Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4672
EURO
35,0825
IMKB
9,080
ALTIN
2.324,140
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Mecliste Bütçe Mesaisi Başlkıyor
Mecliste Bütçe Mesaisi  Başlkıyor
 
2023 yılı bütçesinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşme takviminin detayları belli oldu. Genel Kurul, bütçe görüşmeleri için cumartesi ve pazar günleri de dahil aralıksız toplanacak ve günlük programını tamamlayıncaya kadar çalışacak.
 
3.12.2022 - 08:45

5 Aralık-16 Aralık tarihleri arasındaki bütçe görüşmeleri kesintisiz 12 gün sürecek.Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin ilk gününde bütçenin tümü üzerine konuşmalar yapılacak. Liderler ve partilerin üst düzey yöneticileri Meclis kürsüsünde olacak.

2023 bütçesinin sunuş konuşmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yapacak. Açılış konuşmasını CHP adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. CHP lideri 70 dakika kürsüden seslenecek. HDP adına ise Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ile Mithat Sancar ayrı ayrı 35’er dakika kürsüde olacak.

Bütçe görüşmelerinde AK Parti adına konuşacak isimler ise Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli olarak belirlendi. İYİ Parti Grubu adına Grup Başkanvekilleri Erhan Usta ile Müsavat Dervişoğlu 35’er dakika olmak üzere toplam 70 dakika konuşacak. MHP Grubu adına Grup Başkanvekilleri Erhan Akçay ile Levent Bülbül de toplam 70 dakika konuşacak.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici bütçe lehinde, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ise aleyhte 10 dakika kürsüden seslenecek.

BÜTÇE GÖRÜŞME TAKVİMİ

Meclis Genel Kurulu’nda ilk görüşülecek bütçe TBMM olurken ardından her gün iki bakanlık bütçesi ele alınacak. Bütçe görüşmelerinin takvimi ise şu şekilde:

6 ARALIK SALI: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu.

7 ARALIK ÇARŞAMBA: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Rekabet Kurumu, Helal Akreditasyon Kurumu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İklim Değişikliği Başkanlığı.

8 ARALIK PERŞEMBE: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kapadokya Alan Başkanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu

9 ARALIK CUMA: Millî Savunma Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü.

10 ARALIK CUMARTESİ: Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı.

11 ARALIK PAZAR: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi, Türkiye Uzay Ajansı, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu, 127 üniversitenin bütçesi.

12 ARALIK PAZARTESİ: Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu.

13 ARALIK SALI: Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı. Aynı gün 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin ilk 4 maddesi, 14 Aralık Çarşamba 9 maddesi, 15 Aralık Perşembe ise 3 maddesi görüşülecek.

16 ARALIK CUMA: Meclisin bütçe maratonu bütçenin tümü üzerinde yapılacak konuşmalarla ve oylamayla tamamlanacak.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Flaş.. İsveç'ten Terörist İadesi

İmamoğlu ve Yavaş'a Yeşil Işık

"Seçmen Hepimizin Saçını Başını Yolar"
»  Seçimlerde Kaç Suriyeli Oy Kullanacak?
»  Kaftancıoğlu: Gülümseyerek İzliyorum
»  Türk İş'ten 'Kırmızı Çizgi' Resti
»  Akşener'den Kurmaytarına 'Aday' Uyarısı
»  Gram Altında Rekor
»  Hakan Şükür'ü Hatırlattı Yayından Alındı
»  Gözler Kritik MGK Toplantısında
»  Suudi Arabistan 5 Savaş GemisiAlıyor
»  BİM'den Bahçeli^'ye Yanıt
»  Süleyman Soylu Özür Diledi
»  Demirtaş'tan Öcalan'la Görüşmre Talebi
»  Akşener: Daha Yeni Başilıyoruz
»  Odalara ‘Baro’ Düzeni
»  ABD'den Flaş Suriye Kararı
»  İbrahim Kalın'dan Oprasyon Açıklaması:
»  Altılı Masaya Anayasa Resti
»  Bahçeli'den Altılı Masaya Jet Yanıt
»  Motorinde Bu Gece de İndirim Var!
»  Kaftancıoğlu İmamoğlu Gerilimi Sürüyor
»  Kılıçdaroğlu'ndan 'Kış Saati' Tepkisi
»  Bahçeli: Sabır ve Tahammülümüz Kalmadı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.