Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7612
EURO
43,6459
IMKB
9.391,000
ALTIN
4.143,630
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 24 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
PKK'LILAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ
PKK LILAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ
 
Terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın, örgüt sorumlularına gönderdiği 'talimat' yazısına uyulmadığı öğrenildi. İşte o talimat...
 
10.8.2009 - 07:40

Terör örgütünün elebaşılarından Murat Karayılan'ın, örgüt sorumlularına gönderdiği 'talimat'ta zorla para toplanmasına yasak getirmesine rağmen 'haraç' toplama faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın Türkiye, İran, Suriye ve Avrupa'da örgüt sorumlularına yönelik gönderdiği 'talimat yazısı' güvenlik birimlerince ele geçirildi.

Karayılan, örgüt sorumlularına hitaben geçen ay gönderdiği 'talimatta', '1 Eylül'e kadar uzatılan eylemsizlik kararına uymayanların, süreçten şahsi çıkar sağlamaya çalışanların ve süreci sabote etmeye yönelik eylemlerde bulunanların derhal görevden alınacağı'nı tekrarlayarak, 'PKK'nın adını kullanarak köylere, kasabalara, şehirlere giderek zorla para toplanması kabul edilemez. Bu türden 'çeteleşme' faaliyetleri en ağır şekilde cezalandırılacaktır' uyarısında bulunuyor.

Fransa ve Almanya'da zorla para toplanması, iş yeri baskınları ardından gelen operasyonlar, İran ve Suriye'de 'haraç' toplama faaliyetleri ardından güvenlik güçleriyle girilen silahlı çatışmalar sırasında örgütün verdiği kayıplar Kandil'deki terör örgütü sorumlularını zora soktuğu bildirildi.

Hakkari, Şırnak ve Van illeri kırsalında faaliyet gösteren 'Masiro' kod adlı teröristin sorumluluğundaki bir grup teröristin, köylülere 'örgüt adına vergi toplamakla görevlendirildiklerini' söyleyerek, haraç istedikleri, ancak köylülerin paraları olmadığını belirtmesi üzerine, terör örgütü mensupların köylülere bir hafta süre tanıdıkları ifade edildi. Terör örgütü mensuplarının köylülerden hane başına bin 500 lira para istedikleri saptandı. Köylülerin durumu güvenlik güçlerine bildirmesi üzerine bölgede kapsamlı operasyonların başlatıldığı öğrenildi.

Terör örgütünde 'çeteleşme' krizinin bir yansıması da Suriye'den geldi. Ömer Kokuyan'ın elebaşılığını yaptığı PKK'lı teröristlerin, Haseke Ras Al Ayn yöresinde Kürt köylerinden haraç aldıkları, köylülerin şikayeti üzerine güvenlik güçlerinin bölgede operasyon düzenlediği bildirildi. Operasyonlarda 2 terörist ölü ele geçirildi.

-AVRUPA'DAKİ PARALAR-

Terör örgütündeki 'çeteleşme' faaliyetlerinin Avrupa'da da sürdüğü belirtildi.

Fransa'da 'Rojbin' kod adlı F.D, İsveç'te ise 'Azad' kod adlı F.K. elebaşılığını yaptığı bir grup PKK'lı teröristin, bu ülkedeki çeteleşme faaliyetlerini kontrol ettikleri, iş yeri sahibi Kürtlerden 'vergi', 'bağış' adı altında haraç aldıkları ve örgüt adına alınan paraları İsviçre'deki şahsi hesaplarına aktardıkları kaydedildi.

Terör örgütünün Güney Kıbrıs sorumlusu 'Diyar' kod adlı İ.Ü de, örgüt adına topladığı paralarla bir süre önce ortadan kaybolmuştu.

Öte yandan, 'Dilan' kod adlı S.A. ve 'Serdar' kod adlı F.E'nin de İran'da çeteleşme faaliyetlerini organize ettikleri, Kürtlerden örgüt adına toplanan 150 bin Avro ve uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen 600 bin Avro ile Avrupa'ya kaçtıkları öne sürüldü.

Örgütte yaşanan bu olayları değerlendiren terör uzmanları, örgütte ortaya çıkan yolsuzlukların, 'Kürt meselesinin çözümü sonrasında artık örgüte ihtiyaç kalmayacak. Henüz vakit varken biz de cebimizi dolduralım' anlayışıyla sürecin iyice hızlandığını, bunun da terör örgütünü zora soktuğunu ifade ettiler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TBMM'DE DEVİR TESLİM GÜNÜ

BAYKAL'IN KÜRT AÇILIMINDA İKİ UYARISI

PİSUVAR LİNCİNİN ARKASINDA FINDIK LOBİSİ VAR!
»  AÇILIMDA İLK ADIM TAŞ AFFI!
»  ''TEK PARTİ RESİMİNE GİDİYORUZ''
»  ''DEDE'NE TANITMA BİZE DE ASILIR''
»  CHP'DEN AKP'YE DARBE SUÇLAMASI
»  SİLİVRİ'DE "BİG BROTHER" İNCELEMESİ
»  AVCI: JİTEM'İN BAŞI KÜÇÜK
»  İŞSİZLERİN PARASI YOLA GİDECEK
»  GAY HAKEM BELEDİYECİ OLUYOR
»  SİLİVRİDEKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ NEDENİ AÇIKLANDI
»  TARİH DERSLERİ KALDIRILMALI
»  FLAŞ... MARMARA'DA İSTANBUL'U DA SALLAYAN DEPREM!
»  FLAŞ.. HALİS TOPRAK'A TMSF ŞOKU
»  "IRAK ŞEHİRLERİ BİR ÇİÇEKSE, KERKÜK BİR DEMET ÇİÇEKTİR"
»  DENİZ FENERİNDE BAŞ ŞÜPHELİ ERDOĞAN
»  ARINÇ'I ÖZÜR DİLEMEYE ÇAGIRDI!
»  "CAMİLERİ DE SATSINLAR!"
»  RUSYA İLE İMZALANAN ANLAŞMA MECLİS GÜNDEMİNDE
»  "KARARI ÖZGÜR İRADEMİZLE ALDIK"
»  CHP'Lİ İSA GÖK'TEN KÜRT AÇILIMI SORUSU?
»  AÇILIMI DESTEKLEYEN ABD'Lİ KONUŞTU!
»  TERÖR ZİRVESİ SONA ERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.