Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
43,7696
EURO
51,7529
IMKB
14.260,000
ALTIN
7.037,510
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Petrol Fiyatlarında Küresel Sıçrama
Petrol Fiyatlarında Küresel Sıçrama
 
ABD-İran gerilimi sonrası petrol fiyatları yüzde 4’ün üzerinde artışla 70 doları aştı; iç piyasada ise akaryakıt fiyatlarına olası zam tartışmaları gündemde.
 
19.2.2026 - 08:46

Küresel petrol piyasasında bugün sert yükselişler yaşanıyor. Jeopolitik risklerin tırmanmasıyla Brent petrolün varil fiyatı geçtiğimiz gün yüzde 4’ün üzerinde değer kazanarak 70 doları aştı ve en yüksek seviyelerden işlem gördü. Petrol fiyatları yeni günde de bu yükseliş trendini koruyor.

 ABD ve İran arasında son dönemde artan siyasi gerilim küresel enerji piyasalarının odağında bulunuyor. ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, İran’ın belirlenen kırmızı çizgileri henüz kabul etmeye hazır olmadığını açıklayarak tansiyonu yükseltti. Bu gelişmelerin ardından jeopolitik risk algısı güçlenirken petrol fiyatları da yukarı yönlü hareket etti.

Ayrıca uluslararası basında yer alan haberlerde, olası bir askeri harekatın haftalar sürebileceği ve bölgedeki risklerin enerjide arz güvenliğini tehdit edebileceği iddiaları gündeme geldi. Bu durum Brent petrolün varil fiyatını kısa sürede 70 doların üzerine taşıdı.
        
Hürmüz Boğazı riskleri ve İran tatbikatları

Bölgedeki gerilimi artıran bir diğer gelişme ise İran’ın Hürmüz Boğazı’nda gerçekleştirdiği savaş tatbikatları oldu. Hürmüz, küresel petrol arzının büyük bir bölümünün deniz yoluyla taşındığı kritik bir güzergâh olması nedeniyle tatbikatlar piyasalarda olası arz kesintisi riskini fiyatlamaya itti.

Akaryakıt fiyatları: zam bekleniyor mu?

Petrol fiyatlarındaki yükseliş iç piyasada da yakıt fiyatlarına yansımaları konusunda soru işaretleri oluşturdu. Henüz resmi bir zam kararı açıklanmamış olsa da, sektör temsilcileri Brent petrolün 70 dolar ve üzeri seviyelerde kalmasının rafineri marjlarına ve pompa fiyatlarına etkisinin değerlendirilmesi gerektiğine işaret ediyor.
                               

Türkiye’de 19 Şubat 2026 itibarıyla akaryakıt fiyatları ise şu şekilde:

Benzin:

İstanbul Avrupa: 57,16 TL

İstanbul Anadolu: 57,01 TL

Ankara: 58,08 TL

İzmir: 58,37 TL

Motorin:

İstanbul Avrupa: 57,88 TL

İstanbul Anadolu: 57,76 TL

Ankara: 59,00 TL

İzmir: 59,28 TL

Bu fiyatlar, petrolün küresel seviyedeki hareketlerine ve döviz kurlarına bağlı olarak rafineri ve dağıtım maliyetlerine yansıyor. Her ne kadar şu an için yeni bir zam duyurulmamış olsa da uzmanlar petrol fiyatlarındaki seyri yakından izliyor.

Kısa vadede fiyat oynaklığı sürebilir

Analistler, jeopolitik risklerin petrol piyasasında kısa vadede yüksek oynaklığı artırdığını, özellikle Orta Doğu’daki gelişmelerin fiyat üzerinde belirleyici olabileceğini vurguluyor. Hem uluslararası siyasi gelişmeler hem de arz-talep dinamikleri akaryakıt fiyatlarında yeni dalgalanmalara yol açabilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Taksi Plakasına Vergi Darbesi

Altında Tepki Alımları

Emekliye Promosyon Rekabeti Büyüyor
»  Cenevre’de Uzlaşma Altını Vurdu!
»  Altın Düşecek mi,Yükselecek mi?
»  Kişi Başına Borç 135 Bin Lirayı Aştı
»  Tesk Başkanından Ramazan Uyarısı
»  Altın Haftaya Çöküşle Başladı
»  Faiz,Dolar ve Enflasyon İçin Yeni Tahmin
»  Gram Altın Yeniden 7 Bini Aştı!
»  Taksilere Kartla Ödeme Mecburiyeti
»  Satılık Konut ve Arsalarda Yeni Dönem
»  2026 Enflasyon Tahmini Arttı!
»  Benzin Fiyatları 1,56 TL Zamlandı
»  ABD Verileri |Açıklandı, Altın Düştü
»  Otogaz 20 Kuruş Zamlandı
»  Benzin Fiyatlarına Zam Yolda
»  Kamu Bankalarından Konut Kredisi Hamlesi
»  Altın ve Gümüşte Kan Kaybı!
»  Selvi'den 'Ekonomi Yönetimi' Uyarısı
»  Gelir İdaresinden 'Son Fırsat' Uyarısı
»   Beyaz ette Zamma Bakanlık Önlemi
»  Sebze Meyve Fiyatları Uçtu
»  Gümrüksüz Alışveriş Dönemi Sona Erdi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.