Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
IMKB
9.916,000
ALTIN
2.441,870
 
Hava Durumu ANKARA
13 / 26 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Türkiye'de Yılın Otomobili Belli Oldu
Türkiye de Yılın Otomobili Belli Oldu
 
Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasının birincisi Skorda Superb oldu. OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3080 puan alan Skoda Superb birinciliğe ulaştı.
 
21.4.2016 - 07:31

Ocak 2015-Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş “tamamen yeni” modellerin katıldığı iki aşamalı Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının ilk turu sonucunda 22 aday arasından 7 otomobil finale kalmıştı. Final turunda Skoda Superb ile birlikte; Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90’da yılın otomobili adayları arasında yer almıştı.34534534-010.jpg

Otomotiv Gazetecileri tarafından Türkiye’nin “Otomobil Oscarı”na layık görülen Skoda Superb’in açıklandığı  Sheraton Grand Ataşehir’de gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili finalinin oldukça heyecanlı geçtiğini söyledi.

Finalistler arasında kıran kırana bir rekabetin yaşandığını belirten Sandık, “Yılın Otomobili 64 otomotiv uzmanı gazetecinin oylarıyla seçildi. Otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tutuyoruz. Yani dünyadaki otomotiv gazetecileri bir otomobili nasıl değerlendiriyorsa, biz de profesyonel gözle değerlendirmemizi yaptık. Bu bizim kırmızı çizgimiz" diye konuştu.

Sandık, OGD’nin ana kuruluş amacında da yer alan tüketiciyi bilgilendirme misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde önemli bir rol oynayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Düzenlenen törende “Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü alan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu kararı büyük mutlulukla karşıladıklarını söyleyerek “Otomotiv sektöründe ilk olan bu ödülü bizlere layık gören kişiler uzman basın mensupları. Bu açıdan baktığımızda çok daha büyük bir mutluluk yaşıyoruz.Bu çok önemli ve değerli yarışmanın devamı gelecektir diye düşünüyorum. OGD Başkanı, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bence yarışan bütün otomobiller birbirine denkti. Farklı klasmanlarda otomobiller vardı ama rekabetçilik anlamında birbirine yakın otomobillerdi. İşte bu ortamda 7 rakibin arasından çıkıp birinciliğe ulaşmak gurur verici” dedi.

54645645645-b234.jpg

Mustafa Koç Adına Plaket

Türkiye’de Yılın Otomobil Yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, yakın bir zaman önce hayatını kaybeden Mustafa Vehbi Koç’a “Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan” dolayı şükran plaketi verdi. Şükran plaketini Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen aldı. Çimen yaptığı konuşmada, Mustafa Koç’un ufku geniş ve yol gösterici bir kimliğe sahip olduğunu belirterek “Bizlere hep destek verdi, cesaret verdi. Kendisini hasretle özlemle anıyoruz. Yılda 1 milyon adetin üzerinde bir pazara sahip Türkiye’de yılın otomobili seçiminin bugüne kadar olmamış olması bir eksiklikti. Bu eksikliği doldurduğu için OGD’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Törende yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunan  PPG Oto Tamir Boyaları, Bridgestone ve Intercity yöneticilerine de teşekkür plaketleri sunuldu.

Hangi otomobil kaç puan aldı?

1-Skoda Superb            3080
2-Opel Astra                 2850
3-Fiat Egea                   2650
4-Volvo XC90               1960
5-Hyundai Tucson         1940
6-Renault Talisman        1830
7-Audi A4                     1690



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Asfalt Yolları Tarihe Karıştıran Buluş

İmam Hatip Var, Canlı Bomba Yok!

Yaşlıların Yüzünü Güldürme Seferberliği!
»  Ankaralının Bitmeyen Metro Çilesi!
»  Facebook'ta Yeni Dönem
»  Bunlar da Siyaset Üstü Sınırsızlar!
»  '"Deli Danalar Gibi Koşmanıza Gerek Yok"
»  ''Leblebi Gibi Zeytin Yiyin''
»  Tozlu Çamurlu Parkurlardan Konfora!
»  Kolin'den Bahar Konseri!
»  Kadınlar, Erkeklerden Daha Dindar!
»  Saatleri İleri Almayı Unutmayın!
»  Ay’ın Ekseni 200 Kilometre Kaydı
»  Beyaz Gölge'nin Efsane Koçu Öldü
»  Facebook'la Gelen Evlilik Kabusu!
»  İphone SE'den Şaşırtan Fiyat!
»  Chrome'un Tasarımı Değişiyor
»  Facebook'ta Yeni Oyun!
»  Aktarlara Bitkisel Şifa Satş Yasağı!
»  WhatsApp''ta Önemli Değişiklik
»  Patates'i Sakın Buzdolabında Saklamayın!
»  Sağlıkçılara Sosyal Medya Yasağı!
»  iPhone 7'nin ilk görüntüsü yayınlandı
»  Son 80 Yılın En Sıcak Yazı Geliyor!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.