Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,2526
EURO
44,8419
IMKB
9.487,000
ALTIN
4.170,830
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 31 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKAN SAYLAN'IN OĞULLARINDAN TRT İÇİN DUYURUSU!
TÜRKAN SAYLAN IN OĞULLARINDAN TRT İÇİN DUYURUSU!
 
Türkan Saylan’ın oğulları Çağlayan ve Çınar Örge, TRT Haber’de yayınlanan "Büyük Takip" isimli programda ele alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) dosyasında Prof. Dr. Saylan’ın Atatürkçü olmadığı ve Atatürkçülüğü bir maske olarak kullandığının iddia edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
 
9.2.2011 - 20:30

Dilekçede TRT Kurumu, "Büyük Takip" programının yapımcı şirketin yöneticileri ve yayında sorumlu kişiler, sunucu Ömer Özkök, program konuğu Yılmaz Dikbaş, Adnan Odabaşı, Aziz Üstel ve Adnan Zencir’in, Saylan’ın hatırasına hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Dilekçe, Çağlayan ve Çınar Örge’nin avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sunuldu.

Dilekçede, programda yapılan röportajlardan sunulan kesitlerle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) kurucu başkanı Prof. Dr. Saylan’ın İstanbul Üniversitesi’ndeki başı örtülü kızlara hipnoz yaparak 1 hafta sonra başlarını açtırdığı, Atatürkçülüğü bir maske olarak kullandığı ve İslam düşmanı olduğu gibi tamamen akıl ve mantık dışı ve bir o kadar da çirkin iddialara yer verildiği belirtildi.

PROGRAMDA, ADETA BİR DURUŞMA YAPILDIĞI BELİRTİLDİ

Programa katılan kişilerin de aykırı bir şey söylemedikleri gibi iddiaları doğrular beyanlarda bulundukları ifade edildi. Dilekçede Türkan Saylan’ın evlatları olarak, annelerinin itibarına yönelik suçlamalardan derin üzüntü duydukları vurgulandı. ÇYDD yöneticilerine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığı, iddianame düzenlenmeden önce Türkan Saylan’ın vefat ettiği, henüz bir duruşma daha yapılmadan TRT Haber kanalında "Büyük Takip" adlı programda, adeta bir duruşma yapıldığı ileri sürüldü.

Hatta tanık dahi dinlenerek iddianamede yazılı hususların doğru olduğu yönünde bir yargı oluşturulmaya çalışıldığı anlatılarak adil yargılamaya etkilemeye teşebbüste bulunulduğu ifade edildi. Dilekçede, "yargı kararı olmadan belgelere gerçek yakıştırması yapılmasının tarafsız olması gereken TRT’nin ne kadar tarafsız olduğunu göstermesi açısından ibret vericidir" denildi.

TÜRKAN SAYLAN’A HAKARET EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Programda ÇYDD’nin o tarihteki Genel Başkanı Türkan Saylan’a işlemediği suçlar yüklendiği, hakaret edildiği anlatıldı. "Saylan yaşasaydı bu davada sanık olacaktı." denilerek davanın savcısı ve yargıcı gibi davranıldığı da ifade edildi. Dilekçede, "Vefat etmiş olan ve bu hukuksuz saldırılar karşısında kendini savunma imkanı olmayan Prof. Dr. Türkan Saylan’a yöneltilen İslam düşmanı olma ve askeri öğrencilere kız temin etme, terör örgütü üyelerine burs sağlama gibi isnatlar TCK’nin 130. maddesindeki hatırasına hakaret suçunu oluşturmaktadır" ifadesi kullanıldı.

HAKARET VE İFTİRADAN CEZA TALEBİ

Dilekçede TRT Kurumu, "Büyük Takip" programının yapımcı şirketin yöneticileri ve yayında sorumlu kişiler, sunucu Ömer Özkök, program konuğu Yılmaz Dikbaş, Adnan Odabaşı, Aziz Üstel ve Adnan Zencir’in, Saylan’ın hatırasına hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. 09/02/2011



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MEMURA BİN 100 TL ÖDÜL!

GÖKÇEK, CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANINI AÇIKLADI!

ADAM OLMAYAN, HADIM OLACAK!
»  SIRP VEKİL FENA YAKALANDI
»  -"VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKE ALTINDA"
»  TECAVÜZCÜYE 'HADIM' ETME CEZASI
»   MECLİS KÜRSÜSÜNE GAZ BOMBASI İLE ÇIKTI
»  BAŞBAKAN'A TUĞRALI TABANCA
»  BATUM İÇİN 301'DEN SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ!
»  KARA KUVVETLERİ KOMUTANI KONUŞTU!
»  "ORTADOĞU'DA GELECEK YAZILMADI"
»  EN SON MOHİKAN!
»  ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNE KIRMIZI PLAKALI MERCEDES!
»  KAR VE YAĞMUR GELİYOR!
»  TEM'DE BÜYÜK KAZA 12 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ: 4 ÖLÜ
»  NERONLAR YİNE İŞ BAŞINDA!
»  BAYKAL DA KILIÇDAROĞLU'NU FIRÇALAMIŞ!
»  CUMA GÜNÜ SÖVENLER, İKİ GÜN SONRA MAAŞ ALDI"
»  PATLAYAN TÜPLER İTHAL ÇIKTI!
»  SAVCI:HABERAL'IN ÜNİVERSİTESİ'NE EL KONULMASI İSTEDİ!
»  ABD'NİN TÜRKİYE UTANCI!
»  PATLAMANIN NEDENİNİ VALİ AÇIKLADI!
»  İSTANBUL'DA YAŞAYAN FARK ETMİYOR!
»  SÖZLEŞMELİ ER TASARISI MECLİSTE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.