Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
45,1792
EURO
52,9954
IMKB
14.443,000
ALTIN
6.703,280
 
Hava Durumu ANKARA
3 / 8 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Teknoloji   Magazin   Polis Adliye 
 
Trupm'tan Almanya'ya Soğuk Duş!
Trupm tan Almanya ya Soğuk Duş!
 
ABD son günlerde Almanya ile yaşanan gerilimin ardından ülkedeki askeri birliklerini çekme kararı aldı. Dün yapılan açıklama ile ilk olarak 5 bin askerin çekileceği duyurulurken, Pentagon geri çekilme sürecinin önümüzdeki 6 ila 12 ay içinde tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.
 
2.5.2026 - 11:33

Pentagon dün yaptığı açıklamada, ABD'nin Almanya'daki 5.000 askerini geri çekeceğini duyurdu. Karar, Başkan Donald Trump'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılmasına destek vermedikleri gerekçesiyle İtalya ve İspanya'yı da benzer adımlarla tehdit ettiği bir dönemde geldi.

Almanya'daki personel sayısını azaltma hamlesi, Başbakan Friedrich Merz’in ABD’nin İran tarafından "aşağılandığına" yönelik ifadelerinin ardından gerçekleşti. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, Almanya’dan gelen son söylemleri "uygunsuz ve yararsız" olarak nitelendirerek, "Sayın Başkan bu açıklamalara haklı bir tepki göstermektedir" dedi.

Guardian gazetesinde yer alan habere göre, yetkili halihazırda Almanya’da bulunan bir tugay muharebe ekibinin çekileceğini, ayrıca Biden yönetiminin bu yılın sonlarında konuşlandırmayı planladığı uzun menzilli bir topçu taburunun sevkiyatından vazgeçildiğini belirtti.

Yaklaşık 35.000 aktif görevli askere ev sahipliği yapan Almanya, ABD'nin Avrupa'daki en büyük üs bölgesi ve stratejik eğitim merkezi konumunda bulunuyor.


ALMANYA ANA MERKEZ KONUMUNDA
ABD Savunma İstatistikleri Merkezi verilerine göre, geçen yıl sonu itibarıyla Avrupa genelinde 68.000 aktif görevli ABD personeli bulunurken, bunun yarısından fazlası (yaklaşık 36.400 asker) Almanya’da konuşlu:

Komuta Merkezleri: Stuttgart, hem Avrupa Komutanlığı (EUCOM) hem de Afrika Komutanlığı’na (AFRICOM) ev sahipliği yaparak iki kıtadaki operasyonları koordine etmektedir.

Hava Gücü: Ramstein Hava Üssü, 8.500 personeliyle ABD’nin Avrupa’daki hava operasyonlarının ana karargâhıdır.

Eğitim ve Lojistik: Bavyera’daki Grafenwöhr ve Hohenfels bölgeleri, ABD’nin Avrupa’daki en büyük eğitim sahalarıdır. Wiesbaden ise ABD’nin Avrupa ve Afrika kara ordusu karargâhı konumundadır.

Sağlık: Landstuhl Tıp Merkezi, ABD dışındaki en büyük Amerikan askeri hastanesi olarak hizmet vermektedir.

Soğuk Savaş sonrası bu üslerin rolü radikal bir değişim geçirmiş; Irak, Afganistan ve son olarak İran’daki savaşların ana lojistik ve intikal merkezi haline gelmişti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Trump: İran'dan Erkenden Ayrılmayacağız

Hürmüz'den Sonra Babülmendep Krizi

Trump: İran Anlaşmak İçin Can Atıyor
»  Trump ve Putin'den Kritik Görüşme
»  ABD Basınından Bomba Rusya İddiası!
»  İran'dan ABD'ye Hürmüz Teklifi
»  Rusya'dan Ölüme Meydan Okuyan Terapi
»  Flaş.. Trump'a Suikast Girişimi
»  Netanyahu Ateşkes Dinlemiyor
»  İran Dış Hat Uçuşlarına Yeniden Başladı
»  İsrail Gazze'de Yine Ölüm Kustu!
»  İran İle ABD Masaya Oturacak mı?
»  İran Ordusundan ABD’ye uyarı
»   İran, Umman Açıklarında Gemi Vurdu!
»  Pakistan'dan Trump'a Ateşkes Teşekkürü
»  Trump Ateşkesi Süresiz Uzattı!
»  Trump'tan İran'lı Kadınlar İçin Çağrı
»  İran'dan ABD'ye Misilleme
»  Bulgaristan'da Zafer Radev'in!
»  İran’ın Hürmüz Boğazı’nı Kapattı
»  İran'dan ABD'ye Sert Çıkış
»  Ukrayna'da Cehennem Gecesi!
»  ABD'den Orta Doğu'ya Yeni Asker İddiası
»  Trump Ateşkesi Uzatmayı Düşünmüyor
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETECI ACI SOYLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.