Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
IMKB
9.693,000
ALTIN
2.496,860
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Piyasalar Alev Alev
Piyasalar Alev Alev
 
Küresel piyasalarda dün yaşanan sert satış baskısı ve artan iç politik risklerle dün dolar/TL iki günlük sert yükselişle 5 haftanın zirvesi olan 2.88'in üzerini test etti.
 
4.5.2016 - 19:48

Tahvil bono getirileri de kurdaki bu yükselişi takip ederek 20 baz puana yakın yükseliş gösterirken piyasalar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu akşam yapacakları görüşmeye odaklanmış durumda.

Geçen hafta dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında işlem gören dolar/TL dün ise 18 Nisan'dan beri ilk kez 2.85 seviyesini aştı. Bu sabah güne 2.85'in hemen üzerinde başlayan dolar/TL güniçinde 5 haftanın zirvesi olan 2.8835 seviyesini test ettikten sonra saat 1740'ta 2.8822/2.8836 seviyesinde işlem gördü.

Bu sabah 3.0640 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.0962/3.0980, 3.2750 civarında olan euro/TL ise 3.3096/3.3121 seviyesinde işlem gördü.

AKP'de aylık olarak yapılan ve kongreden sonra partinin en üst karar alma organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cuma günü yaptığı toplantıda, partideki atama/görevden alma yetkisini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'ndan alarak tekrar MKYK'ya verdi.

Bankacılar tarihi de değiştirilerek bugüne alınan görüşmenin piyasa tarafından yakından izleneceğini belirtirken küresel piyasaların satıcılı olduğu dönemlerde yurtiçindeki risklerin yatırımcı gözünde bir anda daha görünür olmaya başladığına da dikkat çekiyorlar.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Küresel satış baskısıyla birleşen siyasi endişeler hiç bir teknik seviyeye bakılmaksızın TL'deki değer kaybını tetikliyor. Gelişmekte olan ülke para birimlerindeki değer kaybına bakıldığında TL'de belirgin bir ayrışma olmaması sürece ilişkin en kötü senaryonun fiyatlarda henüz olmadığını gösteriyor. Bugün Cumhurbaşkanı Başbakan görüşmesinin ardından sürecin nasıl şekilleneceği uzun süre piyasa gündeminde kalacak ve bir risk unsuru olarak kalmaya devam edecek" dedi.

Piyasalarda siyasi gündemin haricinde Cuma günü açıklanacak olan ve piyasalar tarafından yakından izlenecek olan ABD tarım dışı istihdam verileri bekleniyor.

TAHVİL GETİRİLERİ DE SERT YÜKSELDİ

Bankacılar tahvil getirilerinin son bir kaç aylık dönemde yüzde 11'li seviyelerden tek haneye gerilediğinin düşünüldüğünde yükselişlerde hem küresel satış baskısının hem de lokal gelişmelerin kar realizasyonu için neden yarattığına da dikkat çektiler.

Tahvil-bono piyasasında 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.28 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.36 oldu. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.45 seviyesinde gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.51 oldu.

Öte yandan 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.27 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.46 oldu. Bugün spot kapanış yüzde 9.51 bileşik seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 9.63 oldu.

BORSA YÜZDE 2 EKSİDE KAPANDI

Hisse senetleri piyasası dünkü sert satışların ardından bugün de kayıplarını sürdürürken, küresel borsalarda gözlenen satış baskısı içeride devam eden politik endişelerle birleşince BIST-100 yüzde 2'nin üzerinde kayıpla kapandı.

Dün de 3.29 düşüşle kapanan BIST-100 endeksi yüzde 2.08 kayıpla 79,382.62 puandan kapandı. Bankacılık hisseleri yüzde 2.46 geriledi.

Endekste hafta başından bu yana yüzde 7 düşüş kaydetti.

Gelişmekte olan ülkeler endeksi aynı saatte yüzde 1.1 düşüşte, Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 ise yüzde 0.9 ekside bulunuyor.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Bireysel Emeklilikte Teni Dönem

Ankara'ya 15 Milyon TL'ye 70 Havuz!

Dolar Düştü, Altın Fırladı
»  Şekerbank,Hisselerini Geri Aldı!
»  Altın Fiyatları Çıldırdı
»  Dolar Eridikçe Eriyor!
»  Kredi Kartları Can Yakmaya Devam Ediyor
»  Emekliye Vergi Müjdesi!
»  FED, Faiz Oranını Değiştirmedi
»  Borçsuz Ay Sonunu GetirememeŞampiyonuyuz
»  Bakanlıktan Çalışanları Şok Eden Teklif!
»  İşe Alırken Üniversite Ayrımına Son!
»  Belgesi Olmayan İşsiz Kalacak!
»  Kıdem Tazminatında Devlet Güvencesi!
»  Türk-İş,1 Mayıs'ta Çanakkale'de
»  VergideYeni Dönem Yolda!
»  Merkez'de Yeni Başkandan İlk Karar
»  Merkez Bankası'nda Devir Teslim!
»  Dolar Yine Tepetaklak
»  İşsizlik 11 Ayın Zirvesine Çıktı
»  Taşerona Kadro Ne Zaman Verilecek?
»  200 TL Yatırana 2 Bin TL Maaş!
»  ''Dolar 3.70 Olacak''!
»  Benzin ve Motorine Bir Zam Daha!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.