Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
IMKB
9.168,000
ALTIN
4.018,460
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TFF'NİN KARARI, G.SARAY'I ÇILDIRTTI!
TFF NİN KARARI, G.SARAY I ÇILDIRTTI!
 
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, TFF yönetimini istifaya davet ederek, "TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır" dedi.
 
30.4.2012 - 17:30

Galatasaray'dan sert tepki: Derhal istifa edin TFF'nin aldığı kararlara Galatasaray'dan tepki geldi

Sarı kırmızılı yönetim, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
"Türkiye Futbol Federasyonu’nun bugün açıkladığı kararlar, kamuoyu vicdanında büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu kararlar Türk kamuoyunun zekâsıyla alay etmek, adalet duygusunu hiçe saymak ve uluslararası kuralları görmezden gelmektir.
 
TFF bu tutumuyla Türk futbolunu telafisi mümkün olmayan bir çıkmaza götürmektedir.
 
Başından itibaren Galatasaray’ı  şike çamuruna bulaştırma çabası  ve  “bu sürece Galatasaray’ı da dahil edebilirsek işin içinden daha kolay çıkarız” zihniyeti bugün somut biçimde ortaya çıkmıştır.
 
Bu durum açıkça göstermektedir ki, TFF yönetimi artık Türk Futbolunu temsil eden, haklarını savunan, futbolumuzu ileriye götürmeye çalışan bir organ olma niteliğini kaybetmiştir.
 
Galatasaray Spor Kulübü bu nedenlerle TFF yönetiminin Türk futboluna daha fazla zarar vermeden derhal istifa etmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır.
 
27 Ocak tarihli TFF Genel Kurulunda büyük bir çoğunlukla alınan 58. maddenin değiştirilmemesi yönündeki kararının hiçe sayılmış olması etik kuralların ne denli benimsendiğinin açık bir göstergesi olup, en üst organı olan Genel Kurul kararının aksine hareket etmekle TFF yönetimi daha da ağır maddi ve manevi sorumluluklar almış ve ülke futbolu adına çok büyük riskler altına sokulmuştur.
 
Tekrar belirtmekte yarar görmekteyiz : Galatasaray Spor Kulübü olarak bugüne kadar hiç bir kulübün, hiç bir şahsın cezalandırılması ya da verilecek cezanın şu ya da bu şekilde olması yönünde ne açık, ne de kapalı kapılar ardında bir talebimiz olmamıştır. Arkasında durduğumuz ve taviz vermeyeceğimiz tek ilke, sürecin adil, hukuka uygun ve inandırıcı biçimde yönetilmesi, futbolumuz adına  kamu vicdanının tatmin olacağı kararların alınması yönünde olmuştur.  Ancak bugüne kadar sabır ve iyi niyetle izlediğimiz süreçte gelinen nokta ne yazık ki, gerçeklerin “halı altına süpürülmesinden” başka bir sonuç doğurmamıştır.
 
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak tüm camiamızın ilk günden itibaren sürdürdüğü soğukkanlı duruşundan taviz vermeyeceğine, herhangi bir provokasyona alet olmayacağına inancımız tamdır.
 
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu"

PFDK'ya sevkedilen 16 takım arasında Galatasaray da yer aldı

Aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın da yeraldığı 16 kulüp PFDK’ya sevk edildi. 16 kulübün de Süper Lig ekibi olduğu belirtildi. Bu kulüplerin arasında Galatasaray'ın da olması "Galatasaray niye sevkedildi?" sorusuna yol açtı.

Disiplin Kurulu'na sevkedilen listede şu takımlar bulunuyor; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Sivassspor, Manisaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor, Kayserispor, Karabükspor, Konyaspor ve Kasımpaşa.

TFF'nin PFDK'ya sevkettiği kulüpler arasında Galatasaray'ın da olduğu belirtilirken, sarı-kırmızılı kulübün müşteki olarak dahil olduğu belirtiliyor. Galatasaray'a geçen sezonki Trabzonspor maçı için teşvik teklif edildiğinden bahsediliyor.

Bir başka bilgi ise Bank Asya Ligi'nden hiç bir takımın olmaması ve Gaziantepspor ile Orduspor dışında tüm Süper Lig takımlarının PFDK'ya sevkedildiği.

GALATASARAY NİYE SEVK EDİLDİ?
Etik Kurulu raporu sonrası 15 kulübün PFDK'ya sevkedilmesi ve bunların arasında Galatasaray'ın da olması "Galatasaray niye sevkedildi?" sorusuna yol açtı.

Dikkat çekici olan bu durum NTVSPOR'da Spor Servisi'nde de masaya yatırıldı. Gelişmeyi duyuran NTV Spor Haber Müdürü Haluk Yürekli "Galatasaray'ın sevk nedeni tam olarak bilinmiyor. Ancak aldığımız duyumlar soruşturmada adı geçen 22 maçtaki tüm takımların PFDK'ya sevkinden dolayı Galatasaray'ın da sevk edildiği yönünde. Bu sevkle, 2006'daki Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili teşvik iddialarının ilgisi yok" dedi.

Öztürk: Durumu gülerek karşıladım

Galatasaray’ın şike soruşturması kapsamında PFDK’ya sevk edilmesini sportstv’ye değerlendiren Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, “Durumu gülerek karşıladım” dedi.
 
Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturması çerçevesinde Galatasaray’ın da aralarında bulunduğu adı geçen 16 takımı Disiplin kuruluna sevk ederken, 58. maddeyi de değiştirdi.
 
Kararı sportstv’ye değerlendiren Galatasaray 2. Başkanı Adnan Öztürk, “Galatasaray’ın PFDK’ya sevk edilmesini gülerek karşıladım. 58. maddede değişiklik yapılarak kurtarma operasyonu yapıldı. Daha öncede bu konu hakkında yapılacak çok sayıda değerlendirme vardı ama atı alan Üsküdar’ı geçti” dedi

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞTE YENİ FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI!

TFF, TARİHİ KARARI AÇIKLADI

KOCAMAN SONUNDA PATLADI
»  "ALEKS, HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI"
»  BEŞİKTAŞ MİLANGAZ ŞAMPIYON!
»  KOCAMAN: "İNÖNÜ'YE DE ÇIKIP KAZANACAĞIZ"
»  SÜPER HEYECAN AYNI GÜN, AYNI SAATTE!
»  BEBE'YE MAÇ ÖNCESİ KÖTÜ HABER!
»  VOLKAN DEMİREL KORKUTTU!
»  RÜŞTÜ RENÇBER'DEN ŞOK İTİRAF
»  FENER'DEN EGEMEN'E KOCAMAN TEŞEKKÜR!
»  ŞİKE DAVASINDA SON VİRAJ
»  FENERBAHÇE'DE ALEX ŞOKU
»  CİMBOM GÜLE OYNAYA 2-4
»  G.SARAY'DA KİMLER YOLCU?
»  DERBİ ÖNCESİ FENER'E BÜYÜK ŞOK!
»  O MUHABİR PES ETTİ!
»  GÖZLER TFF'DE, KULAKLAR UEFA'DA!
»  MESSİ'DEN AĞLATAN MESAJ!
»  FENERBAHÇE'DE MÜTHİŞ İDDİA!
»  DÜNYA YILDIZINA KOCAMAN VETO!
»  F.BAHÇE BAYRAĞINI YAKMAYA HAPİS CEZASI!
»  BARÇA'DA BİR DÖNEM SONA ERİYOR!
»  LİONEL MESSİ BABA OLUYOR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.