Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5548
EURO
34,9228
IMKB
9.717,000
ALTIN
2.443,030
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
OBAMA'NIN SEÇİLME ŞANSI GİDEREK AZALIYOR
OBAMA NIN SEÇİLME ŞANSI GİDEREK AZALIYOR
 
Amerika'da genel seçimlere 14 aydan daha az süre kaldı. Başkan Barack Obama'nın yeniden seçilme şansı, kamuoyu yoklamalarına göre giderek azalıyor.Anketlerde Obama'nın ortaya koyduğu politikalara, Amerikan halkında güveni her geçen gün azalıyor. Başkan'ı zor durumda bırakan tek ve en önemli etkenin ekonomi olduğu belirlendi. Bu hafta içinde açıklanan üç kamuoyu yoklamasında da Obama'nın halkın desteğini giderek kaybettiği ortaya çıktı.
 
17.9.2011 - 12:05

CBS televizyonu ile New York Times (NYT) gazetesinin kamuoyu araştırma sonucu dün akşam üzeri açıklandı. Sonuçlara göre, Cumhuriyetçilerin giderek daha muhafazakar olması dikkat çekti. NYT, Cumhuriyetçi partililerin giderek daha muhafazakarlaştığını ve bu nedenle 2012 seçimlerinde Çay Partisi'nin (Tea Party) desteklediği bir adayın Beyaz Saray'a gelebileceği yorumunda bulundu. Anket, Cumhuriyetçi Parti içinde elit ve de aşırı muhafazakarları temsil eden Çay Partisi'ne parti tabanında desteğin arttığını kaydetti.

Kamuoyu yoklaması Amerikan halkının da ülke ekonomisine olan güveninin giderek azaldığı ortaya çıktı. Yine CBS ve NYT anketinde geçtiğimiz haziran ayına göre halkın ekonomiye güvensizliğinde yüzde 12 oranında artış oldu. Sonuçlara göre, ABD'nin daha da kötüye gittiğini düşünenlerin oranı yüzde 43 düzeyine çıktı. Yine ankette dikkat çeken bir başka bulgu da Obama'nın başkanlık makamına geldiği tarihten itibaren ilk defa uyguladığı politikaları desteklemeyenlerin oranı yüzde 50'yi buldu. Başkan'ın politikalarına destek veren halkın oranı da yüzde 43 olarak belirlendi.

Diğer taraftan Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında Virgina eyaletinde Obama'nın Cumhuriyetçi başkan aday adayları arasında ciddi bir çekişmenin olduğunu gösteriyor. Obama, Cumhuriyetçi Parti'den 2012 seçimlerinde başkan aday adayı olan Teksas valisine karşı yüzde 44-42'i önde görünüyor. Aynı kamuoyu yoklamasında Obama, yine Cumhuriyetçi Parti'nin güçlü başkan aday adaylarından Mitt Romney'e karşı yüzde 42-44 oranı ile kaybedeceği öngörülüyor.

SEÇİMLERDE 9 EYALET ÇOK ÖNEMLİ VE OBAMA'NIN DURUMU KRİTİK

Başkanlık seçimlerinde Amerika'nın 50 eyaleti içinde özellikle 9 eyaletin hangi partiyi destekleyeceği kritik önem arz ediyor. Genel olarak Amerika'nın iç ve güney bölgeleri Cumhuriyetçi Parti'ye oy verirken ülkenin Doğu ve Batı kıyıları ile nispeten kuzey eyaletleri Demokrat Partiyi destekliyor. Florida, Pennslyvania, Virgina, Ohio, Colorado, Iowa, Indiana, New Mexico ile Nevada eyaletleri ise Amerikan siyasetinde ayrı bir öneme sahiptir. Bu eyaletler hangi partiye destek verirse genelde seçimin de galibi o partinin adyı olur. Son genel seçimlerde Başkan Obama bu 9 eyalette Cumhuriyetçi rakibine karşı zafer kazanarak Beyaz Saray'a seçilmişti. Bu 9 eyaletin başkanlık seçimlerinde toplam oyu 112 ve seçimleri kazanabilmek için bir partinin adayı en az 270 oy alması gerekiyor. Amerika genelinde tüm eyaletlerin toplam oy miktarı ise 538.

Seçimlerin sonucunu belirleyecek bu eyaletlerde Obama'ya destek de giderek azalıyor. Kararsız eyaletler içinde en fazla oy oranına sahip olan Florida'da Obama'nın politikalarını desteklemeyenlerin yüzdesi 56'ya çıktığı belirlendi. Başkan'a güvenin, güvensizlere oranla yüksek olduğu tek eyalet ise Lowa olarak belirlendi. Washington post gazetesinin anketinde, bu 9 eyaletin ortalamasında Obama'ya desteğin yüzde 45'lere kadar gerilediğini belirledi.

PERRY GİDEREK DAHA DA ARAYI AÇIYOR

Teksas Valisi Rick Perry, Cumhuriyetçi Parti içindeki başkan aday adayı yarışında giderek rakipleri ile arayı açıyor. Yine Quinnipiac Üniversitesi'nin anket sonucuna göre Cumhuriyetçi Parti (GOP) içinde Perry'e destek oranı yüzde 25 olarak belirlenirken en yakın rakibi Mitt Romney yüzde 19, Ron Pul yüzde 8, Sarah Palin ise yüzde 7 olarak açıklandı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BORCU OLAN YUNAN İŞ ADAMI KENDİNİ YAKTI!

'BÜTÜN ÜLKENİN IRZINA GEÇTİ'

DANİMARKA'DA ZAFER SOL BLOK'UN!
»  KADIN'A ŞİDDET'E İRAN USULÜ CEZA!
»  MUHALİFLERDEN ESAD'A İSTANBUL' DARBESİ!
»  BERLUSCONİ'YE IRZA GEÇME TEPKİSİ!
»  SOKAKTA NAMAZ KILMAK YASAKLANDI!
»  SARKOZY'DEN SÜRPRİZ LİBYA HAMLESİ!
»  YUNANİSTAN İÇİN ZAMAN SONA ERDİ!
»  "LUTHER KİNG SEKS DÜŞKÜNÜ"
»  KADDAFİ'NİN , ULTRA LÜKS ÖZEL UÇAĞI!
»  SEKS SKANDALI
»  İNGİLTERE'DE KÖLE ŞOKU
»  PETROL BORU HATTINDA PATLAMA!
»  İRAN'DAN ŞOKE EDEN İDDİA!
»  FLAŞ.. NÜKLEER SANTRAL'DE PATLAMA, 1 ÖLÜ
»  İRAN'IN SEKS EĞİTİM DVD'Sİ!
»  BERLUSCONİ'NİN RAHİBE FANTEZİSİ
»  FİDEL CASTRO ORTAYA ÇIKTI
»  500 YOLCU TAŞIYAN FERİBOT BATTI!
»  OKUL PARASI, SEKS TURUNA!
»  OBAMA'DAN YENİDEN SEÇİLEBİLME HAMLESİ
»  İRAN, BU DONDURMAYA ONAY VERMEDİ!
»  CLİNTON, BAŞKANLIĞI OBAMA'DAN KAPMALI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.