Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5929
EURO
43,7406
IMKB
9.112,000
ALTIN
4.165,200
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
RÜ
 
Bu hafta emtia fiyatlarında yükseliş öngören yatırımcılar için zor bir hafta olabilir. 2011'in ilk döneminde emtia fiyatlarında, geçen senenin son aylarında görülen yükseliş hareketinin benzerini göremedik.
 
9.1.2011 - 15:17

Aslına bakılırsa, emtiadaki bu eğilim birkaç hafta olmasa da birkaç işlem gününde daha bu şekilde devam edebilir. Petrol, bakır, altın ve gümüş fiyatlarında sert düşüşlerin yaşandığı hafta, ABD'de Cuma günü beklenenden düşük gelen tarım dışı istihdam rakamlarının yarattığı olumsuz hava ile sonlandı.

 TEPKİLER AYNI DEĞİL

ABD'de istihdamdaki büyüme güçsüz seyrini korumaya devam ediyor. ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Ben Bernanke, istihdam piyasasının normal seyrine dönmesinin dört ya da beş yıl alabileceğini belirtiyor. Bu nedenle aslında Fed'in toparlanmayı hızlandırmak için giriştiği parasal genişleme hamlesinden geri adım atması beklenmiyor. Ancak, bu beklentiyle geçen senenin son aylarında hızlı yükselen emtia fiyatları bu sefer aynı tepkiyi göstermiyor.Piyasalardaki hava bu ürünlere gelen satıştaki en büyük etken oldu.

 PİYASALAR KRİTİK KARARIN EŞİĞİNDE

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi M3 Capital'in işlemcilerinden John Netto, "Şu anda kritik bir noktadayız. 'Bu eğilim önceki gibi devam mı edecek ya da alım dalgasında değişiklik mi olacak' piyasanın bu yöndeki kararını vermesi gerekiyor" dedi. Teknik olarak bakıldığında ise eğilimde sert bir tersine hareket yaşandığı görülüyor.Bir diğer ABD'li yatırım şirketi Dominick and Dominick'in direktörü olan Gregory Glat ise yaptığı değerlendirmede, "Alınmış büyük pozisyonlar ve piyasalardaki hava balon yaratıyor ancak fon yöneticileri yıla doğru adımı atarak başlamak isteğinde ve zorunluluğunda... Bu nedenle önümüzdeki haftalarda satış yapmak yerine düşük fiyatlardan alım yapacaklardır" dedi.Diğer taraftan Netto bu görüşe karşı çıkarak, birçok işlemcinin hafta sonuna açık pozisyonla girdiğini ve hafta başında satışların süreceğini savundu. Netto, işlemcilerin düşük fiyatlardan alım için gelmemesi durumunda da satışların hızlanarak petrolün 80 dolar, altının 1,320 dolar ve gümüşün de 27 dolar seviyelerini göreceğini belirtti.

 GÖZLER ÇİN'DEN GELECEK VERİDE

Bu hafta emtia fiyatlarını etkileyecek diğer bir unsur ise Çin'de Pazartesi günü açıklanacak Aralık ayı öncü ticaret rakamları olacak. Bu verilerden, Çin'in kredi genişlemesine gideceği yönünde bir işaret çıkması durumunda emtia fiyatları yeni bir olumsuzlukla daha karşı karşıya kalabilir.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİNLERCE YENİ MEMUR ALINIYOR

AİLE HEKİMLİĞİNDE YENİ UYGULAMA!

ÖCALAN'IN YENİ OYUNCAĞI!
»  YARGITAY'A YENİ DAİRE ŞART!
»  ''HİZBULLAH MAKSATLI TAHLİYE EDİLİYOR''
»  ''KADRO EKSİK, DAVA FAZLA, HAKİMLERİ SUÇLAYAMAM''
»  FLAŞ.. ABD'Yİ ŞOK EDEN SUİKAST!
»  VE 102.MADDE AİHM'LİK OLDU!
»  ZİRAAT'TEN DOLANDIRICILIK UYARISI!
»  ERGİN KARDEŞLERE TAHLİYE YOK!
»  JAGUARIYLA KÖŞKE ÇIKAN ÖĞRENCİ KONUŞTU!
»  10 BİN ÖZÜRLÜNÜN İŞ HAYALİ SUYA DÜŞTÜ!
»  O BAŞBAKAN'IN ACİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR!
»  "SAYIN BAŞBAKAN CESARETLE GEREKEN CEVABI VERDİ"
»  "O UCUBEYİ YIKACAĞIZ!"
»  TAHLİYELERE İSYAN!
»  BERHAN ŞİMŞEK İSTİFA ETTİ!
»  "BALYOZCULARIN KAFASINA İNDİRDİK!"
»  ÇOCUKLARI ŞOKA GİRDİ!
»  AKP'DEN İZMİR'E GÖKÇEK'İ ÜZECEK DESTEK
»  'SABRIMIZINDA BİR SINIRI VAR'
»  İNTERNET'TE JAGUAR GEYİKLERİ!
»  ERDOĞAN: 'DEDEM BURADA ŞEHİT DÜŞTÜ'
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A TAM DESTEK!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.