Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6480
EURO
43,8522
IMKB
9.075,000
ALTIN
4.191,910
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
MİT VETOLU GENEL SEKRETER MİT'E CEVAP VERDİ
MİT VETOLU GENEL SEKRETER MİT E CEVAP VERDİ
 
MİT'in uyarısına rağmen Cumhurbaşkanı Gül'ün Genel Sekreterliği'ne atadığı Mustafa İsen, MİT'in kendi hakkındaki raporuna cevap verdi.
 
7.9.2007 - 10:45
 
Güngör Mengi/Vatan

Haksızlık itirazı

Hakkında yazı yazdığı kişilerin “Bana haksızlık yapmışsınız” diye aramasından hiçbir yazar hoşlanmaz.

Ama sizi temin ederim ki dün Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’i dinlerken sevindim bile diyebilirim.

Bildiğiniz gibi VATAN’ın dünkü manşetinde o vardı: “MİT vetolu müsteşar Köşk’te.”

Haber, başbakan olduğu 2002 yılında Kültür Bakanlığı Müsteşarı yapmak istediği zaman MİT’in “sakıncalı” dediği Prof. Mustafa İsen’i Abdullah Gül’ün şimdi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri görevine getirdiğini anlatıyordu.

Ben yazımda böylesine yüksek devlet görevlerine getirilecek olan kişilerin liyakatlarını ölçmekte yargı sicillerine bakmanın yeterli olmayacağını söyledim.

“MİT beş yıl önce onu hangi nedenlerle sakıncalı bulmuştur bilmiyoruz. İnanıyoruz ki Cumhurbaşkanı Gül, kararını vermeden önce bunları sorup öğrenmiştir” dedim.

Prof. İsen dün telefonda “O MİT raporu zaten başlı başına bir haksızlıktı. Ben, atama kararnamelerini imzalamadan önce ayrı bir Köşk incelemesi yaptıran Cumhurbaşkanı Sezer’den dört yılda iki kez onay almış biriyim” dedi.

Bu arada Kültür Bakanlığı Müsteşarı sıfatıyla dört yılda verdiği hizmetin meslektaşımız Doğan Hızlan’ın tanıklık ettiği kalitesini iddiasının kanıtı olarak gösterdi.

Hızlan dün “Mustafa İsen Türk edebiyatına, kültürüne unutulmaz faydaları olan bir bilim adamı” diye yazıyordu.

Kendisi de telefonda bana “İmam hatip çıkışlıyım ama onun üstüne çok şeyler koydum” diyor, bu makama ilk defa bir kültür ve sanat adamının atanmasının kendisine önemli bir misyon yüklediğini söylüyordu.

Hakkındaki güvensizlik söylemlerini yutup susan siyasetçi ve devlet adamlarındansa itirazını seslendirenleri elbette daha çok önemserim.

Üstüne atılı şüpheleri kabul etmeyecek inanç ve cesareti gösterdiği için onu takdir ettim.

Çankaya’da iddiasını kanıtlayacağı başarılar göstermesini diliyorum.


*****

Bu referandum niçin?

Başbakan Erdoğan, partisinin il başkanlarını toplayıp 21 Ekim’deki referandum için talimatlarını verecekmiş.

O anayasa değişikliği “11’inci Cumhurbaşkanı” için yapılmıştı.

Ama referandumdan önce 11’inci Cumhurbaşkanı’nı yeni meclis seçti, işi bitirdi.

Geriye kalan mesele, cumhurbaşkanını bundan böyle halk mı seçsin, yoksa yetki yine mecliste mi kalsın?

Eğer AKP iktidarının “sivil anayasa” yapma hazırlığı, siyasi gündemi oyalamak için üretilmiş bir oyuncak değilse cumhurbaşkanını kimin seçeceği o yeni anayasada belirtilecektir.

Anayasa da sonunda tüm olarak halkın kabulüne referandumla sunulacaktır.

O zaman sadece “cumhurbaşkanını kim seçsin?” diye 21 Ekim’de referandum yapmanın anlamı ve amacı ne?


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TÜRKİYE'DE İLK SU ALTI BASIN TOPLANTISI

MAHKEME MAKTUM'DAN YANA ÇIKTI

PAVAROTTİ 600 MİLYON DOLAR SERVET BIRAKTI
»  MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE'NİN ESKİ EŞİNİN ''NAFAKA KORKUSU
»  HAMİLİ KART'TA KURŞUN İZLERİ
»  EŞİNİN DAYAK MERAKI BAŞINA DERT OLDU
»  KAMER GENÇ'İN YENİ HEDEFİ
»  MİLLETVEKİLLERİ ŞOFÖR İSTİYOR
»  DTP'Lİ BELEDİYE ASKERE SU VERMEDİ
»  HER SÖZÜ GERGİNLİK, HER KONUŞMASINA SORUŞTURMA!
»  ÖZGEÇMİŞ HABERLERİ GÜL'Ü ÜZDÜ
»  ERDOĞAN, KİMİN DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNE KONUK OLDU?
»  SİİRT'TE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ
»  TRABZON CEZAEVİ'NDE SKANDAL
»  UÇAKLAR TÜRKİYE'DEN KALKMADI!
»  İŞTE YENİ HIZLI TREN!
»  GÜL YÖK İÇİN İLK ATAMASINI YAPTI!
»  GÖZALTINDA ÖLÜM, ŞAHİN'İN TAKİBİNDE
»  SAVAŞ UÇAĞININ YAKIT TANKI KÖYE DÜŞTÜ
»  DTP, ÖCALAN'A AF İSTEDİ
»  KAFASINA GİREN KURŞUNU YUTTU
»  ŞAHİN ÜLKÜCÜLERDEN AĞIR BAHÇELİ YAZISI
»  MÜFTÜ: İSLAMDA DAVULLA UYANILACAK DİYE BİR ŞEY YOK
»  YÜKSEK YARGIDA SICAK BULUŞMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.