Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,8511
EURO
43,3161
IMKB
9.668,000
ALTIN
3.993,910
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TAEK'TE TORPİL REZALETİ
TAEK TE TORPİL REZALETİ
 
Türkiye nükleer santral gibi çok riskli bir işe adım atıyor. Ancak bu işi takip edecek olan Atom Enerjisi Kurumu'nda bir tek yabancı dil bilen personelin olmadığı ortaya çıktı
 
15.4.2006 - 08:10
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun Başkanı Okay Çakıroğlu, yabancı dil bilen sekreteri olmadığı için yurtdışından gelen telefonlara kendi bakmak zorunda kaldığını söyledi. Meclis KİT Komisyonu’na bilgi verirken, ‘Eleman sıkıntısı çekiyoruz’ şikayetinde bulundu. Komisyon üyesi CHP’li Emin Koç ise “Devlet’e yabancı dil bilen 10 personel almak için başvurmuşsunuz. Ancak kurumunuza atanan elemanların hiçbirisi yabancı dil bilmiyor.” ikâzında bulundu. Çakıroğlu ise, durumu şu sözlerle anlattı: “Atom Enerjisi gibi bir kurumda çalışan personelin çoğunluğunun dil bilmesi gerekiyor. Bir kısmını dil öğrenmeleri için sınava gönderdik. Örneğin, benim sekreterim dil bilmiyor. Sekreterimi değiştiremiyorum. Kurum başkanı olarak beni sürekli yabancı bilim adamları arıyor. Mecburen onların telefonlarına ben çıkmak zorunda kalıyorum.” Sorunu gidermek için personelden sorumlu devlet bakanlığından, dil sınavında 70-80 puan almış eleman gönderilmesi için talepte bulunduklarını belirten Çakıroğlu, kendilerine 10 eleman gönderildiğini; ancak hiçbirinin dil bilmediğini söyledi. Çakıroğlu, “Bu durumun farkına varınca personel alımı ile ilgili soruşturma başlattım. Bu soruşturmada gördük ki, bizden giden evraklarda hata yapılmış. Arkadaşlar oyun oynamış, dil bilen değil de bilmeyen bazı kişileri işe almışlar.” dedi. Emin Koç ise, Kurum Başkanı’nın anlattığı gelişmelerin çok vahim olduğunu söyledi. Emin Koç, “Nükleer santral yapmayı planlayan bir kurum burası. Tüm Türkiye’nin sağlığını bu kuruma emanet edeceğiz. Ancak, ne yazık ki bu kurum kendi personelini bile ihtiyaçlarına göre ayarlayamıyor.” ifadelerini kullandı. Öteyandan kurum bir dönem torpil ve kayırmacılıkla işe alınan ziraat mühendisleri nedeniyle de gündeme gelmişti.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ROTH,PKK'YA SİLAHI BIRAK ÇAĞRISI YAPTI!

DÜNYA BANKASI'NDAN İŞSİZLİK UYARISI

ÜNİVERSİTE'DE BIÇAKLI DEHŞET
»  NUSAYBİN DTP BİNASINI POLİS BASTI
»  HÜKÜMET İSTERSE SİLAHLAR SUSAR
»  ROJ TV DE KURTLAR VADİSİ YAPTI!
»  ASKER, ŞEMDİNLİ RAPORU İÇİN KULİSTE
»  DTP HADDİNİ AŞTI
»  GAMZE ÖZÇELİK DAVASINDA HAKİMİ ŞAŞIRTAN CEVAP
»  ERDOĞAN:"AK PARTİ'DE ETNİK MİLLİYETÇİ YOK"
»  TELEKOM'DAN 118 BİLİNMEYEN NUMARALAR KAZIĞI!
»  ŞAHİN DÜN ELEŞTİRDİ, BUGÜN 'KAVGA ETMEYİZ'DEDİ!!!
»  BÜYÜKANIT'TAN ŞEHİT BABASINA ANLAMLI HEDİYE
»  MISIR'DA KİLİSE'YE SALDIRI 1 ÖLÜ, 16 YARALI
»  LCD EKRANLI MEZAR TAŞI
»  "YATARAK, UYUYARAK ANCAK KARPUZ BÜYÜR"
»  TUZLA'DA 100'DEN FAZLA YENİ VARİL BULUNDU
»  PKK'DAN, DEŞİFRE OLAN BOMBACIYA İNFAZ
»  TATLISES'E ERKEK HAYRANINDAN 25 BİN DOLARLIK YÜZÜK
»  "SOFRALAR RADYASYONLU ÇATAL-BIÇAK DOLU"
»  İSTANBUL İÇİN FUHUŞ HUTBESİ
»  RANDEVU KRİZİNE TUNCELİ DE EKLENDİ
»  DEMİREL, 'HALK SEÇSİN'DE ISRARLI
»  NÜKLEER SANTRAL MAHKEMELİK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.