Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.498,740
 
Hava Durumu ANKARA
11 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MÜGE ANLI'YA TCK 216'DAN DAVA AÇILIYOR
MÜGE ANLI YA TCK 216 DAN DAVA AÇILIYOR
 
Van depreminin ardından ATV’den Anlı ve Habertürk’ten Canbaş’ın kullandığı ayrımcı ifadelere tepki büyüyor. ÇGD, ırkçılık içeren yorumlara yer vermenin suç olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Beşi ve Şahin, Anlı'ya dava açıyor.
 
25.10.2011 - 00:03

Van’da 24 saat içindeki belirlemelere göre 250’den fazla kişinin ölümüne sebep olan 7,2’lik deprem sonrasında medyanın bazı isimlerinden canlı yayında gelen ve “nefret söylemi” kapsamında değerlendirilen yorumlar büyük tepkiye sebep oldu.
 
Habertürk spikeri Duygu Canbaş canlı yayında "Her ne kadar Van'da olsa da acımız büyük" dedi ve gelen tepkilerden sonra "dilinin sürçtüğünü" söyleyerek özür dilemek zorunda kaldı.Bianet'te yer alan haber şöyle:
 
Twitter'da Canbaş'a tepkiler gelmeye devam ederken ATV'de yayınlanan Tatlı Sert programında, programın sunucusu Müge Anlı, "Herkes haddini bilecek. Yeri geldi mi taş atacaksın, Mehmetçik'i kuş avlar gibi avlayacaksın sonra zor günlerde canım cicim deyip, yardım isteyeceksin. O polisler hemen yardımına koştu oradakilerin. O taş atanların eli kırılsın. Askerlerimize polislere zeval vermesin" ifadelerini kullandı.
 
Anlı'nın Van'da depremden zarar görenlere yönelik bu sözleri sosyal medyada yayıldı ve Anlı'nın istifa etmesi ya da ATV'nin durumla ilgili bir açıklama yapması istendi.
Şikâyet etmek isteyenler için ATV müşteri hizmetlerinin telefonu yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. ATV müşteri hizmetlerinin telefonları kısa sürede kilitlendi. Anlı'nın ifadeleri için program yetkilileri henüz bir özür dilemedi.
 
 
Anlı'ya TCK 216'dan dava açılıyor 
 
 
Cevat Beşi ve Fatih Mehmet Şahin bianet'e Müge Anlı hakkında dava açacaklarını belirtti. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinden avukat Ayşegül Altınbaş'la görüştüklerini ve Anlı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" başlıklı 216. maddesinden dava açma hazırlığında olduklarını ifade eden Beşi, şöyle dedi:
 
"Sessizlik ve itirazla bu durum düzelmiyor. Medyada bu tür söylemlerin önlenmesi amacıyla hukuki yollara başvurmak şart. Şu anda müdahil olarak Fatih Şahin ve ben başlıyoruz ancak çok sayıda talep var; toplu bir dava açılabilir."
 
'Irkçılık, müsamaha gösterilemeyecek bir suçtur'
 
Deprem sonrasında medya çalışanlarından gelen ırkçı ifadelerle ilgili Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Yönetim Kurulu da yazılı bir açıklama yaptı.
 
ÇGD, ırkçılığın yasalara göre bir suç olduğunu ve medya yöneticilerinin bu tip haber ve yorumlara ekranlarda, gazetelerde ve internet sitelerinde yer vermemelerinin mesleki bir zorunluluk olduğunu belirtti.
 
ÇGD'nin yaptığı açıklama şöyle:
 
* Canlı yayında haber spikerinin "Deprem doğuda da olsa Van'da da olsa üzülüyoruz" ifadeleri, programcının bilim adamı konuklarından da alkış alan "Önce taş at, polisi, askeri kuş gibi avla, sonra yardım iste. Herkes haddini bilsin" sözleri, gelinen noktada, medya yöneticilerinin acil olarak önlem alma gerekliliğini ortaya koyuyor.
* "Terör brifingi alan" yöneticilerin propaganda çizgisinin nereden geçtiğini düşünmeden önce ırkçılık ve ayrımcılığa "dur" demesi gerekiyor.
* Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, bütün medyayı bu noktada sorumlu davranmaya davet ediyor, ırkçılık, ayrımcılık yapılan haber ve yorumlara internet sitelerinde yer verilmesinin suç olduğunu anımsatıyoruz.
*Irkçılık, yasalarımıza göre suçtur. Irkçılık, müsamaha gösterilemeyecek, düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi söz konusu bile olamayacak bir insanlık suçudur.
*Medya yöneticilerinin bu tip haber ve yorumlara ekranlarda, gazetelerde ve internet sitelerinde yer vermemeleri hem mesleki hem de insani bir zorunluluktur.
 
 
İşte Müge Anlı'ya sosyal medyada yağan tepkiler:
 
'hem polise taş atıyorsunuz hem de yardım istiyorsunuz' diyen müge anlı'yı şikayet için atv müşteri hizmetleri şikayet tel: 0216-474 2020
 
Ülkemizde her ne kadar Müge Anlı gibi cahillere program yaptırıyor olsanız bile...
 
magazin muhabiriydin sunucu oldun,programında milleti sorguladın savcı oldun,afet karşısında ırkçılık yaparak artık fazla oldun müge anlı!
 
Sevgili Müge Anlı, şimdi sakin ol ve içindeki ırkçılığı yavaşça yere bırak, şu an yardım ve destek zamanı.
Enkaz altında yaşam mücadelesi veren insanlara "herkes haddini bilecek" diyebilen Müge Anlı'nın oksijenimi kullanması çok zoruma gidiyor.
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NTV'DE CANLI YAYIN KARIŞIKLIĞI

444 YILLIK CAMİ'DE SIFIR HASAR!

MÜGE ANLI'DAN TEPKİ ÇEKEN DEPREM YORUMU
»  DEPREM YERİNE DİZİ İZLEDİK!
»  ŞAMİLTAYYAR PKK'NIN NEDEN AZDIĞINI YAZDI
»  SPİKERİN DEPREM GAFI!
»  UĞUR DÜNDAR'DAN ŞEHİTLERE TAZİYE İLANI!
»  AĞABEY'E VEDA...
»  ''GAVUR ASKERİMİ BUNLAR KARDEŞİM!''
»  HABER AJANSLARINDAN ORTAK DEKLARASYON!
»  MAHKEME KARACANLARI HAKLI BULDU,
»  NAGEHAN ALÇI: "CHE YAMYAM'DI"!
»  ÜNKÜ GAZETECİ YAŞAMINI YİTİRDİ
»  ZİRVEYE HANGİ GAZETELER ÇAĞIRILMADI?
»  "BUGÜN YAYIN YAPANLARA LANET OLSUN!"
»  TV'LER, PROGRAMLARINI İPTAL EDİYOR!
»  'BİZİM KESİRE'NİN NİŞANLISI'
»  STAR TV SATILDI,UĞUR DÜNDAR VEDA ETTİ
»  HABERTÜRK YAZARINDAN GÜLEN İTİRAFI
»  YENİ BİR GAZETE GELİYOR!
»  AYDIN DOĞAN'DAN STAR TV ANLAŞMASI!
»  65 TUTUKLU GAZETECİYLE DÜNYA BİRİNCİSİYİ
»  MUHABİRİN EN ACI HABERİ!
»  FARE GİBİ KORKUP KAÇTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.