|
 |
 |
|
DOLAR |
38,7804 |
 |
|
 |
EURO |
43,5063 |
 |
|
 |
IMKB |
9.702,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
3.962,660 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
MÜSLÜMAN-SOL HAREKET SİYASET SAHNESİNDE
|
 |
 |
 |
|
|
Eski CHP’li Ertuğrul Günay “Müslüman-Sol hareket, “Yeni Siyaset Girişimi adıyla bir çağrı metni yayınlayarak ilk adımını attı. |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
Eski CHP’li Ertuğrul Günay ile eski FP’li Mehmet Bekaroğlu’nun öncülüğünde çalışmalarını yürüten “Müslüman-Sol hareket, “Yeni Siyaset Girişimi adıyla bir çağrı metni yayınlayarak siyaset sahnesine ilk adımını attı.
Yeni Siyaset Girişimi adıyla kaleme alınan bildiri Gordion Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Günay ve Bekaroğlu’nun da hazır bulundukları ancak konuşmadıkları toplantıda çağrı, Mazlumder Başkanı Ayhan Bilgen ile ekonomist Nilüfer Arıak tarafından okundu. KÜRT VE TÜRBAN Çağrıda, iktidar partisinin yorgunluk ve yıpranmışlığıyla sorunları çözemez hale geldiği, muhalefetin ise kitlelerin önüne yeni seçenekler sunamadığı ifade edildi. “Hürriyet, adalet, kardeşlik sloganına vurgu yapılan metinde etnik kimlikler, “dini ve milli değerlerin arkasına saklanan istismarcı anlayışla siyaset yapılmaması gerektiği belirtilerek, “Siyasetin tarafları inanç, din, mezhep, etnik köken yahut giyim ve biçim tartışmaları üzerinden şekillenemez. Köken ve inanç farklılığı üzerinde sürdürülen tartışmalar, insanların toplum hayatındaki gerçek yerlerine göre saf tutmalarını engelleyen tuzaklardır denildi. Girişim adına soruları yanıtlayan Arıak ve Bilgen amaçlarının dar anlamda 50’nin üzerindeki partiye bir yenisini daha eklemek değil, yeni bir siyaset anlayışı üzerinden toplumun her kesimiyle bir tartışma süreci başlatmak olduğunu belirttiler. Arıak ve Bilgen, “Müslüman-Sol tanımının kendilerine değil, medyaya ait olduğunu, bu tanıma da saygı duyduklarını sÜylediler. CHP’DEN ÜNLÜ İSİMLER Çağrı metnine imza koyan 50 kişi arasında Günay ve Bekaroğlu dışında eski CHP milletvekili Erdal Kalkan, eski CHP yÜneticisi Haluk Özdalga, eski FP milletvekili Metin Kalkan da yer aldı. Tanıtım toplantısına, 28 Şubat sürecinde RP’li Şevki Yılmaz’ı Meclis’te “Deyyus-u ekber pankartıyla protesto eden dönemin CHP Milletvekili Sabri Ergül ve bir dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yakın isimlerden Erol Çevikıe’nin de katılması dikkat çekti.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Akdeniz'de gece saatlerinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD Depremin Muğla Datça'ya ... |
 |
|
 |
 |
|
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altın güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
T24 muhabiri Can Öztürk, Boğaziçi eylemini izlerken ters kelepçeyle gözaltına alındı; boğazı sıkıldı, ... |
 |
|
 |
 |
|
MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "Bilge liderimize ... |
 |
-
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|