Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,1068
EURO
44,2882
IMKB
9.178,000
ALTIN
4.132,420
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TBM'DE, AKP-CHP TÜBİTAK TARTIŞMASI
TBM DE, AKP-CHP TÜBİTAK TARTIŞMASI
 
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere Meclis'e iade ettiği TÜBİTAK'ta yeniden yapılanmayı öngören yasayı aynen kabul etti.
 
31.5.2005 - 13:46
     Komisyondaki görüşmeler sırasında CHP milletvekilleri, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Sezer'in iade gerekçelerine önyargılı bir yaklaşım sergilediğini ifade ettiler.
     CHP Bursa Milletvekili Mustafa Özyurt, bu yasa değişikliği ile TÜBİTAK'ın bilimsel özerkliğinin ortadan kaldırıldığını ileri sürdü. ''Her şeyi Başbakana bırakan bir anlayışın ardından bilimsel özerklilikten söz edilmesinin hiç kimseye yutturulamayacağını'' ifade eden Özyurt, ''Böyle atama olmaz. Cumhurbaşkanı hukuki gerekçelerini çok güzel ortaya koymuş. Cumhurbaşkanı çağırıp iki tokat vurmaz. İşte böyle iade eder. Bundan daha ağır bir şey olmaz. Cumhurbaşkanı devletin başı, daha ne desin'' dedi.
     Konuşmalar sırasında söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Eğer bir kadrolaşma varsa müsebbibi benim'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in iade gerekçesinin yersiz olduğunu ifade eden Şahin, ''Sezer'in siyasetçiyi potansiyel suçlu gören bir yaklaşım içinde olduğunu'' öne sürdü. Şahin, ''Sayın Cumhurbaşkanına göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da olsa, Deniz Baykal da olsa eğer bir atama yaparsa oraya siyaset karışmış olur. Siyasetçileri, siyaset kurumunu potansiyel suçlu gören anlayışa karşı durmamız lazım'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı Sezer'in herhangi bir anayasa hükmüne aykırılıktan söz etmediğini, dolayısıyla değerlendirmelerinin tamamının sübjektif olduğunu söyledi.
     Bir kurumun oluşumuna kadar geçen sürede yapılan işlerin idari ve mali özerkliğe müdahale olarak nitelendirilemeyeceğini bildiren Şahin, önemli olanın kurumun oluştuktan sonra müdahalede bulunmamak olduğunu ifade etti.
     Cumhurbaşkanı Sezer, TÜBİTAK Bilim Kurulu'nun oluşumuna ilişkin hükümleri, siyasetin bilime müdahalesi anlamına geldiği ve bunun da kamu yararı ve hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yasayı TBMM'ye iade etmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MERMER'CİLERDEN CHP'YE İTHAL TEPKİSİ!

6 ÖLÜMLÜ TIP SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNDE

"SEZER VETO EDERSE AYNEN GEÇİRİRİZ"!!
»  "ERKEN SEÇİM YOLDA"
»  UYKUCU TURİZM BAKANI UYANINCA DÖKTÜRDÜ İŞTE YENİ İNCİLERİ
»  "YÜREĞİNDEKİ HIÇKIRIK YAKINDA HANÇER OLACAK"
»  CHP'Lİ NAİL KAMACI'DAN "ANTALYA NİYE KARANLIK?"SONUSU
»  RAHŞAN ECEVİT:"İNSANLARIMIZI MİSYONERLERE YEM EDECEKLER"
»  "BENİM İÇİN ALÇAKÇA 'KANSER' DEDİLER"
»  GÜL'DEN, CHP'Lİ VEKİL'E İHALE KIYAĞI
»  40 MİLLETVEKİLİ ANAP'A KATILACAK!!
»  "DİN EĞİTİMİ İHTİYACI HAD SAFHADA"!!
»  LİSELER'DE ABDEST UYGULAMALI DİN DERSİ
»  ÇİLLER'DEN DYP'YE DÖNÜŞ SİNYALİ!!
»  ERDOĞAN,GENÇLERE "ÇALMIŞIN, TEKEDEN SÜT ÇIKARIN" DEDİ
»  "İSTANBUL'A 3. KÖPRÜ YAPILACAK"
»  TOPLU KONUT İDARESİ'NDEN KONUT ALAN VEKİLLER!!!
»  ECEVİT, HEM TİLKİ, HEM KAPBULMAĞA, SEZER TİLKİ GİBİ, ERDOĞAN KÖPEKBALIĞI...
»  ERDOĞAN'DAN AKP'LİLERE, "OYUNA GELMEYELİM"UYARISI!!
»  VEKİLLERE 1 TEMMUZ'A KADAR DURMAK YOK
»  AKP'Lİ TOSUN'DAN HÜKÜMETE TÜRBAN ELEŞTİRİSİ
»   BAHÇELİ: "BUGÜNKÜ İSTANBUL FATİH'İ İNCİTİRDİ"
»  "KUR'AN KURSU'NUN YASAĞI OLUR MU?"!!
»  BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A JET YANIT
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.