Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
44,7109
EURO
52,5053
IMKB
14.059,000
ALTIN
6.826,340
 
Hava Durumu ANKARA
-1 / 11 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Trump: İran Petrol Satamayacak!
Trump: İran Petrol Satamayacak!
 
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a uygulanacak ambargo ile ilgili "Diğer ülkeler de bu konuda çalışıyor. Böylece İran petrol satamayacak ve bu önlem çok etkili olacak" dedi.
 
13.4.2026 - 09:07

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin Maryland eyaletindeki Joint Base Andrews askeri üssünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İran’a ABD ambargo uygulayacaklarını hatırlatan Trump, "Diğer ülkeler de bu konuda çalışıyor. Böylece İran petrol satamayacak ve bu önlem çok etkili olacak" dedi.

İran’ın çok kötü durumda ve çaresiz olduğu yönündeki iddialarını yineleyen Trump, "İran, hiçbir şekilde nükleer silahlara sahip olmayacak. Bunu hâlâ istiyorlar ve geçen gece açıkça belirttiler. Ancak, İran nükleer silahlara sahip olmayacak" diye konuştu.

"İran sözünü tutmadı"
Trump, İran’ın ABD ile müzakerelere dönüp dönmeyeceği yönündeki bir soruya, "Onların geri gelip gelmemesi umurumda değil. Geri gelmezlerse de sorun yok" yanıtını verdi.

İran’ın askeri kapasitesini yok ettiklerini öne süren Trump, "Hürmüz Boğazı’nı açacakları konusunda söz verdiler. Ama bunu yapmadılar. Yalan söylediler" ifadelerini kullandı.

Trump, İran’da düşürülen F-15E savaş uçağının operasyonla kurtarılan 2 pilotunun sağlık durumu hakkındaki soruya, "Çok iyi durumdalar ve onlarla çok gurur duyuyoruz" yanıtını verdi.


"NATO’dan yana hayal kırıklığına uğradım"
Trump, NATO’nun ABD’ye yeterince destek vermediğini belirterek, "NATO'dan yana çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Bize destek olmadılar. NATO için trilyonlarca dolar ödüyoruz ve bize destek olmadılar. Bu konuyu detaylı şekilde değerlendirmemiz gerekecek" eleştirisinde bulundu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Macaristan'da 16 Yıllık iktidarın Sonu

Trump'tan Müzakere Öncesi Tehdit!

Ateşkes'te Lübnan Gerilimi
»  Trump’ın Nato Öfkesi Dinmedi
»  Gözler ABD-İran Müzakere Görüşmelerinde
»  İran: ABD Ezici Yenilgiye Uğradı
»  Hürmüz Açıldı,Trafik Kilitlendi
»  Beyaz Saray Zafer İlan Etti
»  İşte Ateşkese Giden Sürecin Perde Arkası
»  İran'da Kritik Noktalarda İnsan Zinciri
»  ABD'den İran Petrolünün Kalbine Saldırı
»  Trump'tan İran'a Canlı Yayında Tehdit
»  İran, ABD'nin Ateşkes Teklifini Reddetti
»  Trump Hastaneye Kaldırıldı İddiası
»  ABD'den Film Gibi Kurtarma Operasyonu
»  İsrail'de Halk Sokağa Döküldü
»  Savaşta Kaç ABD Askeri Öldü?
»  Pakistan'da Toplu Taşıma Ücretsiz Oldu
»  İran İkinci ABD Savaş Uçağını Düşürdü
»  Trump 'Ben Durduğumda İsrail de Duracak'
»  ABD Ordusu’nda İran Depremi!
»  Endonezya'da 7,4 Büyüklüğünde Deprem
»  İran'dan Trump'a Flaş Taş Devri Yanıtı!
»  Trump: NATO'dan Çekilmeyi Düşünüyorum!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.