Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MHP'DEN BAŞBAKAN'A 'KAFATASÇI'YANITI
MHP DEN BAŞBAKAN A  KAFATASÇI YANITI
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, ''Milliyetçiliği suçlamak için her fırsatı kullanan Başbakan, aslında Türk milletine duyduğu düşmanca duygularını ve düşüncelerini ifade etmektedir'' iddiasında bulundu.
 
4.2.2007 - 14:04
      Şandır, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin ''Tek başına İş Başına'' diyerek iktidara geldiğini, ''ancak iktidarının 5. yılında hemen her konuda hala şikayet etmekte veya başkalarını suçlamakta olduğunu'' öne sürdü.
      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''milliyetçilik'' konusundaki sözlerini eleştirerek, bu ''beyanatlar ile partisinin hedef aldığını'' savunan Şandır, şunları kaydetti:
      ''Milliyetçilik, bu ülkede yaşayan herkesin onurlu ve eşit bir üyesi olduğu Türk Milletine mensubiyet duymanın duygu ve ifadesidir. Türk Milletinin değerlerini, birlik ve bütünlüğünü savunmak milliyetçi olmanın 'olmazsa olmaz' şartıdır. Milliyetçilik duygusuna ve Türk milliyetçilerine 'kafatasçı, caniler, katiller' diyenler aslında Türk Milletine alçakça iftira etmekte ve hakaret etmektedirler. Böyle bir iftirayı MHP'ye ve milliyetçiliğe karşı kullanan birinin Başbakan olması, Türkiye'nin nasıl bir 'derin kuşatma' içinde olduğunu da göstermektedir.
      Milli kimlik yerine etnik ve mezhebe dayalı kimlik siyasetinin müellifi Başbakan'dır. Aslında, Başbakan, milliyetçiliğe saldırarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesi ve milleti var eden değerlere darbe vurmak istemektedir. Milliyetçiliği suçlamak için her fırsatı kullanan Başbakan aslında Türk milletine duyduğu düşmanca duygularını ve düşüncelerini ifade etmektedir. Türkiye'yi etnik kimliklere bölmek isteyen siyasetin önünü açan zihniyetin kendisi ırkçıdır ve kafatasçıdır. Milletimize Türk demeyi ırkçılık olarak gören bu zihniyet hastalıklıdır. Başbakan 'kafatası milliyetçiliğinden' bahsediyorsa, aslında kafasında bir başka milletin milliyetçiliği bulunmaktadır.'' Şandır, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğe karşı duyarlı olması gereken bir dönemde yaşandığını ifade ederek, yapılan bazı açıklamaların, ''kin ve nefret duygularıyla düşmanlığı körüklediğini ve Türkiye'yi derin bir uçurumun kenarına getirerek millete bedel ödettirmek istediğini'' savundu.
      Mehmet Şandır, açıklamasında, ''Hrant Dink cinayetini vesile yapıp, böyle bir alçak cinayeti, milliyetçiliğe saldırtmanın bir aracı olarak kullananların Türkiye'ye karşı 'derin uluslararası kuşatmanın' koalisyon ortağı olduğu da ortaya çıkmıştır'' görüşünü dile getirdi.
      ''MHP'nin iktidara yürüyüşü engellenmek istendiğini'' savunan Şandır, açıklamasında, ''Bugün bu bölücü, teslimiyetçi, ikinci cumhuriyetçi, millet değerlerine karşı yerli aktörlerin yer aldığı bu uluslararası senaryoda oluşturulan 'derin koalisyon', MHP'ye ve milliyetçiliğe karşı siyasi bir linç kampanyası yürütmektedir. Neden? Çünkü bütün bu oyları bozacak olan MHP iktidarı ufukta görünmektedir'' ifadesine yer verdi.
     


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PARTİLERİN ANKET SAVAŞLARI, KİMİN NE KADAR OY'U VAR?

ERDOĞAN'DAN CHP'YE, 'KÖŞK ADAYINIZI BELİRLEYİN'

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNE ABD BAYRAĞI GÖNDERDİLER
»  DYP: "DERİN DEVLET BU İKTİDARDIR"
»  AKP'NİN YEŞİL DEVRİMCİ VEKİLİ
»  BBP LİDERİ, KATILIM TÖRENİNDE COŞTU
»  550 MİLLETVEKİLİ BİR HÜLYA AVŞAR ETMİYOR MUŞ
»  AKP'DEN BAHÇELİ'YE YANIT
»  ''MECLİSE GİRMEYİ DEĞİL, İKTİDARIN ALTERNATİFİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"
»  ŞÜKRÜ SİNA GÜREL DSP'DEN İSTİFA ETTİ, CHP YOLUNDA
»  "BAŞBAKAN, SUİKAST'İN AZMETTİRİCİSİ HALİNE GELDİ"
»  MHP:''DİNK'İN FATURASINI HÜKÜMET ÖDEMELİ''
»  AKSU, JANDARMA'NIN ÇEKİMLERİNİ YORUMLADI
»  BAYKAL, "ORTADA SAHİPSİZ BİR DEVLET VAR" DEDİ
»  AĞAR:"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ İLGİ ALANI AB'DİR"
»  KUTAN, SP'NİN CUMHURBAŞKANI KRİTERİNİ AÇIKLADI
»  MUMCU İÇİN ÇİFTE SINAV YILI
»  ERKAN MUMCU'DAN AĞIR ELEŞTİRİ
»  MHP'DEN İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ
»  DEMİREL TEPKİSİNİ ANCAK 46 YIL SONRA GÖSTERDİ. HALKA KIZDI
»  ŞANSOYUNLARI İKTİDAR PARTİSİNİ BÖLDÜ
»  ERDOĞAN: 301 TAMAMEN KALKMAZ
»  AFRİKALI LİDERLERİN TÜRKİYE ZİRVESİ
»  BBP GENEL BAŞKANI YAZICIOĞLU: BENİ YOK ETMEK İSTİYORLAR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.