Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2211
EURO
44,7773
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.183,110
 
Hava Durumu ANKARA
14 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SAĞLIK BAKAN'INDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
SAĞLIK BAKAN INDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!
 
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Gerekirse Sağlık Bakanlığı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir anlaşma sağlayıp vatandaşımıza şeker ölçüm çubuklarını ücretsiz olarak doktorlar eliyle bile dağıtırız” dedi.
 
10.2.2011 - 19:35

Akdağ, “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı 2011-2014” tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin “Ucuz olduğu için bazı üreticiler tarafından tercih edilen nişasta bazlı sıvı şekerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri biliniyor. Bakanlık olarak bu konuyla ilgili ne tür çalışmalar yapılıyor?” diye sorduğu Akdağ, bu konuya ilişkin bakanlığın önemli bir görevi olduğunu vurguladı.

Akdağ, aceleci ve altı iyi doldurulmamış açıklamalar yapmanın doğru olmadığına işaret eden Akdağ, tartışmaya nokta koyabilecek veya büyük ölçüde bilimsel çerçeveye oturtabilecek olanların bilim adamları olduğunu, bu nedenle bu tür konularda daima yetkin bir bilimsel kurul oluşturduklarını kaydetti.

Akdağ, bu konuda da bir bilimsel kurul oluşturduklarını anımsatarak, bu ay içinde bilimsel kurulun kendilerine gerekli bilgileri vereceğini ve bakanlık adına kamuoyunu bir basın toplantısı ile bilgilendireceklerini belirtti.

“Diyabetli hastaların şeker ölçüm cihazı çubuklarını almaları konusunda yaşanan sıkıntılar ne zaman giderilecek?” diye sorulan Akdağ, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun her bir şeker ölçüm çubuğu için 55 kuruşluk ödeme yaptığını ifade ederek, mahkemenin bu ödeme şekliyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve kendisine göre bunun yanlış bir yürütmeyi durdurma kararı olduğunu söyledi.

Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığının bu ölçüm çubuklarını hastanelere ortalama olarak 25-30 kuruşa alabildiklerini, hastanelerin kullandıkları miktarların çok büyük miktarlar olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Hastanelerimizde yılda 7 milyon civarında kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, 200 milyona yakın ölçüm çubuğu parası ödüyor. Biz vatandaşın parasını çarçur edecek değiliz. Gerekirse Sağlık Bakanlığı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir anlaşma sağlayıp vatandaşımıza şeker ölçüm çubuklarını ücretsiz olarak doktorlar eliyle bile dağıtırız. Buna ihtiyaç duyarsak bunun hazırlıklarına başladık. Tabii bir süre gerektiriyor, bunların satın alınmasını gerektiriyor. Bekleme bundan dolayı. Onun dışında eğer ilgili firmalar kaliteli ürünleri SGK'ya uygun fiyatlarla verirlerse eskiden olduğunu gibi vatandaşlar doğrudan eczanelere gidip bu çubukları alabilecek. Sonuç olarak kesinlikle şeker hastası olan vatandaşlarımızı bu çubuklardan mahrum etmeyiz. Onların sağlığı için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, endişe etmesinler.”

“Diyabetli hastaların coğrafi bölgelere göre dağılımı yapıldı mı?” diye sorulan Akdağ, diyabet üzerinde bölgesel faktörlerin çok fazla etkisi olmadığını, ancak Türkiye'de diyabet olduğunu bilmeyen birçok vatandaşın bulunduğunu belirtti.

Akdağ, “Bütün vatandaşlara çağrı yapmak isterim. Aile hekimleri ile iyi münasebet kursunlar. Aile hekimleri şeker ölçümü de dahil olmak üzere tetkik de yapabiliyorlar tamamen ücretsiz olarak. Erken tanı ve erken tedavi için aile hekimleri ile irtibat son derece önemlidir” diye konuştu. 10/02/2011

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


O DAHA AĞIRINI SÖYLEDİ AMA 301 ONA İŞLEMEDİ!

GENELKURMAY'DAN 'VAKIF' YALANLAMASI

RIDVAN DİLMEN: "KALP KRİZİ BANA DERS OLDU"
»  BAKAN GÖNÜL: SİZ TSK’YI NE ZANNEDİYORSUNUZ?
»  ERDOĞAN'A KÜFÜRLÜ PANKART CEVABI!
»  "YARGININ A'DAN Z'YE REFORMA İHTİYACI VAR"
»  EGEMEN BAĞIŞ'A YUMURTA ATAN ÖĞRENCİYE BERAAT!
»  "CUMHURBAŞKANI İMZALARKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNMELİ"
»  İĞNEYE BAKMAK, ACIYI AZALTIYOR!
»  CEM UZAN HAYATINI YAZDI
»  KILIÇDAROĞLU'NDAN BEKLMENMEDİK ÜLTİMATOM
»  ALTIN ZİRVEYE GÖZ KIRPIYOR!
»  EVREN'İN AVUKATININ AKP'Lİ VEKİL OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE!
»  BAHÇELİ, OY HEDEFİNİ AÇIKLADI!
»  PARALI'NIN ÜNİFORMASI DA FARKLI OLACAK!
»  ALMANYA'DA TARİHİ KARAR: TÜRKLER VİZE'DEN MUAF!
»  "DAVUL ZURNAYLA BAZ İSTASYONU SÖKÜLÜYOR"
»  'HER TEŞKİLATTA ÇÜRÜK ELMALAR VAR!'
»  BAŞSAVCILIKTAN HABERAL AÇIKLAMASI!
»  MECLİSTE GERGİN ANLAR!
»  DURSUN ÇİÇEK KAMPANYASINA İZİN YOK!
»  TÜRKAN SAYLAN'IN OĞULLARINDAN TRT İÇİN DUYURUSU!
»  MEMURA BİN 100 TL ÖDÜL!
»  GÖKÇEK, CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANINI AÇIKLADI!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.