Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
40,6866
EURO
47,0493
IMKB
10.883,000
ALTIN
4.414,130
 
Hava Durumu ANKARA
23 / 35 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İsrail'den Küstah Gazze Açıklaması
İsrail den Küstah Gazze Açıklaması
 
Netanyahu'nun ofisinden üst düzey bir yetkili, "Karar verildi, Gazze Şeridi'ni işgal edeceğiz" ifadesini kullandı.
 
5.8.2025 - 07:14

 İsrail, Gazze Şeridi'ni işgal etme ve rehinelerin olabileceği bölgeler de dâhil olmak üzere geniş çaplı operasyonlar başlatma kararı aldı.

Sky News Arabia'nın aktardığına göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden üst düzey bir yetkili, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Karar verildi, Gazze Şeridi'ni işgal edeceğiz" dedi.

Kanal 12 ise Netanyahu'nun, Gazze'ye yönelik saldırıyı genişletme ve Şeridin tamamını ele geçirme eğiliminde olduğunu belirtti.

Netanyahu'nun kabineyi toplaması bekleniyor
İşgal kararı, İsrail'in kendi içinde de tartışmalara yol açtı. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, İsrailli yetkililer, "Gazze Şeridi'nin işgali Genelkurmay Başkanına (Eyal Zamir) uymuyorsa, istifasını sunsun" diyerek tepki gösterdi. Aynı yetkililer, operasyonların rehinelerin bulunduğu bölgelerde de yapılacağını vurguladı.


Reuters'ın haberine göre ise, Netanyahu'nun salı günü kabineyi toplayarak işgal konusunu resmileştirmesi bekleniyor. Öte yandan, Likud Partisi'nden Knesset üyesi Avihai Buron, operasyonun rehineler için riskli olduğunu ancak Hamas'ı yok etmek için gerekli olduğunu savundu.

Ancak Knesset üyesi Gilad Kariv karara karşı çıkarak, Gazze'yi işgal etme kararını "hayatta kalan rehineler için bir idam cezası, güvenlik, insani ve diplomatik bir felaket" olarak değerlendirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Ukrayna'da Nükleer Tesis vuruldu

Rusya'da 8.8 Büyüklüğünde Deprem

Almanya'da Yolcu Treni Raydan Çıktı
»  Macron'dan Flaş Filistin Kararı
»  Netanyahu Zehirlendi.Hastanelik Oldu
»  Rusya'da 7.3 Büyüklüğünde Deprem!
»  İsrail'den Krtik İsme Suikast!
»  İsrail'den Suriye'ye Gece Saldırısı!
»  Irak'ta AVM'de Yangın, En Az 50 Ölü
»  Flaş... İsrail Uçakları Şam'ı Vurdu!
»  Trump'tan Kanada'ya Yeni Vergi
»  Trump'tan Moskova’yı Bombalarım Tehdidi!
»  Trump'tan Japonya ve Güney Kore'ye Şok
»  Trump'tan Putin'e Savaş İlanı Gibi Rest!
»  Netanyahu'dan İran İtirafı
»  Amerika'da Sel Felaketi,
»  Putin'den Trump'ı Şoke Eden Karar
»  Sıcak Hava Avrupa'da 8 Can aldı
»  İsrail'in Gazze'de Katliamları Durmuyor
»  İtalya'dan 500 Bin Vize Kararı
»  İran'dan Nükleer Anlaşma Koşullarına Ret
»  İsrail'den Flaş Suriye İddiası!
»  Trump ve Netanyahu Anlaştı İddiası!
»  Ateşkes -Sadece 3 Saat Sürdü
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.