Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8520
EURO
43,3708
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.001,330
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MECLİS'TE BÜYÜKŞEHİR KAVGASI!
MECLİS TE BÜYÜKŞEHİR KAVGASI!
 
AK Partili ve MHP'li vekiller Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelerde kavga çıktı.
 
7.11.2012 - 21:05

TBMM Genel Kurulu'nda, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelerde, MHP'li milletvekilleri kürsüyü işgal etti. AK Parti ile MHP'li milletvekilleri arasında kavga çıkması üzerine, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, oturuma ara verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bir önceki usul tartışmasında konuşmacı olarak isminin yazılmasına rağmen söz hakkı verilmediğini belirtti. Tanal, tasarının İçişleri değil Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini söyledi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, tasarıda birleştirilen kanun teklifleri ile ilgili usul tartışması açılmasını talep eti. Başkanvekili Yakut, usul tartışması açtı.

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, yapılan düzenlemenin kamu bütçesine etkisinin tasarıda yer alması, bunun için de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi gerektiğini söyledi. Başkanvekili Yakut'un tutumunu da eleştiren Günaydın, "Bizden yukarıda oturuyor olmanız, mimari yapının sonucudur, başka bir şey değil" dedi. Yakut ise "Kompleksiniz niye anlaşılmadı?" dedi.

Kamer Genç, tasarıda 9 kanun teklifinin birleştirildiğini, ancak komisyon raporunda Hükümet tasarısının esas alındığını, bunun İçtüzüğe aykırı olduğunu ifade etti.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da söz konusu kanun tekliflerinin dikkate alınmadığını, raporun geri çekilerek Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yeniden görüşülmesi gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, tasarının "bölgecilik ve kırsal rant paylaşımı" tasarısı olduğunu öne sürdü. Güler de tasarının geri çekilmesini istedi.

Başkanvekili Yakut, konuşmaların ardından tutumunda bir değişiklik olmayacağını belirterek, tasarının tümü üzerinde ilk konuşmacı olarak BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nu kürsüye davet etti. Zenderlioğlu kürsüye gelirken MHP'li milletvekilleri raporla ilgili iddiaların sonuçlanmadığını, usule ilişkin itirazlarının sürdüğünü belirterek Yakut'a tepki gösterdi. Bu sırada MHP ve CHP milletvekilleri sıralara vurarak Yakut'a karşı tepki gösterdi.

Daha sonra MHP'li milletvekilleri, Başkanlık Divanı önünde toplanarak itirazlarını sürdürdü. Sadık Yakut, tasarıyı geri çekmek gibi bir yetkisinin olmadığını söyledi. Kimsenin konuşmasına herhangi bir sınır da koymadığını anlatan Yakut, İçtüzük çerçevesinde görevini yaptığını vurguladı. Yakut, Divan Başkanlığı önünde toplanan milletvekillerine, konuşmacıya müsaade etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Bu arada AK Parti'li milletvekilleri alkışlarla MHP'ye tepki gösterdi.

MHP'nin itirazları devam ederken Yakut, Zenderlioğlu'na konuşmasına başlayabileceğini, aksi halde ikinci konuşmacıyı kürsüye davet edeceğini söyledi.

Zenderlioğlu'nun kürsüye gelmemesi üzerine Yakut, AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel'i davet etti. Türel kürsüye yaklaşırken önce MHP'li Günal kürsüye geldi. Ardından diğer MHP milletvekilleri de kürsüye gelerek, kürsüyü işgal etti. Bunun üzerine AK Parti'li milletvekilleri de kürsü önünde toplandı. Tartışmanın büyümesi üzerine her iki partinin milletvekilleri arasında kavga çıktı. Bunun üzerine Yakut, oturuma ara verdi. Tartışma, verilen arada da bir süre devam etti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇİLLER'DEN 28 ŞUBAT AÇIKLAMASI

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE KENDİNİ YAKTI

SINIR ÖTESİNE KARA HAREKATI!
»  KANDİL'E DEV OPERASYON
»  ÇİLLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI!
»  ŞEMDİN SAKIK, ASKERE GİTMEK İSTİYOR
»  CHP'DEN BALBAY'LI FOTOĞRAFLAR!
»  GÜL VE ERDOĞAN'DAN OBAMA'YA KUTLAMA
»  ABD SEÇİMLERİNDE ZAFER OBAMA'NIN...
»  SOKAK HAYVANLARINA VEKİL YEMEĞİ!
»  MECLİS'TE BÜYÜKŞEHİR GERGİNLİĞİ!
»  KÖŞK'TEN SENDİKALAR YASASINA ONAY!
»  BAŞBAKANLIK EYLEMCİSİ SERBEST
»  İLKER BAŞBUĞ İSYAN ETTİ
»  MECLİS'TE DIŞİŞLERİ BÜTÇESİ’NDE KAVGA!
»  DAVUTOĞLU'NA 'SAVAŞA HAYIR' PROTESTOSU
»  SİYASETTE BAHTSIZ BEDEVİ POLEMİĞİ
»  "SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK!
»  YEŞİL, 2001 YILINDA ÖLMÜŞ!
»  GÜLEN, ASKERİ DARBEYE NASIL KATILDI?
»  ERGENEKON'DA GİZLİ TANIK ŞOKU!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN BAHÇELİ'Yİ KUTLADI
»  ''BAŞBAKAN ÇOK CESUR DAVRANDI''
»  BAŞBUĞ: ERDOĞAN TANIKLIK YAPSIN
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.