Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6901
EURO
43,5464
IMKB
9.618,000
ALTIN
3.958,200
 
Hava Durumu ANKARA
5 / 17 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
NESRİN BAYTOK BU HABERİ TAKİP EDERKEN GÖRÜNTÜLENDİ
NESRİN BAYTOK BU HABERİ TAKİP EDERKEN GÖRÜNTÜLENDİ
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1994 ve 2001 krizlerinin ülkenin iç dinamiklerinden kaynaklandığını ama başkalarının yönettiğini belirterek, ''Son krizi ise başkaları çıkardı biz yönettik'' dedi.
 
13.12.2010 - 21:30
Bütçe görüşmleri sırasında CHP Ankara milletvekili Nesrin Baytok da, internetten CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'ın yer aldığı haberleri takip ederken görüntülendi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılı bütçesini TBMM Genel Kurulu’na sunuşunda yaptığı konuşmada, “1994 ve 2001 krizleri ülkenin kendi iç dinamiklerinden kaynaklandı ama başkaları yönetti, son krizi ise başkaları çıkardı biz yönettik” dedi.

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1994 ve 2001 krizlerinin ülkenin iç dinamiklerinden kaynaklandığını ama başkalarının yönettiğini belirterek, “Son krizi ise başkaları çıkardı biz yönettik” dedi.

2011 yılı bütçe görüşmeleri başladı
Foto galeri için tıklayın
Şimşek, 2011 yılı bütçesini TBMM Genel Kuruluna sunuşunda, ekonomik kriz nedeniyle dünya ekonomisinin 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmemiş bir duraklama dönemine girdiğini, ancak alınan önlemler sayesinde 2009 yılının ortalarından itibaren toparlanma eğilimine girdiğini ifade etti. Bakan Şimşek, krize karşı proaktif önlemler aldıklarını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye, ilk defa bir krizi uluslararası kuruluşlardan destek almadan kendi kaynaklarıyla başarıyla atlatmıştır. Bu noktada uzun yıllar Türkiye ekonomisini takip eden birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, 1994 ve 2001 krizleri ülkenin iç dinamiklerinden kaynaklandı ama başkaları yönetti, son krizi ise başkaları çıkardı biz yönettik. Son altmış yılın en büyük krizini kendi tedbirlerimizle atlattık. Ama daha da önemlisi bu dönemde krizin faturasını halkımıza çıkarmadık. Dünyada birçok ülke krizin faturasını doğrudan doğruya vatandaşına çıkarmıştır. Bu süreçte, birçok ülkede maaşlar dondurulmuş, hatta bazılarında düşürülmüş, emeklilik yaşı ve vergi oranları artırılmış ve yeni vergiler uygulamaya konulmuştur.”

Şimşek, “Kriz döneminde birçok ülke Merkez Bankası kaynaklarına başvururken, biz, tam aksine bu dönemde kamu bankalarına ve Merkez Bankasına 2001 krizi sonrası verilen kağıtlar nedeniyle oluşan borçları geri ödedik. 8 milyar lira geçen yıl 2001’den kalan borç ödedik. Yine kriz döneminde birçok ülke hazinesi IMF kaynaklarına başvururken biz IMF’den borç almadık tam aksine geçmişten gelen borçları azalttık. 2002 yılında 22 milyar dolar olan IMF’ye borcumuzu Ekim 2010 itibarıyla 6.5 milyar dolara düşürdük” diye konuştu.

2 yılda 2.8 milyon ilave istihdam

Türkiye’nin diğer önemli bir sonunun da işsizlik olduğuna dikkati çeken Bakan Şimşek, ‘’Küresel kriz ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsizlik oranları yükselmiştir. Ancak, hızla toparlanan Türkiye ekonomisi, dünyadan ayrışarak krizde ve kriz sonrasında istihdam yaratmıştır. 2007 yılının 2010 yılının ikinci çeyreğine kadar Türkiye ekonomisi yaklaşık 2.8 milyon ilave istihdam sağlamıştır’’ diye konuştu.

2011 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinde bütçe giderleri 312.6 milyar lira, faiz hariç giderler 265 milyar lira, bütçe gelirleri 279 milyar lira, vergi gelirleri 232.2 milyar lira, bütçe açığı 33,2 milyar lira, faiz dışı fazla 14 milyar lira olarak planlandı. Şimşek, ‘’Böylece bütçe açığının milli gelire oranını yüzde 4’ten yüzde 2,8’e düşüreceğiz’’ dedi.13/12/2010




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARINA JET YANIT!

CHP'Lİ GENÇLER:"HERKESİ YUMURTA ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ!"

KILIÇDAROĞLU YOLSUZLUKLA VURDU
»  BU DOSYALARLA VURACAK!
»  MECLİS'TE BÜTÇE MARATONU BAŞLADI
»  CHP'Lİ İNCE, TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ!
»  SAV'DAN BAYKAL'A RET!
»  ASKERİ LOJMANDAN 20 KİLO EROİN ÇIKTI
»  DOKTORLARA KISA DÖNEM ASKERLİK UMUDU!
»  KASKO-SİGORTA'DA DEVRİM GİBİ KARAR
»  SIFIR OTO'DA İKİNCİ EL FİYATINA İNDİRİMLER!
»  KART BORÇLARINA YAPILANDIRMA MÜJDESİ
»  KANSER'İ HAPLA TEDAVİ!
»  PASLI MERMİ İLE İT DALAŞI!
»  ÇALIŞANA YIL SONU ZAMMI NE KADAR?
»  PKK, CEMAATTEN NE İSTİYOR?
»  TEKSAS YASASI GELİYOR!
»  "DEVLETİ HAVDU İLE SOYUYORLAR"
»  "İSDİHDAM ARTIŞI SANAL"
»  ASKERİN YENİ ARACI SAMUR KULLANIMA HAZIR!
»  ORDUDAN ATILANLARA İADE-İ İTİBAR GELİYOR!
»  HAŞLAMA KUZU!
»  HEDEFTEKİ DEKAN KONUŞTU!
»  ANAYASA MAHKEMESİ'NE KİLİT!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.