Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1955
EURO
35,0703
IMKB
10.222,000
ALTIN
2.465,470
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 19 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MALİYE'DEN SÜRPRİZ VERGİ!
MALİYE DEN SÜRPRİZ VERGİ!
 
Vatandaşların elindeki ürünü satmak ya da evini kiraya vermek için kullandığı satış siteleri aslında sizi vergi mükellefi yapıyor. Maliye Bakanlığı'nın yeni sitesinde sorduğu sorularla vatandaşın ne kadar vergi mükellefi olduğu ortaya çıkıyor. Bu uygulamayla internette sattığınız cep telefonunuz sizi vergi mükellefi yapabilir.
 
22.2.2013 - 09:22

Vatan'ın haberine göre Maliye Bakanlığı'nın sanal alışverişte vergi denetimiyle ilgili başlattığı yeni dönem, sahip olduğu eşyaları internetten satanlar için de "vergi ödemek" anlamına gelecek. Yeni uygulamayla ev kadınları da dahil internete bulaşanı vergi bekliyor. Buna göre evinden internete girip elbisesini satan da, alışveriş sitelerinden ikinci el eşyalarını elden çıkaran da, internete evinin fotoğrafını koyup kiralık ilanı veren de vergi sürpriziyle karşılaşacak.

Binlerce vatandaşı vergi sürpriziyle karşı karşıya getirecek uygulama detayları Maliye'nin açtığı internet sitesinden duyuluyor. Bu siteye girip internette alışveriş yapanlar kendilerini nasıl bir sürprizin beklediğini öğrenebiliyorlar. Ancak henüz kimsenin bu siteden haberi yok. Maliye Bakanlığı da yarın bir gün itirazla karşılaşmamak için sözkonusu siteyi vatandaşlara duyurmaya çalışıyor.

BU SİTE BELİRLİYOR

Maliye'nin ’www.egirisimci.gov.tr’ adresinde, internette alışveriş yapan vatandaşlar için "vergi mükellefi misiniz" konulu bir test bulunuyor. Buna göre internet üzerinden satış yapan vatandaşların hangi durumda ticaret yapmış sayılacağı ve böylece vergiye tabi tutulacağı açıklanıyor. Ancak bu değerlendirme de kendi başına yeni bir tartışma başlatacak gibi görünüyor. Çünkü sözkonusu site, internetten kazak satan ev kadınlarını bile vergi ödemekle sorumlu tutuyor.

Sözkonusu portaldaki "Ticaret mi Hobi mi, test edin" bölümünde, vatandaş internet üzerinden isterse bir ürün satsın, isterse gayrimenkul veya araç satış ilanı versin herkes sonunda vergi mükellefi olduğu ve hemen vergi dairesine gitmesi konusunda uyarılıyor. Böylece evini kiraya vermek amacıyla internete fotoğraflı ilan koyan vatandaş da vergi mükellefi oluyor.

Burada vatandaşın satışını yaptığı ürün ya da hizmetin tanıtımını yapmak yani fotoğrafını koymak ya da ürünün özelliklerinden söz etmek tanıtımı anlamına geliyor. Bu ise Maliye açısından sizin ticari bir faaliyet yaptığınızı gösteriyor. Öte yandan satışını yaptığınız ürünün karşılığı olan ödemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verdiğiniz anda mükellef oluyorsunuz. Sanal alışveriş sitelerinde sanal mağaza açan ev kadınları da dahil herkes vergi mükellefi... Maliye bu durumdaki vatandaşı, hemen vergi mükellef kaydını yaptırması konusunda uyarıyor. Satış işlerini evinden yapan ev kadınlarının bile evinin bulunduğu bölgedeki vergi dairesine gitmesi, işe başlama bildirimi ve nüfus cüzdanı ile şahsen başvurmasını zorunlu tutuyor.

http://www.internethaber.com/maliye-bakanligindan-surpriz-vergi-506358h.htm?interstitial=true



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EMEKLİYE YILDA İKİ DEFA İKRAMİYE

FED'İN KARARI ALTINI ERİTTİ!

ABD VE ÇİN'İN TEHLİKELİ RESTLEŞMESİ
»  İSTANBUL'LULARI ÜZECEK 2 ZAM HABERİ
»  DOĞAN-DEUTSCHE BANK ORTAKLIĞI
»  MERKEZ'DEN FAZ İNDİRİMİ
»  ALTIN'DA BÜYÜK ENDİŞE
»  FATURALARDA BÜYÜK TUZAK!
»  WSJ: “LİRA FAZLA DEĞERLİ''
»  GERÇEK İŞSİZLİK RESMİ VERİLERİN 2 KATI
»  BİNLERCE KİŞİ MAAŞ İÇİN BOŞANDI
»  "ARTIK KENDİ UÇAĞIMIZI ÜRETME ZAMANI"
»  BENZİN SATIŞLARI AZALDI
»  BDDK BAŞKANINDAN KART AİDATI RESTİ
»  ALTIN SAVAŞLARI
»  SPK'DAN G.SARAY'A ŞOK CEZA
»  HAZİNE’DEN VATANDAŞA KASKO UYARISI
»  ÜÇ ÇOCUĞA TEŞVİK KAPIDA!
»  1500 TL MAAŞLA İŞÇİ ARANIYOR!
»  ALTIN 1900 DOLAR'A ÇIKABİLİR
»  PUTİN'İN ALTIN SEVDASI
»  İŞTE İŞSİZLİĞİN GELDİĞİ DURUM!
»  KART BORÇLARINDA DİKKAT ÇEKEN ARTIŞ
»  KEMAL DERVİŞ TÜRKİYE'Yİ UYARDI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.