Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2423
EURO
44,7139
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.176,780
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 30 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Putin'den Ukrayna'ya İntikam Saldırısı
Putin den Ukrayna ya İntikam Saldırısı
 
Ukrayna’nın Rus hava üslerine düzenlediği “Örümcek Ağı” operasyonunun ardından Rusya, Kiev’e 500’den fazla füze ve İHA ile misilleme yaptı. Onlarca can kaybı yaşanırken, siviller geceyi metro istasyonlarında geçirdi.
 
6.6.2025 - 13:39

Rusya, gece boyunca Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yoğun bir füze ve insansız hava aracı saldırısı düzenledi. Putin, Ukrayna'nın 'Örümcek Ağı' operasyonunun intikamını sivillerden aldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıların sebebinin Ukrayna'nın 'terörist eylemlerine karşılık' olduğunu söyledi.

Şehre üst üste füzeler düştü, patlamalar yeri sarstı. Yetkililer, birçok kişinin öldüğünü ve acil durum ekiplerinin halen enkaz altında kalan kişilere ulaşmaya çalıştığını bildirdi.

Bu saldırı, Ukrayna’nın Rusya topraklarındaki stratejik bombardıman uçaklarını hedef aldığı insansız hava aracı operasyonlarından sonra geldi.

Operasyon, Ukrayna'ya göre Rusya'nın stratejik nükleer bombardıman uçağı filosunun yüzde 32'sini işlevsiz hale getirdi. Dünya tarihinin en etkili İHA saldırısı olarak kayda geçti.

500'DEN FAZLA FÜZE VE İHA İLE SALDIRDI
Kremlin’in misilleme yapacağına dair uyarı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Donald Trump aracılığıyla iletilmişti. Ancak sivillerin hedef alınacağı tahmin edilemedi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, dört kişinin cesedine ulaşıldığını ve yirmi kişinin yaralandığını açıkladı. Bunlardan on altısı hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, gece boyunca Kiev ve diğer bölgelerde toplam 452 Rus füzesi ve İHA’sından 406’sını etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.Ancak yine de onlarca füze, ülkenin en büyük şehrinde deprem etkisi yarattı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Fas'ta Kurban Kesimi Yasaklandı!

Teknoloji Devi Microsoft'a Putin Darbesi

YPG'den Büyük Çatışma Hazırlığı!
»  Çin'in Anlaşma İhlali Trump'ı Çıldırttı
»  İsrail Ordusu Suriye'yi Vurdu!
»  ABD-Rusya Hattında Gerilim Zirvede
»  Trump : Putin Ateşle Oynuyor!
»  Trump'tan Putin'e Şok Sözler
»  Biden'ın Kaç Aylık Ömrü Kaldı?
»  Beyaz Saray'da İkinci Zelenski Vakası
»  ABD'de 2 İsrail'li Öldürüldü
»  İspanya'da Bu Kez Mobil Ağlar Çöktü.
»  Trum, 'Ateşkes'!ten Umutlu!
»  Gözler Trump- Putin Görüşmesinde
»   Joe Biden Prostat Kanserine Yakalandı
»  İsrail'in Gazze'yi Üçe Bölme Planı
»  Gazzeliler Libya'ya Gönderilecek İddiası
»  Traump'tan Flaş İlaç Fiyatları Kararı!
»  Yeni Papa Amerikalı Robert Prevost Oldu
»  Hindistan-Pakistan Savaşı Kızışıyor
»  Prens Harry: Ailemle Barışmak İstiyorum
»  İsrail'den Suriye'de 50 Bölgeye Bomba
»  ABD'den Kriz Yaratacak İran Kararı
»  Kanada'da Kritik Liberaller Kazandı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.