Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,5624
EURO
45,5375
IMKB
9.197,000
ALTIN
4.291,050
 
Hava Durumu ANKARA
15 / 29 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE, İSRAİL'İN ZIRHINI DELDİ!
TÜRKİYE, İSRAİL İN ZIRHINI DELDİ!
 
Nurol Teknoloji A.Ş bünyesindeki Türk mühendisler, 3 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından savunma sanayinin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ileri balistik zırh üretmeyi başardı.
 
18.6.2010 - 07:05

Türkiye’nin ilk yerli zırhı olan ve "T-Zırh" (Türk Zırh) adı verilen ürünün geliştirilmesi için Nurol Teknoloji A.Ş. 15 milyon avro yatırım yaptı.

Nurol Şirketler Grubu bünyesindeki Nurol Teknoloji A.Ş, 2008 yılında savunma sanayine yönelik tamamen yerli ileri balistik zırh üretimi yapmak amacıyla başladığı çalışmaları tamamladı. Nurol Şirketler Grubu’nun Ankara’daki tesislerinde üretilen balistik zırh, yurt dışında ve yurt içinde askeri ve özel kurumlarda testlerden başarıyla geçti.

Türk Zırhı, güneydoğu’da görev yapan askerlerde, binalarda, her türlü kara ve hava araçlarının korunmasında kullanılabilecek.

Firma yetkilileri, standart bir balistik koruyucu yeleğin (çelik yelek) 6-8 kilogram arasında değiştiğini, Türk mühendislerince geliştirilen yeleklerin ise 4-5 kilo olduğunu belirttiler.

En yüksek seviyede korumaya sahip bir balistik koruyucu yeleğin yaklaşık 13 kilogram olduğunu ifade eden yetkililer, Nurol Teknoloji’de aynı koruma derecesine sahip yeleğin 7-9 kilo olduğunu kaydettiler.

Zırhlı araçların daha önce genellikle İsrail tarafından zırhlandığını ifade eden yetkililer, "Zırh konusunda dışa bağımlıydık. Ülkeler, zırh teknolojisinde kullanılacak makine ve ekipmanları dahi satmazlar. Biz kendi bünyemizde zırh teknolojisinde kullanılacak fırınları ve makinaları da kendimiz ürettik. Artık zırh çözümlerini tamamen yerli olarak üretebiliyoruz. Hammaddeleri de tamamen yerli olarak üretiyoruz. Bu stratejik bir konu ve Türkiye’nin gücüne güç katacak" diye konuştular.

-DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA-

Ürettikleri zırh numunelerinin yurt dışında testlerden geçtiğini ve başarılı sonuçlar alındıktan sonra bir çok ülkeden ciddi talepler almaya başladıklarını anlatan yetkililer, şunları kaydettiler: "Ülkeler, başka bir ülkeye zırh satarken, hiç bir zaman en iyi zırhlarını vermezler. Genellikle eski model, bir önceki geliştirdikleri zırhları satarlar. Geliştirdiğimiz zırhlar, dünyanın en iyileri arasında. Onun için biz de en iyi çözümlerimizi ülkemiz için saklayacağız. Çünkü bu stratejik bir konu çünkü. Askerimiz Güneydoğuda çok zor şartlarda mücadele ediyor. Zaten çok ağır yükler taşıyorlar. Balistik zırhlı yelekler çok ağır geldiği için taşımak istemiyorlar. Halbuki daha hafif çelik yelekler sunduğumuz zaman onlar da kullanacaktır bunu."

-DÜNYADAKİ 3 FİRMADAN BİRİYİZ-

Yetkililer, Nurol Teknoloji A.Ş’nin, Ar-Ge çalışmalarının ardından zırh yapımında kullanılan malzemelerden bor karbürü üreten dünyada 3 firmadan biri haline geldiğini, bu malzemenin çok hafif olduğu için özellikle hava taşıtlarında ve personel yeleklerinde kullanıldığına işaret ettiler.

Hassas ve gelişmiş üretim teknikleri ile her türlü tehdide karşı dayanıklı, uluslararası standartlara uygun, hafif ve ergonomik ileri seramik plakaların üretimini de gerçekleştirdiklerini anlatan yetkililer, istendiği takdirde her tür balistik ihtiyaca, çevresel koşullara, çoklu atış kriterlerine uygun olarak değişik tehditlere karşı tasarımlar da yapabildiklerini kaydettiler.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ASSUBAY'LAR BAŞBUĞ'A KIZGIN!

İSRAİL, İHH'Yİ TERÖRİST İLAN ETTİ!

300 EURO'LUK SPOR AYAKKABI GİYEN PKK MİLİTANI!
»  KANDİL AÇILIMCILARI TUTUKLANDI!
»  CHP, 64 TON ALTIN'IN PEŞİNDE!
»  ORTA DİREK NASIL EV ALIR?
»  BEKİR COŞKUN, YİNE KIZDIRACAK!
»  MÜLAKAT SINAVINA YARGI YOLU
»  ANKARA, ARTIK GÜLEN KEDİ!
»  TBMM'DEN, TOPBAŞ VE GÖKÇEK'E SÜPER YETKİ'YE ONAY!
»  HAKİM'LERDEN, YARGITAY'A İSYAN!
»  ÇAMUROĞLU BİLMECESİ!
»  ÖFKELİ POLİS'E ZORLA TEDAVİ!
»  BDP, ERDOĞAN'DAN PKK İÇİN RANDEVU İSTEYECEK!
»  BARDAKOĞLU CEVAP VERSİN?
»  TÜRKİYE'YE SİLAH SATMA YARIŞI
»  VEKİLLERİN VİLLA KARDEŞLİĞİ
»  SÜLEYMANİYE CAMİSİNİN SIRRI!
»  PKK EYLEM TALİMATI VERDİ
»  ŞEHİT BABASININ İSYANI
»  HERGÜN ŞEHİT VEREN ORDU OLUR MU?
»  EŞİ VE KAYINPEDERİ GÖZLERİ ÖNÜNDE CAN VERDİ!
»  ADANA, YİNE BAŞKANINI SEÇEMEDİ!
»  ERDOĞAN'I PROTESTOYA 15 YIL
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.