Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,3912
EURO
47,0429
IMKB
10.366,000
ALTIN
4.347,240
 
Hava Durumu ANKARA
18 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
O BAŞBAKAN'IN ACİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR!
O BAŞBAKAN IN ACİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR!
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’nun "Türkiye’nin Kıbrıs’ta işgali devam ettiği sürece AB üyeliği olamaz" sözlerini eleştirerek, "Türk askeri, Kıbrıs’a uluslararası anlaşmalar dahilinde barışı sağlamak için gitti" dedi.
 
8.1.2011 - 21:32

Dün gece uçakla Adana’ya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah konakladığı Hiltonsa Otel’de gazetecilerle bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran’ın da eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, "25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlar Tesisleri’nin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında Yunanistan Başbakan Yorgo Papandreu’nun ’Türkiye’nin Kıbrıs’ta işgali devam ettiği sürece AB üyeliği olamaz’ sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı. Bu sözlerin öteden beri Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin resmi tezi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Tabi bu konuda bizim de resmi tezimiz vardır. Türk askeri uluslararası anlaşmalar dahilinde Kıbrıs’ta barışı sağlamak için gitti. Bir Türkiye Cumhuriyet Başbakanı önünde ’Türk askerinin Kıbrıs’ta işgalci olduğu’ söyleniyorsa Başbakan da ’hayır biz oraya uluslararası anlaşmalara bağlı olarak oraya müdahale ettik’ demiyorsa o başbakanın acizliğini gösteriyor. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan metinleri camdan okuyor. Böyle sorunun yanıtı camda olmadığı için yanıt veremedi. Kendisinin de bu soruya yanıt verecek kapasitesinin olmadığını gösteriyor" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın 10 aydır görevden uzaklaştırılmasına rağmen, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özhaseki hakkındaki iddialarla ilgili hakkında işlem yapılmamasını değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

KAYSERİ DOSYASI AÇILACAK

"Kayseri’de hükümet çifte standart uyguluyor. Sadece belediye değil orada belediye, valilik ve yargı bermuda şeytan üçgeni var. Bu üçgen içerisinde yolsuzluk dosyaları kapatılıyor. Sabah Vali olarak kapattığı dosyayı öğleden sonra İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak onaylayan bir kişiden söz ettik. Şu gerçeği unutmayın, bu değerli arkadaşımız Kayseri Vali olarak ataması çıkmış, aynı gün dosyayı kapatıyor, aynı gün İçişleri Bakanlığı’nda göreve başlıyor, kapattığı dosyayı onaylıyor. Soru şu, bu dosya nasıl öğleden sonra İçişleri Bakanlığı’na ulaşıyor? Nasıl oluyor da yeni atanan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı öğleden sonra ilk olarak bu dosyayı onaylıyor? Bana biri bunu akılcı olarak anlatsın. Bu Vali olabilir, Büyükşehir Belediye Başkanı olabilir. Bu hız nerden çıktı? Dosya kapatırken bu arkadaş bu hızı nerden aldı? Bu dosyayı yeniden açtıracağız, yeniden yargılama olacak. Başsavcı bu dosyayı açmak zorunda kalacak. Çünkü oraya Başsavcının görmediği ek deliller koyacağız."
Kılıçdaroğlu, önümüzdeki Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde bir çok ilde ön seçim yapılacağını bazı kentlerde ise ön seçim yapmayacaklarını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise 102’inci madde ile tahliyelerin yaşanmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken hükümete yüklendi. Sorumluluğun iktidarda olduğunu belirten Tekin şunları söyledi:
"Devletin kurumları ile kavga edersen sonucu böyle olur. İktidar bu kurumların sorunlarını çözmek zorundadır. Bu rezalettir, toplumun vicdanını kanatmıştır. Bu konuda sorumlu iktidarlar olur. Devletin kurumlarını suçlayarak sonuca varamazsınız. YÖK ile uzun süredir kavga ettiler. Şimdi YÖK ile ilgili konuşuyorlar mı? Sorun yargıyı by-pass edip yargıyı tamamen ele geçirmektir. Sorumluluğu yargıya atarak bu işinin içinden kurtulamazsınız."
Kılıçdaroğlu, daha sonra Hatay’ın Erzin İlçesi’ne geçti.

BERHAN ŞİMŞEK’İN İSTİFASI BEKLENİYORDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzin’in ardından İskenderun İlçesi’ne geçip, ilçe teşkilatı ile İskenderun Belediyesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, CHP’li Belediye Başkanı Yusuf Civelek’ten ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Gazetecilerin CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in istifasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar dün beni aradı, konuştuk. Biz bir aileyiz, konuşmamızda bana basın toplantısı yapıp istifa edeceğini söyledi. Ben de kendisine başarılar diledim. Yolumuza devam edeceğiz, beklenen bir istifaydı. Yerine atanacak kişiyi de pazartesi açıklayacağız" dedi.

KADIN KOTASI
Kılıçdaroğlu’na ayrıca Adana’da CHP Seyhan İlçe Başkanlığı’nda yönetim kurulundaki 4 kadın üyeden 3’ünün istifa ettirilip yerlerine yedekteki erkek üyelerin alınıp bu şekilde tüzükteki kadın kotasının by-pas edildiği soruldu. Hemen araya giren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’na dönerek, "Arkadaşlar bilgi verdi, bu doğru değil" diyerek uyarıda bulundu. Kılıçdaroğlu da soruyu, "İlçe başkanı bilgi vermiş, doğru olmadığını söylemiş ancak tüzüğe uygun hareket edeceğiz. Onlar yanlış yapmışlarsa biz düzeltiriz" diye yanıtladı. Tekrar araya giren Tekin, esprili bir tonlama ile "Burası Antakya arkadaşlar Adana’yı niye soruyorsunuz" diyerek konuyu kapattı.

Hükümetin yerel yönetimler konusunda da başarılı performans çizmediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Onun kanıtı da şu, hükümet ilk geldiğinde acil eylem planında yerel yönetimlerin gelirlerini artırmak için belediye gelirler yasasını çıkartacaklarını söylemişlerdi. 8 yıl geçti, bu konuda adım atılmadı. Yerel yönetimler, kendi kaderleriyle baş başa bırakılmış durumdalar. Biz iktidara geldiğimizde mali olarak yerel yönetimleri güçlendireceğiz."

Kılıçdaroğlu ile Belediye Başkanı Yusuf Civelek birlikte basına kapalı görüşme yaptı.08/01/2011


 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"SAYIN BAŞBAKAN CESARETLE GEREKEN CEVABI VERDİ"

"O UCUBEYİ YIKACAĞIZ!"

TAHLİYELERE İSYAN!
»  BERHAN ŞİMŞEK İSTİFA ETTİ!
»  "BALYOZCULARIN KAFASINA İNDİRDİK!"
»  ÇOCUKLARI ŞOKA GİRDİ!
»  AKP'DEN İZMİR'E GÖKÇEK'İ ÜZECEK DESTEK
»  'SABRIMIZINDA BİR SINIRI VAR'
»  İNTERNET'TE JAGUAR GEYİKLERİ!
»  ERDOĞAN: 'DEDEM BURADA ŞEHİT DÜŞTÜ'
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A TAM DESTEK!
»  BERHAN ŞİMŞEK İSTİFA ETTİ!
»  CHP'DE, VEKİLLİK İÇİN İSTİFA FURYASI!
»  KILIÇDAROĞLU'NUN PAPANDREU TEPKİSİ
»  "JAGUAR'LIYIM DİYE BİZİ BÖLMEYİN"
»  DEMOKRATİK AÇILIM, YENİDEN BAŞLIYOR!
»  DEMİREL, HÜR ADAMA ÖVGÜLER DİZDİ!
»  ÇİLLER'DEN, ADAYLIĞI İLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMALAR!
»  ÜNİVERSİTE PORNOSUNDA OYNAYAN KIZ KONUŞTU!
»  MÜEBBETLİKLER BİLE TAHLİYE EDİYİYOR!
»  "ALTINI İKİ KERE ÇİZEREK SÖYLÜYORUM"
»  SERİ KATİL İÇİN SON KARAR!
»  'PEKİ CEZAEVİ'NDE KAÇ KİŞİ KALACAK?'
»  HİZBULLAHCILAR İNTERNET'TEN TEHDİT ETTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.