Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,6257
EURO
43,4487
IMKB
9.279,000
ALTIN
4.098,950
 
Hava Durumu ANKARA
8 / 25 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TEK PARTİ REJİMİNE GİDİYORUZ!
TEK PARTİ REJİMİNE GİDİYORUZ!
 
Almanya‘da “Spiegel Online” sitesi emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk’le (54) yapılan bir söyleşiye yer verdi.
 
10.8.2009 - 01:05

Ordu mensuplarının ilk defa darbe suçlamasıyla yargılandıklarını belirten Solmaztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ordunun güç kaybı ve komplo teorileri hakkında konuştu.

Dergide yer alan söyleşide Ergenekon davası ile ilgili olarak Solmaztürk şunları söyledi: “Bazı siyasetçilerin ve medyanın uzun süredir orduya karşı psikolojik bir savaş yürüttüğünü düşünüyorum. Ve bu epey asimetrik bir şekilde. Ordu sadece tepki gösteriyor, hareket onlardan çıkmıyor. Halkımız hâlâ orduya saygı duyuyor ve yüceltiyor.”

Ordu gafil avlandı

Askerlere sivil yargı yolunun açılmasıyla ilgili soruya Solmaztürk, “Ordu bu konuda hiçbir şekilde bilgilendirilmedi, hatta gafil avlandı diyebiliriz. Amaç belli: Genelkurmay kamuoyu önünde rezil edilmek isteniyor.”

Söyleşinin devamında ordunun demokratikleşmenin önünü kestiği iddiasını reddeden Solmaztürk, “Ne demokratikleşmesi? Başbakan Erdoğan yönetiminde Türkiye gittikçe daha da otoriterleşti. Tek parti rejimine doğru ilerliyoruz. Ergenekon davası hükümetin muhalefete karşı nasıl davrandığının sadece bir örneği. İnsanlar dinleniyor ve nedenini bilemeden tutuklanıyorlar” dedi.

Ergenekon diye bir şeyin olup olmadığı sorusuna ise Solmaztürk, “Tabii ki böyle bir grup var. Ancak bu grubun mensuplarının kimler olduğu yönünde şüphelerim var. Nasıl olur da bir üniversite rektörü veya bir kalp nakil uzmanı burada yer alabilir? Dava laik muhalefeti ortadan kaldırmak için suistimal ediliyor” yanıtını verdi.

Solmaztürk ordunun konu hakkındaki tutumu konusunda şu yorumu getirdi: “Ordu hiçbir şekilde müdahale etmeyecektir. Darbe dönemi çoktan geçti. Ancak ordu sesini yükseltmeli, kamuoyu ve halkla daha iyi iletişim kurarak anlaşma sağlamalı.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YARGIYA MÜDAHALE BİTSİN

PİSUVAR KRİZİ BÜYÜYOR

"TARİHİ FIRSAT" ADI "İHANETİN TARİHİ OLACAKTIR"
»  ERGENEKON SAVCILARINDAN İLGİNÇ İDDİA!
»  "SEN KİMSİN,KUMARBAZ MISIN SEN?"
»  KAYMAKAMI İYİCE ISLATIP DANSÖZLE UĞURLADILAR
»  GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA!
»  3Y İLE GELEN AKP'Yİ 3G GÖTÜRECEK
»  6 MİLYON AÇ VE İŞSİZE KARŞI LÜKS ARABA SATIŞLARI PATLADI
»  KAFAYI SEKSE TAKAN CÜBBELİDEN, BU KEZDE HELAL SEKS
»  İSTANBUL'UN BARAJLARI YÜZDE 80 DOLU
»  TBMM'NİN YENİ BAŞKANI'INDAN İLK MESAJLAR
»  PKK'LILAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ
»  TBMM'DE DEVİR TESLİM GÜNÜ
»  BAYKAL'IN KÜRT AÇILIMINDA İKİ UYARISI
»   PİSUVAR LİNCİNİN ARKASINDA FINDIK LOBİSİ VAR!
»  AÇILIMDA İLK ADIM TAŞ AFFI!
»  ''TEK PARTİ RESİMİNE GİDİYORUZ''
»  ''DEDE'NE TANITMA BİZE DE ASILIR''
»  CHP'DEN AKP'YE DARBE SUÇLAMASI
»  SİLİVRİ'DE "BİG BROTHER" İNCELEMESİ
»  AVCI: JİTEM'İN BAŞI KÜÇÜK
»  İŞSİZLERİN PARASI YOLA GİDECEK
»  GAY HAKEM BELEDİYECİ OLUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.