Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2651
EURO
34,6963
IMKB
10.305,000
ALTIN
2.392,460
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Meclis'te Sahte Basın Kartı Skandalı
Meclis te Sahte Basın Kartı Skandalı
 
FETÖ operasyonları sonrasında Meclis giriş çıkışlarında basın mensuplarına yönelik olarak da sıkı bir kontrol dönemine girilirken dün kampüs içinde ilginç bir sahtecilik olayı yaşandı.
 
5.10.2016 - 12:54
FETÖ operasyonları sonrasında Meclis giriş çıkışlarında basın mensuplarına yönelik olarak da sıkı bir kontrol dönemine girilirken dün kampüs içinde ilginç bir sahtecilik olayı yaşandı. 
 
Basın otoparkında park eden bir araçta 'sahte sarı basın kartı' tespit edildi. Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen resmi sarı basın kartlarına bire bir benzetilerek hazırlanmış olan sahte kartta, kurum olarak, "TBMM Parlamento Basın Mensupları Derneği" ifadesi yer alırken, Dr. H. Ö. Özen adına hazırlanan kartta, görevi bölümünde de 'başkan' ifadesine yer verildiği görüldü. Sahte kartta kullanılması yasak olan TBMM kurumsal isminin yer verilmesi de dikkat çekti.  
 
Parlamento Muhabirleri'nin uyarısı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri araç sahibine kart ile ilgili sorular yöneltti. 
 
Özen, TBMM'de Basın Halkla İlişkiler biriminde çalıştığını, yeni bir dernek kurduklarını, kartın da derneğin tanıtım kartı olduğunu, basın kartına benzetme gayesi taşımadığını söyledi. Ancak kartın bire bir resmi basın kartı taklit edilerek hazırlanması dikkat çekti. 
 
Özen'in parlamento muhabirliği ile hiçbir ilgisi olmadığı,TBMM'de personel olarak çalıştığı halde basın mensupları derneği adı altında bir dernek kurmasının gerekçesi de anlaşılamadı. 
 
Özen hakkında bağlı bulunduğu TBMM Genel Sekreter Yardımcısı ve Basın Halkal İlişkiler Başkanı Erbay Kücet tarafından soruşturma açılaacağı bildirildi.
 
TBMM'ye ancak Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen sarı basın kartları ve Parlamento Muhabiri kartı olan basın mensupları alanıyor. 
 
Araçla giriş hakkı da ancak Parlamento Muhabiri Araç giriş kartı olanlara veriliyor. 
 
FETÖ operasyonları sonrasında kapatılan basın yayın kuruluşlarında çalışmakta olanların basın kartları da iptal edilmiş ve meclisin giriş kapılarına listeler dağıtılarak bu kişilerin girişleri engellenmişti.
 
Meclis'te daha önce de sarı basın kartına benzetilerek hazırlanmış kartlarla giriş yapanlar olmuş haklarında sahteciliktken işlem yapılmıştı.
 
Basın kartları Yönetmeliğinin 39'uncu maddesinde "Genel Müdürlükçe verilen basın kartlarına dizgi, fon, tertip, şekil ve renk bakımından benzer kart düzenlemiş ve/veya bu kartları kullanmış olanlara, şartları taşısalar dahi basın kartı verilmez. Düzenleyenlerin basın kartı var ise, bu kartlar derhal iptal edilir. (2) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun bu konudaki hükümleri saklıdır" hükmü yer alıyor. 
 
TCK'nın 207'inci maddesi ise "Bir özel belgeyi sahte olarak düzenleyen veya gerçek bir özel belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren ve kullanan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını" hükme bağlıyor. 


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Can Kendi Medyasını Kuruyor!

Ünlü Haberci Ekranlara Dönüyor!

Figen Yüksekdağ'ın Eşi Gözaltında
»  Gazete Habertürk'te Deprem
»  Numan Kurtulmuş' a Yeni Basın Danışmanı
»  "Gülen Bu Üç Ülkeye Kaçabilir"
»  Ünlü Radyocuya Bıçaklı Saldırı
»  Ünlü Sunucudan Ekranlara Bebek Molası
»  Serdar Arseven Milat Gazetesi'nde!
»  Show Haber'den NTV'ye Transfer
»  Yalçındağ'dan Zehir Zemberek Sözler
»  Aydın Doğan İstifa İçin Ne Dediler?
»  Doğan Grubunda Yalçındağ Depremi
»  Fenerbahçe Yıktı Geçti,1-0
»  Basın Kartı Komisyonu Toplanıyor!
»  Cem Küçük'ten Bomba İddia!
»  Yalçındağ'a Hürriyet İçinden İlk Tepki
»  RTÜK, 12 TV kanalını kapattı
»  M.Ali Yalçındağ:Günlüklerim Çalındı
»  Kaçırılan Gazeteci Ölü Bulundu!
»  Başbakanlığa Yeni Basın Müşaviri
»  Milliyet'te Üst Düzey Atama
»  HaberTürk Ankara'dan,HaberTürkİstanbul'a
»  Gazeteci Emine Çal'dan Bir Kitap Daha
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.