Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,1704
EURO
47,0711
IMKB
10.358,000
ALTIN
4.315,870
 
Hava Durumu ANKARA
21 / 38 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TOKİ'YE 21 BİN'DEN FAZLA DAVA AÇILDI!
TOKİ YE 21 BİN DEN FAZLA DAVA AÇILDI!
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ projelerinde; konutların geç teslim edilmesi veya buna bağlı bazı sebepler ile alıcılar tarafından açılan 21 bin 127 adet tazminat davası bulunduğunu, konut teslimlerindeki gecikmelerden dolayı hak sahiplerine ödenen tutarın ise 109 milyon 195 bin 492,73 TL olduğunu açıkladı.
 
28.10.2012 - 09:36

 CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt’un soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın verdiği yanıt, TOKİ’ye karşı açılan davalar ve sonucunu gözler önüne serdi.
Bayraktar, şu ana kadar TOKİ projelerinde; konutların geç teslim edilmesi veya buna bağlı bazı sebepler ile 26 Eylül 2012 tarihi ile alıcılar tarafından açılan 21 bin 127 adet tazminat davası bulunduğunu, bu davaların sonucunda mahkemelerce hükmedilen tazminatın alacaklısına ödenmekte olduğuna işaret etti.

-EKSİK VE KUSURLU İŞLER İDDİASI İLE YAKLAŞIK 2 BİN DAVA-

Bu davaların yanı sıra, teslim edilen konutlarda eksik ve kusurlu işler olduğu iddiası ile 26 Eylül 2012 tarihi itibarıyla, TOKİ Başkanlığı aleyhine açılan bin 951 adet dava bulunduğunu kaydeden Bayraktar, mahkemelerce davacı lehine tazminata hükmedilmesi halinde tazminat tutarlarının ödendiğini ve yüklenicisine rücu davaları açılmakta olduğunu söyledi.
Bakan Bayraktar, konut teslimlerindeki gecikmelerden dolayı hak sahiplerine 15 Ekim 2012 tarihi itibarıyla ödenen tutarın 109 milyon 195 bin 492,73 TL olduğunu bildirdi.

-TOKİ BASIN KURULUŞLARINA İLAN İÇİN 7 MİLYON TL ÖDEDİ-

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun soru önergesini de yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı, TOKİ’nin kendi sosyal konut projelerinin satış kampanyalarını ve yapım ihalelerini kamuoyuna duyurmak için sadece yazılı basın aracılığı ile ilan verdiğini, mümkün olduğunca geniş bir kesime ulaşmak için tirajı yüksek gazetelerin tercih edildiğini belirtti.
İlanlarda öne çıkılması istenen vurgular ve kullanılacak görsel malzemeye göre ilan boyutlarının belirlendiğine dikkat çeken Bayraktar, 2007 yılından bugüne kadar gazetelerde 437 frekans ilanı yayınlandığını, bu ilanlar için 7 milyon 170 bin 447,37 TL (KDV hariç) ödeme yapıldığını açıkladı. (ANKA)
(MG/HF)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


18 YAŞ'IN KADERİ BELLİ OLUYOR

YENİ KİMLİKLER NİHAYET ÇIKIYOR!

FETULLAH GÜLEN'İN HÜZÜNLÜ BAYRAMI!
»  TÜRKİYE, İHA'LARI GERİ YOLLUYOR!
»  PKK, SURİYE'Yİ MESKEN TUTTU!
»  ABD'Lİ GENERALDEN TUHAF AÇIKLAMA
»  ARINÇ: REVAKLAR YIKILMAYACAK
»  ANTALYA'DA 4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
»  İSTANBUL'DA 6 BİN POLİS MAKAM ŞOFÖRÜ
»  CHP'DEN AKP'YE 29 EKİM DAVETİ!
»  SİYASETİ BIRAKMAYI BİLE GÖZE ALDI
»  ARAFAT'TA KARDEŞLİK AÇILIMI!
»  BAKIRKÖY CEZAEVİ'NDE YANGIN
»  DAVUTOĞLU ATEŞ KES İÇİN NE DEDİ?
»  SURİYE'DE ATEŞ KES İLAN EDİLDİ!
»  "ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI,GÜL, BAŞBAKAN"
»  TÜRKİYE'DE LAİKLİK TEHLİKEDE Mİ?
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BİR İLK!
»  KILIÇDAROĞLU: "BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM"
»  PASTANE'DE 29 EKİM'E KOMİK SAVUNMA!
»  CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜNE NEDEN İZİN ...
»  MECLİS'İN 145 BİN TL'Sİ HAVAYA UÇTU
»  KESKİN NİŞANCILAR GÖZETİMİNDE NAMAZ
»  YOLCU OTOBÜSÜ SEL SULARINA KAPILDI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.