Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,1983
EURO
35,0196
IMKB
10.719,000
ALTIN
2.502,590
 
Hava Durumu ANKARA
16 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Partilerde Kongde Zamanı Yaklaştı
Partilerde Kongde Zamanı Yaklaştı
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Sonuçlar muhalefet partilerinde ciddi tartışmaları beraberinde getirecek. CHP ve İYİ Parti’nin yaklaşan kongrelerinde yürütülen politikalarda ve yönetimde değişim talepleri sürpriz olmayacak. AKP'de vitrin değişimi bekleniyor.
 
29.5.2023 - 08:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Sonuçlar muhalefet partilerinde ciddi tartışmaları beraberinde getirecek. CHP ve İYİ Parti’nin yaklaşan kongrelerinde yürütülen politikalarda ve yönetimde değişim talepleri sürpriz olmayacak. AKP'de vitrin değişimi bekleniyor.

Meclis seçimlerinin ardından 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri de sonuçlandı. Muhalefetin tüm iddialı söylemlerine karşın Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu kazandı,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Muhalefet liderlerinin ilk açıklamaları seçim sonuçlarının parti organlarında ele alınıp gerekli derslerin çıkarılacağı yönünde olsa da asıl tartışmalar yaklaşan kongrelere taşınacak.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre CHP'de sonbaharda gerçekleşmesi beklenen kongrede, “Hedef iktidar” iddiası ile çıkılan yolda Meclis çoğunluğunun elde edilememesi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinin nedenleri ve sorumluları tartışılacak. Seçim sürecinde eleştirilerini öteleyen parti içindeki kimi grupların kongrede bu eleştirileri yüksek sesle dile getirmesi, hatta aday-lar çıkarması sürpriz olmayacak.

İYİ Parti’nin olağan kongre tarihi geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyuruldu. 24-25 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı’nda da hem partinin Meclis seçimlerinde aldığı oy hem de Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde aldığı tutum tartışma konusu olacak. Partinin aldığı oyu, “Biz yerimizde sayarak Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasının faturasını ödüyoruz” sözleriyle yorumlayan bir parti yöneticisi, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını da Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarı ile ilişkilendirdi, “Bir adaylık bu kadar pahalı olur mu? Adaylığın maliyetini ülke olarak ödedik” yorumu yaptı. Parti içinde Akşener’in bu süreçten “Ben demiştim” diyerek kurtulamayacağını söyleyen bazı parti yöneticilerine göre ise “Demek yetmez, yapmayacaktı, onay vermeyecekti” görüşünü savunuyor. Bir ay sonra gerçekleşecek kongrede tüm bunların tartışılacağı, bu tartışmaların yönetim kadrosunda değişiklikleri de beraberinde getireceği ifade ediliyor.

Gelecek Partisi de yıl bitmeden kongresini yapacak. Gelecek Partisi kongresini kasım ayı öncesinde gerçekleşmesi bekleniyor. 29 Aralık 2020’de 1. Olağan Kongre'sini yapan DEVA Partisi’nin de yıl bitmeden kongresini yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52 oy alarak yeniden seçilirken AKP'de yüzde 7’yi bulan bir düşüş gerçekleşti. 7'nci olağan kongresini 24 Mart 2021'de toplayan AKP'nin Mart 2024 yerel seçimlerinden önce 8’inci kongresini yapması bekleniyor. AK Parti’nin kongresinde milletvekili aday listelerinde yüzde 65’i bulan değişikliğin parti yönetimine de yansıtılması, yerel seçim öncesi yeni bir vitrin oluşturulması bekleniyor.

13. Olağan Kurultayı’nı 18 Mart 2021’de toplayan MHP’nin ise kongresini 1 yıl sonra gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından yapacağı vurgulanıyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Hayko Cepkin'den İstifa Çağrısı

İbrahim Kalın: Hepimiz Kazandık

"İmamoğlu CHP’nin Başına Geçmeli"
»  Soylu Ayasofya Camii'nde Namaz Kıldı
»  Kabinede Kalması Beklenen 3 İsim
»  İYİ Parti'de 'Yanlış Aday' Polemiği
»  Cumhur İttifakı Beştepe'de Buluştu
»  Biden’dan Erdoğan'a Tebrik Paylaşımı
»  Seçim Bitti, Gözler Yeni Kabinede
»  Muharrem İnce: Erdoğan’ı Tebrik Ediyorum
»  YSK Erdoğan'ın Zaferini YSK ilan Etti
»  Kılıçdaroğlu 'Mücadeleye Devam' Dedi
»  Bahçeli: Türk Milleti Tarih Yazmıştır
»  Uğur Dündar'dan Kılıçdaroğlu Mesajı
»  Sinan Oğan:Artık Yeni Dönem Başlıyor
»  Aliyev, Erdoğan'ı Tebrik Etti
»  Katar Emiri’nden Erdoğan’a Tebrik Tweeti
»  Fuat Oktay: Türkiye Yüzyılı Başlamıştır
»  Erdoğan'dan Şarkı:Duyanlara,Duymayanlara
»  Flaş..Erdoğan: Bugün Kazanan Türkiye'dir
»  Türkiye Erdoğan'la Devam Dedi!
»  Erdoğan'dan Balkon Konuşması Hazırlığı
»  "MHP'nin Kimseye Diyet Borcu Yoktur"
»  Türkiye 13. Cumhurbaşkanı'nı Seçiyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.