Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Memur ve Emeklide Temmuz Zammı Hesabı
Memur ve Emeklide Temmuz Zammı Hesabı
 
Memur, memur emeklileri, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri temmuz ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. 2 aylık enflasyon verisi açıklandı. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 3 aylık enflasyon yüzde 13,18 olarak tahmin edildi. Peki bu durumda temmuz ayı maaşları ne kadar olur?
 
24.4.2023 - 12:47

 

Memur, memur emeklileri, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri temmuz ayında yapılacak zam oranını merak ediyor. 2 aylık enflasyon verisi açıklandı. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre 3 aylık enflasyon yüzde 13,18 olarak tahmin edildi. Peki bu durumda temmuz ayı maaşları ne kadar olur
Emekli ve memur zammı Temmuz 2023 için belirleyici olacak verilerden olan Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Bununla beraber emekli zammı ve memur zammı için 3 aylık zam oranı kesinleşti.

Emekli ve memur zammı Temmuz 2023 için belirleyici olacak verilerden olan Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Bununla beraber emekli zammı ve memur zammı için 3 aylık zam oranı kesinleşti.</span></p>
Temmuz ayında belli olacak emekli ve memur zammı için 3 aylık veri geldi. Gelirleri birçok kalemde direkt olarak etkileyecek Mart 2023 enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Emekli ve memur zammı ile Türkiye'de milyonlarca vatandaşın geliri yükselecek. Temmuz zammı için artık 3 veri kaldı.

<p>Temmuz ayında belli olacak emekli ve memur zammı için 3 aylık veri geldi. Gelirleri birçok kalemde direkt olarak etkileyecek Mart 2023 enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklandı. Emekli ve memur zammı ile Türkiye'de milyonlarca vatandaşın geliri yükselecek. Temmuz zammı için artık 3 veri


MART 2023 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

 Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Mart ayında aylık bazda yüzde 2,29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 olarak kayıtlara geçti.

MART 2023 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Mart ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Mart ayında aylık bazda yüzde 2,29, yıllık bazda ise yüzde 50,51 olarak kayıtlara geçti.
Yıllık enflasyonda bu rakam son 12 ayın en düşük seviyesi olarak dikkat çekerken, milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için kritik bir veri daha geride kalmış oldu.

 Yıllık enflasyonda bu rakam son 12 ayın en düşük seviyesi olarak dikkat çekerken, milyonlarca vatandaşın gelirini artıracak Temmuz zammı için kritik bir veri daha geride kalmış oldu
6 AYLIK EMEKLİ ZAMMI İÇİN 3 ENFLASYON VERİSİ KALDI

 SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. Emekli maaşları Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.

6 AYLIK EMEKLİ ZAMMI İÇİN 3 ENFLASYON VERİSİ KALDI

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. Emekli maaşları Ocak ve Temmuz dönemi olmak üzere her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyorMEMURLAR ENFLASYON FARKI VE TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALIYOR

 Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor.

MEMURLAR ENFLASYON FARKI VE TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALIYOR

Memur ve memur emeklisi enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor
Ocak 2023 döneminde memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme zammı yüzde 8 olarak belirlenmişti. Temmuz 2023 dönemi için toplu sözleşme zammı yüzde 6 oldu.

 Ocak 2023 döneminde memur ve memur emeklisi için toplu sözleşme zammı yüzde 8 olarak belirlenmişti. Temmuz 2023 dönemi için toplu sözleşme zammı yüzde 6 olduYani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek Temmuz zammı belirlenecek. Bu rakamlara refah payı dahil değil.

Yani yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı eklenerek Temmuz zammı belirlenecek. Bu rakamlara refah payı dahil değil

EMEKLİ VE MEMUR 3 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

Mart ayı enflasyon rakamları sonrası 3 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 12,52, enflasyon farkı hesabıyla da 3 aylık memur zammı 10,52 oldu.3 aylık enflasyon oranı: Yüzde 12,52

3 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 12,52

Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

3 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 10,52Açıklanacak Nisan, Mayıs ve Haziran ayır enflasyon rakamları sonrası bu zam oranları artacak. Yani bundan sonra enflasyon Temmuz ayına kadar sıfır çıksa bile bu zam oranları kesinleşmiş oldu.

OCAK 2023 DÖNEMİNDE GELİRLER REFAH PAYI İLE ARTTI

 Bu yıl Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Ocak döneminde maaşlara rekor düzeyde refah payı yansıtıldı. Normalde SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı Ocak döneminde yüzde 15,40 olurken bu rakam memur ve memur emeklisi için yüzde 16,48 oldu.

TEMMUZ DÖNEMİ İÇİN DE REFAH PAYI GÜNDEMDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Temmuz döneminde yapılacak maaş artışları için çalışmalara şimdiden başladı. Emekli ve memurlar için refah payı artışı masada yer alırken, memurların Temmuz 2023 döneminde yüzde 6 düzeyinde düşük kalan toplu sözleşme zammının da iyileştirilmesi gündemde yer alıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Motorinde İndirim Yolda

Kirada Yüzde 25 Sınırı Uzatılıyor

Benzine ve Motorine İndirim Geldi
»  Tren Yolları da Özel Sektöre Açılıyor
»  Dövizde Tehlike Çanları!
»  Dolar,Faiz ve Enflasyonda Yeni Tahmin
»  Döviz Kurlarında 3 Farklı Makas!
»  Emeklinin KDV İadesi Buhar Oldu!
»  İkinci Elde Yüzde 20’lik Zam Kapıda
»  Yatırımcı Emlaktan Çekiliyor
»  Döviz İşlemlerine Kısıtlama Geldi
»  Dolar/TL 19.56'yı Gördü
»  JPMorgan’dan Seçim Sonrası Senaryoları
»  Bankalar Doları Kaç Liradan Satıyor?
»  EYT'de İlk Maaşlar Bugün Hesaplarda
»  Özgür Demirtaş'tan Dolar Yorumu
»  Döviz ve Altın Tarihi Zirvelere Oynuyor!
»  Gram Altında Yeni Rekor
»  " Tek Haneli Enflasyonu Unutun"
»  Kredi Limitlerinde Dikkat Çeken Karar
»  Motorine 67 Kuruş Zam Geldi
»  TÜİK: Şubat Ayında İşsizlik Yüzde 10
»  Madeni Parada Gram Hesabı!
»  Akaryakıta Büyük Zam Geliyor!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.