Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8251
EURO
43,6869
IMKB
9.668,000
ALTIN
4.009,410
 
Hava Durumu ANKARA
7 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
SOSYAL GÜVENLİK'TE TEK KART DÖNEMİ
SOSYAL GÜVENLİK TE TEK KART DÖNEMİ
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) birimlerinin tüm operasyonel sistemlerindeki verileri tek bir yapıda toplayan, kayıp ve kaçakların önüne geçecek olan akıllı kart uygulamasının başlayacağı tarih belirlendi.
 
5.7.2008 - 00:30
Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürü Davut Eker, pilot bölge seçilen Bolu'da akıllı kart uygulamasına 1 Eylül tarihinden itibaren başlanacağını söyledi.

Eker, Ankara'dan bir ekibin hafta sonu Bolu'ya gelerek kart dağıtımın yapılacağı Nüfus İl Müdürlüğü'nde bilgisayar alt yapısını oluşturacağını kaydetti. Eker, en kısa sürede dağıtımı yapılacak olan kartların takibini Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün yapacağını bildirdi. Davut Eker, Bolu'nun kart için altyapısının müsait olduğunu belirterek, "Bizim de servislerimiz müsait. Bilgi alt yapımız da yeterli. İstenildiği takdirde ayrı bir servis açabiliriz." dedi.

Önce martta, sonra haziranda başlanacağı duyurulan uygulamanın gecikme nedenini alt yapının uyum sağlamamasına bağlayan Eker, şunları söyledi:"Akıllı kartın ayaklarını oluşturan Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Nüfus Müdürlüğü farklı bilgisayar alt yapısı kullanıyordu. Teknik alt yapı uyum sağlamadığı için kart uygulaması gecikti."

Eker, daha önce net bir tarih söylenmediğine dikkat çekerek, 1 Eylül'ün kesin olduğunu vurguladı. Akıllı kartlar TÜBİTAK tarafından hazırlandı. Uygulama için gerekli olan kart okuyucular ise Bolu'daki devlet hastaneleri, özel hastaneler ve eczanelere kuruldu. İlk etapta il merkezindeki 10 bin kişiye akıllı kartları dağıtılacak.

Bu kişilerin sağlık hizmetleri akıllı kart üzerinden yürütülecek. Daha sonra kentteki 300 bin kişi akıllı kart üzerinden hizmet alacak. Akıllı kart uygulamasının bütün ülkeye yaygınlaşması, 2009'da olacak.

Uygulama ile nüfus cüzdanı, sağlık karnesi, ehliyet ve vergi kimlik kartı tek kartta toplanacak. Vatandaşların tek kart ile tüm kamu kurumlarından hizmet alması mümkün olacak.

Akıllı kart ilk aşamada sağlık ve sosyal güvenlik alanlarında kullanılacak Akıllı kart uygulamasıyla sigorta kayıp ve kaçaklarının engellenmesi, işlemlerin hızlandırılması ve veri kayıplarının önlenmesi sağlanacak.

Parmak izi uygulamasıyla sağlık karnesinin mükerrer kullanımı önlenecek. Akıllı kart, başkasının karnesiyle hizmet alma anlamındaki yolsuzluğu tamamen bitirecek. Ayrıca organize şekilde yürütülen reçete ve karne yolsuzlukları son bulacak. Eczanelerin, anlaştıkları kişilerin karnelerine ilaç yazarak devleti dolandırmalarının önüne geçilecek.

AKILLI KART PROJESİ NELER GETİRİYOR?

Tüm vatandaşlar tarafından kullanılan tek bir akıllı kart olacak. Tek kart ile tüm kamu kurumlarından hizmet alınacak. Kamu kurumlarında işlemler daha hızlı olacak, bekleme süresi kısalacak.

Hak etmeyenlerin başkasının adıyla hizmet alması önlenecek. Reçete, sağlık raporu ve sağlık karnesi yolsuzlukları son bulacak. Mevzuata aykırı işlem yapılması engellenecek. Parmak izi bulunan kartı, sadece sahibi kullanacak


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BİR DEPO BENZİN İÇİN KENDİNİ SATTI

CEZAEVİNDE MÜSLÜMAN OLDULAR ,HASTANEDE SÜNNET

2 EŞLİ 19 ÇOCUKLU KÖY MUHTARI MAĞARA'DA YAŞIYOR
»  BU BALIK JAWS'TAN DA KATİL BALİNADANDA TEHLİKELİ
»  RİZE'Lİ OTELCİNİN İLGİNÇ KURALLARI
»  GENÇ SUBAYLAR NE DİYOR?
»  SİZ DE 7 GÜNDE EİNSTAİN OLABİLİRSİNİZ
»  TELEKOM'UN GASP ETTİĞİ PARANIZI ALIN
»  O ŞİMDİ ÇAKI GİBİ ASKER
»  "AY'A BİNER, MEKKE'YE GİDER"!
»  "HERKES İSTEDİĞİ HASTANEYE GİDECEK" PALAVRA ÇIKTI
»  32 YILLIK MEMUR AMA 7 YILINI İZİNLE GEÇİRDİ
»  İŞTE ZONGULDAK'LILARI KIZDIRAN O AFİŞ
»  YALÇINKAYA, AKP İLE İLGİLİ SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ
»  İŞTE TÜRKİYE'Yİ NE HALE GETİRDİĞİNİZİN FOTOĞRAFI
»  DÜNYA'NIN EN İNCE DOKUNMUŞ KİLİMİ OSMANLIYA AİT
»  İŞTE DİN TACİRİ,İŞTE KENDİNİ YOLDURAN KAZLAR
»  KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTUKÇA BATIYOR
»  İLAÇ'TA UZLAŞMA SAĞLANDI
»  BAŞKAN'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA
»  HALİS AĞA OĞLUNU, EVLATLIKTAN REDDEDİYOR!
»  İŞTE GÜLEN'İN DÖNECEĞİ TARİH
»  BENZİN'DEN TASARRUF ETMENİN 10 YOLU
»  KAYSERİ'DE İSHAL SALGINI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.