği çıkıyor. Bu A listesinde puanına göre arzu ettiği 15 okul yazıyor. Ben şu okullardan birine girmek istiyorum diyor. Türkiye’nin herhangi bir yerinden 15 okulu yazabilir. Biz diyoruz ki, tamam 15 okul tercihini yap, ama diyelim ki bu 15 okul tercihinden herhangi birine yerleşmeye puanın yetmedi, yerleşemedin. Bu 15 okula senden daha yukarıda puanları olduğu için başkaları girdi ve sen onlardan birine yerleşemedin. O zaman bir B listemiz var. Bu B listesinde 6 tane okul türümüz var. İşte Fen Lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, Anadolu meslek lisesi, çok programlı lise gibi. Diyoruz ki, eğer 15 tercihinden birine yerleşemezsen, şu okul türlerinden hangisine istersen uygun olan bir yerde biz seni yerleştirelim. Öğrencinin adresine göre bu okul türlerinden 4 tanesini seçmesinin ardından, bu dört okul türünden hangisinde sana uygun bir kontenjan varsa oraya seni yerleştirelim diyoruz” dedi.

-MAGAZİNE...-

Lise yerleştirmelerinin magazine edildiğini vurgulayan Avcı, “İşte haham başının torunu da imam hatibe yerleştirildi deniyor. Hahambaşının çocuğu deyince, meşhur bir gazetecinin kızı olunca bunlar gündeme geliyor. Doğru, ama o çocuğumuz ortaokulu özel Musevi ortaokulunda bitirmiş ve sisteme o yüzden girmemiş. Çünkü liseye de yine Musevi lisesinde devam edecek, özel bir okulda devam edecek, dolayısıyla da sisteme girmemiş. Ama dediğim gibi biz hangi öğrencimiz özel okula gideceği için sisteme girmedi, hangi öğrencimiz o sırada fındık toplamaya gittiği için sisteme giremedi. Hangi öğrencimiz sisteme girmeyi başaramadığı için yanlış bir kodlama yaptığı için sistemde görünmüyor, bunları bilmediğimiz için bilemeyeceğimiz için sistemde hiç girmemiş gibi görünen veya gerçekten hiç girmemiş olan öğrencileri de bir şekilde bir yere yerleştirmek zorundayız” diye konuştu.


-“KURMANCİ VE ZAZAKİ ÖĞRETMENLERİ İÇİNDE NORM KADRO OLUŞTURUYORUZ”-

Kurmanci ve Zazaki öğretmenlerin ataması yapılmıyor gerekçesiyle Mardin’de açılık grevi başlatan öğretmelere ilişkin ise Avcı, “Kurmanci ve Zazaki öğretmenleri içinde norm kadro oluşturduğumuz belirtmemize, bu yönde açıklamalar yapmamıza rağmen Mardin’de hala bu konuda açlık grevi yapan öğrenciler varmış. Onlara bir kere daha söylüyorum yani boşu boşuna aç kalmaya gerek yok. Biz zaten bunu 1 sene öncesinden söyledik. Öncelikle bu sene kaç öğrencinin hangi seçmeli dersi seçtiğine bakalım. Şimdi okullar açılmadan, hangi okulda kaç kişi bu dersi seçecek bilemiyoruz. Bilmeden de oraya bir norm kadro oluşturamıyoruz. Ama geçen seneki verilere bakarak, belli okullarda bu norm kadroları oluşturduk. O norm kadrolara atamalar yapacağız” dedi. (ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GÖKÇEK'İN HEDEFİ YİNE KILIÇDAROĞLU!

ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA KARAR VE OLAY

'PAŞA'MISIN, MAŞA'MISIN'!
»  DEHŞET ANI KAMERADA!
»  İSTANBUL'DA ÜST GEÇİT FACİASI!
»  KONAK BELEDİYESİ'NDEN ŞOK KARAR
»  ERDOĞAN'DAN YENİ PARALEL DALGA SİNYALİ!
»  ABD'DEN DİNLEME AÇIKLAMASI!
»  IŞİD,YİNE BİR ABD'LİNİN KAFASINI KESTİ
»  KÖŞK YERİNE BAŞKANLIK SARAYI!
»  FLAŞ... MHP ÖNÜNDE SİLAH SESLERİ
»  FLAŞ..DİYARBAKIR'DA F-16 DÜŞTÜ
»  DEMİRTAŞ:KÜRT ORDUSU KURULSUN!
»  ULUDERE'YE EZİDİ AKINI!
»  TSK'DA GENERAL SAYISI!
»  FLAŞ.. MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
»  DAVUTOĞLU'NA KORUMA DUVARI
»  İŞTE ERDOĞAN'IN A TAKIMI!
»  KIĞILI'DAN BOMBA AÇIKLAMALAR!
»  AKP'DE TRİBÜN ŞOV KALDIRILIYOR!
»  İSTANBUL'UN KAÇ GÜNLÜK SUYU KALDI?
»  BİNALİ YILDIRIM'A ÖZEL GÖREV
»  PKK MEZARLIĞINA MÜDAHALE
»  DAVUTOĞLU'NDAN BAHÇELİ'YE ÖVGÜ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.