Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2677
EURO
34,9395
IMKB
10.247,000
ALTIN
2.434,560
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 14 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Taksim'e 'Sembolik' Vize!
Taksim e  Sembolik  Vize!
 
"Sembolik anlamda gidecek olan herkese Taksim açık" diyen Davutoğlu, "sembolik gruplar karanfillerini koysun" sözleriyle kendini yalanladı.
 
30.4.2015 - 13:02

ANKARA (ANKA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs öncesi işveren sendikalarına çağrıda bulundu. Sembolik anlamda gidecek olan herkese Taksim’in açık olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, “İlk fırsatta ben de gideceğim inşallah" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Ankara Spor Salonu’nda karayolu işçileri ile bir araya geldi.
Hem bir bayram kutlaması hem de bir müjde için bir araya geldiklerini ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Yarın 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü. İşçi Bayramınız kutlu olsun. 6 bin 417 karayolu işçisinin kadrosu hayırlı olsun. Bu coşku özlediğimiz bir tabloydu. Nasırlı ellerinizden sıkıyorum, terli alınlarınızdan öpüyorum” dedi.
İnsan onurunun ayrılmaz parçasının “emek” olduğunu belirten Davutoğlu, “Eşrefi mahlûkat olarak yaratılan insanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliklerden birisi emeğini kullanarak, dünyayı inşa edebilme kudretidir. Devletin asli görevi insan onurunun parçası olan emeğinin hakkını vermektir. Buradan bütün emekçi kardeşlerime sesleniyorum. Alın terlerinizin hakkı, alın teriniz korumadan verilecektir” diye konuştu.
-“O KARA BİR GÜNDÜ”-
Hiçbir şeyin alın terinden önemli olmadığına vurgu yapan Başbakan Davutoğlu konuşması şöyle devam etti:
“Bizler bu alanı bir çatışma, bir gerilim alanı değil, birlikte Türkiye’yi ve dünyayı inşa etme alanı olarak görüyoruz. Her şeyden önce Türkiye’deki bütün emekçilerin, dünya emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyorum. 1 Mayıs bundan sonra 12 Eylül darbe yasaklamalarından bir daha etkilenmeyecek ve ebediyete kadar emek günü, dayanışma günü olacaktır. Buradan bütün işçi kardeşlerime, yarın alanlara çıkacak olan kardeşlerime sesleniyorum; yarını bir düğün gibi, bir şölen gibi kutlayalım. Yarını emekçilerimizin emeklerine saygı gösterilen bir aziz gün için kutlayalım. Sakın ola ki marjinal grupların, bir takım provokatörlerin oyunlarına gelmeyelim. Bir kez daha 1 Mayıs 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için buradan taziyelerimi sunuyorum. O kara bir gündü. O gün provokatörler, Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenler devreye girdiler ve kanlı bir pazarın yaşanmasına sebep oldular. 38 yıl sonra o vahşete sebebiyet verenleri ‘telin’ ediyoruz. Ailelerine bir kez daha taziyelerimizi sunuyoruz. O kanlı olaylardan sonra 3 yıl içinde vatan evlatları sağcı ve solcu diye bölündü. Cepheler kuruldu, çatışmalar, kutuplaşmalar yaşandı. Benim okulda Levent ve Kenan’ın ölümlerini halen hatırlarım. Provokatörler bir nesli beredeyse yok edercesine bu kutuplaşmanın önünü açtılar.
-“SEMBOLİK ANLAMDA GİDECEK OLAN HERKESE TAKSİM AÇIKTIR”-
Yarın meydana çıkacak olan bütün işçilerimize, bütün gençlerimize, hangi siyasi düşüncede olursa olsun, hangi kanaati paylaşıyor olursa olsun. Bu acı hatırlayarak bir daha bu ülkenin kutuplaşmalara, gerilimlere sahne olmaması için omuz omuza vermeye davet ediyorum. Gelin o hayatını kaybeden vatandaşlarımızı birlikte analım, gelin sağcı-solcu diye o yıllarda hayatını kaybeden gençlerimizi de bir arada analım. Tekrar bir daha bu tür kutuplaşmalara fırsat verecek olan, zemin hazırlayacak olan davranışlardan uzak duralım. Taksim’e yarın bu vatandaşlarımızı anmak için gidecek olan, sembolik anlamda gidecek olan herkese Taksim açıktır. Gelsinler karanfillerini koysunlar, hürmetlerini göstersinler. İlk fırsatta bende gidip karanfille vatandaşlarımızı anacağım inşallah. Hem onları anacağım hem de tekrar tekrar çağrıda bulunacağım. 7 Haziran’a doğru seçime giderken bu ülkede kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Değişik siyasi kanaatlere sahip olanlar omuz omuza verelim ve bir daha kimse bu ülkeyi karanlık çatışma ortamlarına götürmeyecek diye haykıralım. Provokasyon yapmak isteyenlere karşı inadına barış diyelim. Yeni darbe teşebbüslerine gitmek isteyenlere karşı inadına özgürlük diyelim. Omuz omuza verelim, bütün işçiler, bütün emekçiler, bütün özgürlük yanlıları için yarın güzel bir gün olsun, bir bayram günü olsun.
-“VATANDAŞLARIMIZIN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM”-
Sabah İstanbul valimizle görüştüm; tekrar buradan çağrıda bulunuyorum bütün sendikalarımıza. Taksim’e anmak için gidecek sembolik gruplar karanfillerini koysun. Sonra da gitsinler İstanbul’da yasal olarak gösterilen meydanlarda istedikleri kadar kalabalıkla özgürce 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlasınlar. Türkiye’nin her meydanı açıktır, herkes kutlayabilir. Kim bu ülkede kaos isterse, kim marjinal gruplar eşliğinde molotof kokteyli ve başka araçlar kullanarak şiddet ortamına ülkeyi götürmek isterse bilsin ki kamu düzeninde hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir.1 Mayıs güzel ve örnek bir gün olsun. Bütün sendikaların, bütün vatandaşlarımızın özgürce bayramını kutladığı ama marjinal gurupların çatışma ortamı yaratamadığı bir gün olsun. Ben vatandaşlarımızın sağduyusuna güveniyorum.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP’li Belediyelerden Elinizi Çekin

HDP Heyetinden Bomba Açıklama!

Erdoğan'dan Flaş Sözler!
»  81 İlde UYAP Operasyonu!
»  Kılıçdaroğlu'nun Açıkladığı Anket!
»  Marie Harf Gökçek'in Tweet'ine Yanıt
»  ''Fakirden Aldılar,Yandaşa Dağıttılar''!
»  Bahçeli'den Çok Sert Kıbrıs Mesajı
»  Davutoğlu Gülen'le Görüşmeyi Anlattı!
»  7 Saatlik MGK'dan Flaş Kararlar!
»  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tweet mesajlar
»  1 Mayıs'ta Taksim Resmen Yasak!
»   Sonar 'dan Son seçim Anketi Sonuçları
»  RTÜK'e Melih Gökçek Başvurusu
»  Emeklinin Gözü Bu Davada!
»  5 Bin PoliseTayin Kararı!
»  ''PKK’nın İçinde Şu Anda Üç Grup Var''
»  ''Ya Kabul Edecekler, Ya Yok Olacaklar''
»  O kararları Veren Hakimden ilk Açıklama
»  Kılıçdaroğlu'nun Maaşına Haciz!
»  “Hepinizi Silivri’ye Göndereceğim”
»  BaşörtülüReklamdaki Diploma Sahte Çıktı
»  "At Çiftliğine Para Buluyorsun'da...."
»  CHP'li Başkan'ın Müfettiş İsyanı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.