Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
38,7663
EURO
43,0683
IMKB
9.747,000
ALTIN
4.022,280
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 20 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI OKULA BABA İSMİ KRİZİ TBMM'YE GELDİ
TOKİ NİN YAPTIRDIĞI OKULA BABA İSMİ KRİZİ TBMM YE GELDİ
 
Eskişehir Çankaya Mahallesi’nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Ihlamurkent Konutları’ndaki 30 derslikli ilköğretim okuluna TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın babası Ahmet Hamdi Bayraktar’ın adının verilmesi tepki gördü.
 
10.9.2008 - 22:30
İlköğretim okuluna Bayraktar’ın babasının adının verilmesine eğitimcilerle CHP ve DSP’liler karşı çıktı. CHP İl Başkanı İsmet Süder "Bayraktar okulu kendi parasıyla yapsa, istediği ismi verebilir. Ama devletin parasıyla yapılan binaya babasının ismini vermesi sadece AKP döneminde olabilecek bir olaydır" dedi. Eğitim - Sen Şube Başkanı Süleyman Solak da durumu "fıkra gibi bir olay" olarak nitelendirdi.

Mecliste tartışma
İl Genel Meclisi toplantısında DSP’li Mehmet İlhan, Bayraktar’ın babasının adının okula verilmesi konusunda yazılı önerge verdi. Önergeyle ilgili konuşan İlhan, okula Eskişehir’in son şehidi Emre Bolat’ın adının verilmesini önerdi. Konunun meclis tarafından kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması gerektiğini de savunan İlhan yazılı önergesinde şu soruları yöneltti:
"Okullara isim verilmesiyle ilgili kriterler nelerdir? Ahmet Hamdi Bayraktar Eskişehir’e neler sunmuştur? Ne gibi hizmetlerde bulunmuştur? Sözü geçen TOKİ’nin yaptırdığı ilköğretim okuluna ne kadar katkıda bulunmuştur? Ahmet Hamdi Bayraktar’ın bizim bilmediğimiz insanlığa, sanata, kültüre, bilime ne gibi katkıları olmuştur? TOKİ başkanının babası olması dışında bir özelliği var mıdır?"

AKP'liler savundu

İlhan’ın önergesi meclisin konusu dışında olduğu gerekçesiyle oylamaya sunulmayıp kabul edilmezken, AKP’li İl Genel Meclisi üyesi Harun Çetintürk, İlhan’ın önergesinin okutulmasının yanlış olduğunu öne sürerek "Bayraktar Eskişehir fakir fukarasına 10 bin konut kazandırmıştır. Siz de adam olsaydınız, bir tane kazandırsaydınız da sizin de adınızı verseydik. TOKİ yarı özel kuruluştur. Büyükşehir belediyesi de yarı özel. O da yaptırsın, onun ismini de verelim" dedi.
İl Genel Meclisi üyelerinden AKP'li Dündar Ünlü de "Ahmet Hamdi Bayraktar’ın ismi verildiyse ne olmuş, vatan haini mi” dedi. İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Pekak da DSP’li üyelere yönelik "Erdoğan Bayraktar’ın verilemez ama o isterse babasının ismini verir. Yapılan açıklamalardan tatmin olmadıysanız memlekette mahkemeler var" diye konuştu.

Benden önce başvurmuşlar

İl Genel Meclisi toplantısında soruları yanıtlayan Eskişehir Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da, kendisi göreve başlamadan önce okula Ahmet Hamdi Bayraktar isminin verilmesi talebinin geldiğini söyledi. Ceylan "Benden önceki dönemde isim belirleme komisyonu buraya bu ismi vermiş. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şehit yakınları tarafından gelen talepler üzerine de şehit isimlerini okullara veriyoruz" dedi.

Ne katkısı olmuş ki?

DSP'li İlhan da "Milli Eğitim Müdürlüğü ile valiliğin bu ismi değiştirmesi gerekir. Ahmet Hamdi Bayraktar’ın Trabzon’un Of ilçesinde doğduğunu ve Eskişehir’de 1947'de Atatürk Lisesi'nden mezun olduğunu öğrendim. Ahmet Hamdi Bayraktar insanlığa, bilime, sanata, ülkemize üstün nitelikleri, üstün katkıları olmuş olsa yine ismi verilebilir. Ama böyle bir katkısı olmadığını öğrendik. Okulun adının değiştirilmesi için idare mahkemesine başvuracağım" diye konuştu.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


HEYKELTRAŞ ABUZER'İN İSOT HEYKELİ Ş.URFAYA DİKİLDİ

ACUN, HİLE Mİ YAPIYOR?

MİDESİNDEN CEP TELEFONU ÇIKTI!
»  RİZE'Yİ KARIŞTIRAN İSRAİL İDDİASI
»  KANADOĞLU'NDAN YİNE GÜNDEMİ SARSACAK AÇIKLAMA
»  "ALANYA'YA BİKİNİ YASAĞI GELSİN"!
»  İZMİR'DE SERVİS FACİASI, 4 ÖĞRENCİ ÖLDÜ
»  ÖĞRETMENİN TACİZİ GİZLİ KAMERA'DA
»  İDO, 15 EYLÜL'DE KIŞ TARİFESİNE GEÇİYOR
»  ŞALVAR DAVASINA VALİLİK EL ATTI
»  SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MÜJDE!
»  VALİ'DEN MÜDÜRE OKUL FIRÇASI
»  DENİZ FENERİ: YARDIM DUYGUSUNA İHANETİN DİĞER ADI
»  10 SAAT'TE KOLUNDAN PENİS YAPTILAR ERKEK OLDU
»  SİVAS KANGAL'DA HAMZEMİN GEÇİT FACİASI, 5 KİŞİ ÖLDÜ
»  EŞCİNSELLER "TOP" DİYEN RECEP İVEDİK'E ÇOK KIZGIN
»  AĞRI'DA OTOBÜS KAZASI 14 ÖLÜ 23 YARALI
»  "ERDOĞAN, SORUMSUZLUĞUN DANİSKASI"
»  AKP'NİN İFTARINDA ERMENİCE İLAHİ
»  ERUYGUR, PAŞA ZİYARETTEN MEMNUN
»  HER KAPININ VE HER MAKAMIN ANAHTARI TÜRBAN
»  TELEKOM, 50 BİN KİŞİYE İŞ VERECEK
»  OTOMOBİL'DE RAMAZAN İNDİRİMİ
»  AYDA 1 YTL'YE İNTERNET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.