Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6641
EURO
47,0869
IMKB
10.850,000
ALTIN
4.418,620
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 34 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAKAL-I ŞERİFE DNA TESTİ OLMAZ
SAKAL-I ŞERİFE DNA TESTİ OLMAZ
 
Topkapı Sarayı Müze Müdürü İlber Ortaylı müzeden 3 sakal-ı şerifin çalınmasının ardından, kutsal emanete DNA testi yapılması konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile aynı görüşü paylaştığını dile getirdi. Ortaylı “Böyle bir konu mümkün değil” dedi.
 
10.9.2006 - 17:00
Topkapı Sarayı Müze Müdürü İlber Ortaylı, müzenin silah bölümünün de yenilenmesi gerektiğini bildirdi. İlber Ortaylı yaptığı açıklamada, müzelerin birkere değil, sürekli ödeneğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti. “Örneğin müzenin silah bölümünün de yeni bir yere taşınması ve orada bulunan silahların bakımının yapılması gerekiyor” diyen Ortaylı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Topkapı Sarayı’nın bakımı için taahhüt aldıklarını bildirdi.

“SAKAL-I ŞERİFE DNA TESTİ OLMAZ”

Sahte tarihi eserlerin müzelere sızmasının ardından “kaçırılma ihtimaline karşı camilerde sergilenen sakal-ı şerife DNA testi yapılmalı mı” tartışmalarına, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, DNA testinin “şık“ olmayacağını belirtmişti. Topkap-ı Sarayı’ndan sakal-ı şeriflerin çalındığının ortaya çıkmasından sonra ise İlber Ortaylı da kutsal emanete DNA testinin mümkün olmadığını kaydetti.

TÜRKİYE’DE 1818 SAKAL-I ŞERİF VAR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ANKA’ya yaptığı açıklamada, sakal-ı şeriflere DNA testi yapılmasına yönelik herhangi bir plan ya da program bulunmadığını belirtirken, “Öyle bir aidiyet konusunda çalışma yapmayı doğrusu şık bulmuyorum” dedi.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Türkiye’de toplam 1818 sakal-ı şerif bulunuyor. Bunlardan 422’si İstanbul’da, 153 Bursa’da, 98’i İzmir’de, 87’si Yozgat’ta, 83’ü de Balıkesir’de muhafaza ediliyor.

Diğer illere göre Sakal-ı Şerif sayıları şöyle:

“Nevşehir 57, Kayseri 52, Çanakkale 45, Kocaeli 42, Çankırı 32, Çorum 31, Manisa 31, Sivas 31, Bolu 30, Konya 28, Rize 28, Erzincan 25, Ankara 24, Kastamonu 23, Malatya 21, Amasya 20, Samsun 19, Afyon 18, Niğde 17, Sakarya 17, Kütahya 17, Tokat 17, Tekirdağ 17, Eskişehir 16, Muğla 16, Adana 15, Antalya 14, Elazığ 14, Trabzon 14, Kahramanmaraş 13, Zonguldak 13, Bilecik 12, Yalova 12, Karabük 12, Denizli 12, Edirne 11, Sinop 11, Erzurum 11, Isparta 11, Gaziantep 10, Giresun 10, Aydın 9, Aksaray 9, Mersin 9, Hatay 8, Kırklareli 7, Kars 6, Şanlıurfa 6, Karaman 5, Kilis 5, Kırıkkale 5, Kırşehir 4, Ordu 4, Adıyaman 4, Osmaniye 4, Uşak 3, Diyarbakır 3, Bartın 3, Van 2, Tunceli 2, Burdur 2, Gümüşhane 2, Ağrı 1, Artvin 1, Mardin 1, Ardahan 1.”


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SÖĞÜT ŞENLİKLERİNDE ERDOĞAN'A SERT PROTESTO

TERÖRE, 7 AYDA 91 ŞEHİT VERDİK

BAŞKENT TRAFİĞİ ÇORBAYA DÖNDÜ
»  ÜLKÜCÜLERİN 12 EYLÜL HESAPLAŞMASI
»  PKK İÇİN İLK RANDEVU
»  İLHAN SELÇUK: ''NATO GÜNEYDOĞU'YA ASKER GONDERSİN''
»  TARİKATIN ÇEK VE SENET TAHSİLATCISI
»  CEYLAN'IN ABLASI KOCASINI MANKEN SEVGİLİSİYLE BASTI
»  ''HALA KOMİNİST ZİHNİYETİ YAŞAMAK İSTEYENLER VAR''
»  (PÇDK) GENEL BAŞKANI HAPSE ATILDI
»  KADI MAHKEMESİ'NİN ADRESİ ANKARA
»  İSTANBUL'DA 'OKULLAR AÇILIYOR' KABUSU
»  ERGANİ'DE MAYIN PATLADI, 2 ASKER YARALI
»  TÜRKİYE, LÜBNAN'A BİN 100 ASKER GÖNDERECEK
»  TİMİKOM, YAN GELİP YATAN VEKİLLERİ TESBİT ETTİ
»  TSK HELİKOPTERİ AĞRI'NIN ZİRVESİNDE
»  BAYKAL:: "KURTARILMIŞ BÖLGELERİ GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"
»  GÖKÇEK, ANKARA'YA 50 ALT GEÇİT DAHA YAPACAKMIŞ
»  ALİ KIRCA'NIN ÖNLENEMEZ DÜŞÜŞÜ
»  EYLEMCİ ÇİFTÇİ BAYKAL İLE GÖRÜŞMEDİ!
»  "BU MAKAMLAR YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL"
»  İSMAİLAĞA SORUŞTURMASI İÇİN POLİS'TE 'ÇIT' YOK!
»  'RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI' BAŞBAKANI TAKILDI
»  ORG.CÖMERT:"YANGIN SÖNDÜRME, ASKERİN İŞİ"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.