Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MUMCU İLE BAŞESGİOĞLU ARASINDA "VATANA İHANET" POLEMİĞİ
MUMCU İLE BAŞESGİOĞLU ARASINDA  VATANA İHANET  POLEMİĞİ
 
Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu arasında "vatana ihanet" tartışması yaşandı.
 
11.2.2007 - 04:15

Erkan Mumcu, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (BASK) 2. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hükümeti sert bir dille eleştirdi ve hükümeti vatana ihanet etmekle suçladı. Mumcu, hükümet üyelerini "milli duruş" yoksunu ve muhayyel bir topluluğa mensup olmakla suçladı.

Mumcu, hükümet üyelerinin kendilerini üstün gördüğünü ileri sürerek, "Onların sahip oldukları mensubiyet bizim sahip olduğumuz mensubiyetten tamamen çok farklı." dedi.

Başlarına gelebilecek ve gelecek felaketlerin sebebinin bu görüş olduğunu öne süren Mumcu, ülkenin uzun vadeli çıkarlarının hükümetin kısa vadeli menfaatleri ile değiştirildiğini iddia ederek, "Bu nasıl bir tablo, nereye kadar gidecek hep beraber göreceğiz. Bu ihanete bu millet, bağımsızlık kareketeri ile mutlaka son verecektir." dedi.

"Ülkeyi cehaletin ve ihanetin elinden mutlaka kurtarmamız gerekir" diyen Mumcu, millet olarak en önemli varlığın "birliğimiz" olduğunu kaydetti. Mumcu, ülkenin bağımsızlığını devam ettirecek olanın "birlik" olduğunu belirterek, her türlü ihanete karşı gözü açık olunması gerektiğini söyledi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde söylediği tablonun uzak bir tablo olmadığına içtenlikle inandığını anlatan Mumcu, "İçeride bazı kimselerin şahsi emellerini müstevilerin emelleriyle tevhit ettikleri bir tablonun bugün gerçek olduğunu görüyorum." diye konuştu.

Hükümetin aldığı kararların bir sefer daha iktidara gelmesi yönünde olduğunu öne süren ANAP lideri Mumcu, bunun imtiyazları paylaştırmak üzere organize edilmiş bir suç olduğunu iddia etti. Mumcu, "Bu ihaneti durdurmak zorundayız. Bu ülkenin bir numaralı önceliği vatana ihanet halindeki bu hükümetten kurtulmaktır. Bu durumun demokratik yollardan kazanılması hepimizin görevidir." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETLERİ VATANA İHANET ETMEZ"

Mumcu'dan sonra kürsüye gelen bakan Başeşgioğlu, 2007 yılının Türkiye'de bir seçim yılı olduğuna işaret ederek, seçimleri ölüm kalım mücadelesi haline getirmemek gerektiğini söyledi. Hükümetin bu milletin verdiği oylarla seçilmiş parlamentonun içinde çıkmış milli bir hükümet olduğuna işaret eden Başesgioğlu, bugüne kadar göreve gelmiş 58 hükümet ne kadar milli ise 59. hükümetin de aynı oranda milli olduğunu vurguladı. Başesgioğlu, hükümetin ihanet içinde olduğunu Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ne atıf yaparak söylemin son derece haksızlık olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyetinin hiçbiri hükümeti bu ülkeye ihanet etmez. "dedi.

İhanet kavramının siyasette söylenecek son söz olduğunu ifade eden Başesgioğlu, "Ondan sonra söylenecek söz tabancayı alıp sokağa çıkmaktır. Siyasetçinin söyleyeceği son sözdür." ifadesini kullandı. Başesğioğlu, bu tartışmaların bu ülkeye ve gelecek nesillere fayda sağlamayacağını söyledi.

"SEN, KENDİNE İHANET EDİYORSUN"

Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ise ''vatana ihanetten'' söz edenlerin tüm siyasi kariyerlerini ''ihanet'' eksenine oturttuklarını ileri sürdü. Kafkas, Erkan Mumcu'yu eleştirerek, ''Sen bu partiye katılırken de, bu partiden ayrılırken de buradaydım. Sen yola başladığın kimle yürüyüşünü sürdürüyorsun? Asıl, sen kendine ihanet ediyorsun'' dedi.

Kafkas'ın konuşması sık sık salondakiler tarafından ''memuru da konuş'' sözleriyle kesildi.

Olağan genel kurulda DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve SP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ATO Başkanı Sinan Aygün ve BASK Başkanı Resul Akay konuştu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SHP'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A "ÇETELERİ AÇIKLA"

AĞAR'DAN 1980 ÖNCESİ GÜNLERE DÖNÜŞ UYARISI

ÖZDAĞ'DAN MHP'YE YENİDEN ÜYELİK DAVASI
»  AKP'DEN 9 EYLÜL'DE SEÇİM PLANI
»  KÜTAHYA HAVZASINDA 2 MİLYON İNSANIN YAŞAMI TEHLİKEDE
»  AKP'DEN 'İŞSİZLERE İŞ' SÖZÜ!
»  ^BAYKAL'DAN ÖNEMLİ İDDİA
»  CEM UZAN 'KURTLAR VADİSİ'Nİ KAÇIRMADI
»  BAHÇELİ'DEN PARTİLİLERE UYARI GENELGESİ
»  'CUMHURİYET, 'OLMAZSA OLMAZ' KOŞUL'
»  ERDOĞAN, MUMCU'DAN TAZMİNAT KAZANDI
»  BAYKAL, ALMANYA'DA AĞIR KONUŞTU
»  ŞARKILI TÜRKÜLÜ SEÇİM HAZIRLIĞI
»  SİNE-İ MİLLET İÇİN SON GÜN
»  ÇÖMEZ: AMERİKALILAR BASKINI PKK'LILARA HABER VERDİ
»  ANAVATAN'DAN İÇİŞLERİ BAKANI AKSU İÇİN GENSORU
»  DSP LİDERİ ZEKİ SEZER,'DEN BAYKAL'A YAYLIM ATEŞ
»  AKP'Lİ YARBAY: ''KÖŞK ADAYI AÇIKLANSIN''
»  MUMCU'NUN SİYASİ HAYATI BOYUNCA ÜZÜLDÜĞÜ İKİ OLAY?
»  PERVEZ MÜŞERREF'İN ERDOĞAN'A JESTİ
»  ÇİĞ KÖFTE PARASIYLA KURULAN PARTİ!
»  "DERİN DEVLET, BAŞBAKANIN BAHANESİ OLAMAZ"
»  BAHÇELİ, ERDOĞAN'A:"PATOLOJİK HASTA" DEDİ
»  "VATAN SEVERLİK GEREKÇE OLAMAZ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.