|
 |
 |
|
DOLAR |
39,2423 |
 |
|
 |
EURO |
44,6905 |
 |
|
 |
IMKB |
9.487,000 |
 |
|
 |
ALTIN |
4.176,780 |
 |
|
|
|
Şehir Seçimi

|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
UNAKITAN:MAHKEME KARARI OLMADAN KİMSE BANA BİR ŞEY DİYEMEZ"!!
|
 |
 |
 |
|
|
TBMM Genel Kurulu'nda Gelir İdaresi Başkanlığı kururlmasına ilişkin yasa tasarısı CHP'li milletvekilleri ile Maliye Bakanı Unakıtan'ı karşı karşıya getirdi.Maliye Bakanı Unakıtan, ''Hazine'yi soymuşum, nesini soymuşum, Hazine'yi kaç para soymuşum? Ayıp denen birşey var. Hukuki haklarımı saklı tutuyorum. Mahkeme kararı olmadan kimse bana böyle birşey diyemez. Bizim alnımız ak vicdanımız da rahattır'' dedi |
|
|
 |
|
|
|
|
 |
TBMM Genel Kurulu'nda, Gelir İdaresi Başkanlığı kurulmasına ilişkin yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bir dönem yönetim kurulu üyesi olduğu Albaraka Türk ile ilgili hayali ihracat iddiaların gündeme getirilmesi tartışmalara yol açtı.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''Organize suç ilişkileri içinde, hayali ihracat ve naylon fatura yoluyla Hazine'yi soyduğu yolunda son derece ciddi deliller ve yargılama dosyası bulunan bir kişinin Maliye Bakanı olmasını içime sindiremiyorum'' derken, Maliye Bakanı Unakıtan, ''Hazine'yi soymuşum, nesini soymuşum, Hazine'yi kaç para soymuşum? Ayıp denen birşey var. Hukuki haklarımı saklı tutuyorum. Mahkeme kararı olmadan kimse bana böyle birşey diyemez. Bizim alnımız ak vicdanımız da rahattır'' görüşünü dile getirdi.
TBMM Genel Kurulu'nda Gelir İdaresi Başkanlığı kurulmasına ilişkin yasa tasarısının ilk 12 maddesi kabul edildi. Tasarının maddeleri üzerinde yapılan görüşmeler sırasında söz alan CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, görüşülmekte olan tasarının IMF'nin çıkarılmasını istediği bir tasarı olduğunu söyledi. IMF'nin daha çok gelir toplanarak borçların ödenmesini istediğini, bu çerçevede de bu tasarının hazırlandığını kaydeden Kaptan, ''Gelir idaresini Maliye Bakanlığı'ndan kopararak gelirlerin artması mümkün mü? Gelir İdaresi bu yapılanma ile zayıflatılmaktadır. Duyun-u Umumiye emperyalist güçlerin alacaklarını almak için kuruldu. Şimdi de IMF aracılığıyla ikinci bir Duyun-u Umumiye mi yaratılmak isteniyor'' dedi. Kaptan, vatandaşların, hakkında hayali ihracat, kaçakçılık dosyası bulunan birinin, hayali ihracatı, kaçakçılığı önlemekle görevli bir bakanlığın başında oturmasını hiç mi hiç istemediğini söyledi. Kaptan, Bakan Unakıtan'a ''Parasal konuları kapsayan bir suç yaptığınız iddialarla ilgili açıklama yapmayı ya da istifa etmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.
-''SON DERECE OLUMSUZ ÖRNEK''-
CHP Konya Milletvekili Aktilla Kart da konuşmasında Maliye Bakanı Unakıtan'ın kamu yönetimi anlayışı ve uygulamaları konusunda hem siyaseten hem de etik olarak son derece olumsuz bir örnek olduğunu iddia etti. Kart, ''Sade bir vatandaş olarak Hazine'yi zarara uğrattığı, organize suç ilişkileri içinde hayali ihracat ve naylon fatura yoluyla Hazine'yi soyduğu yolunda son derece ciddi deliller ve yargılama dosyası bulunan bir kişinin maliye bakanı olmasını hala içime sindiremediğimi ifade ediyorum'' dedi.
CHP olarak kamu yönetimi anlayışı ve kültürü ile uygulamaları bakımından Bakan Unakıtan'a güvensizliklerini önemle anlatmaya devam edeceklerini belirten Atilla Kart, ''Bakanı, sorumluluğunun gereğini yapmaya ve ciddiyete bir kez daha davet etmek istiyorum'' diye konuştu. Unakıtan'ın bir dönem hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olduğu Albaraka Türk'ün 1 milyar 700 milyon dolarlık hayali ihracat ve sahte belge düzenlediğinin raporlarla ortaya konduğunu belirten Kart, Bakan hakkındaki bir dosyanın da Fatih Cumhuriyet Savcılığı'nca aylarca bekletildiğini kaydetti.
Bakanla ilgili TBMM'de bulunan iki ayrı dosyada da 150 milyon dolar civarında hayali ihracattan söz edildiğini belirten Atilla Kart, ''Siz bütün bunlar olağan diyorsanız vay Türkiye'nin haline'' dedi. Atilla Kart, ayrıca tasarının açık şekilde anayasaya aykırılıklar içerdiğini bildirdi.
-UNAKITAN: ''BEN NELER YAPMIŞIM MEĞER''-
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise bu eliştirileri yanıtlarken, ''İş öyle mecralara dökülüyor ki ben dinlerken hayretler içinde kalıyorum. Ben neler yapmışım meğer Allah Allah. Bahsedilen meseleleri buradan ve çeşitli basın kuruluşlarına defalarca anlattım. Konu aynı konu, pişirilip pişirilip önümüze getiriliyor'' dedi. Bankaların kredi verirken, krediyi kullanan insanla banka arasında herhangi bir bağ oluşmadığını belirten Unakıtan, şunları söyledi:
''Krediyi verene 'niçin buna kredi verdin' diye sorulmaz. Raporlarda, krediyi kullanan ile finans kuruluşu arasında da bağ kuruluyor. Birkaç üçkağıtçı, onu da bunu da dolandırıyor, geliyor Albaraka Türk'ü de dolandırıyor. Albaraka Türk ile ilgili de bu ilişki dolayısıyla raporlar düzenleniyor. Fakat bu olay mahkemelere gidiyor. Siyasete girmeden önce de bu mahkemelere gidip geldik. Bir kısmı beraat etti, bir kısmı kapandı. Şimdi aynı konuyu gümrük müfettişleri yazmışlar. Ben şimdi siyasete atılmadan, Maliye Bakanı olmadan yazılmıyordu. Bütün suçum Maliye Bakanı olmak mı? Hayali ihracat yapmışız, para almışız nerde bu paralar? Öyle bir anlatılıyor ki burada bir hırsız oturuyor.
Hazine'yi soyan derken hangi bilgi ve belgeye dayanarak konuşuyorsunuz. Hangi mahkeme kararı var? Bir tane mahkeme kararı gösterin. Ben olmadım hadi, diğer yönetim kurulu üyeleri niye mahkum olmadı. Hazine'yi soymuşum. Nesini soymuşum Hazine'nin, kaç para soymuşum? Ayıp denen birşey var. Hukuki haklarımı saklı tutuyorum. Mahkeme kararı olmadan kimse bana böyle birşey diyemez. Bizim alnımız ak, vicdanımız da rahattır.''
Maliye Bakanı Unakıtan, gelir idaresi çalışanlarının özlük haklarında kayıplar olduğu yolundaki eleştirilerle ilgili olarak da ''Hayatlarında hiç vergi dairesine uğramayanlar, kuliste ellerine tutuşturulan kağıtlarla gelip burada tantana yapıyorlar'' dedi. Tasarının temel yapılasal reformlardan biri olduğunu belirten Unakıtan, ''Bu kanun özlük haklarını düzenleyen kanun değildir. Burada bir husus var. Gelir idaresinde çalışan hiçbir arkadaşımın mağduriyeti sözkonusu değildir. Kimseye de burada makam ve mevki dağıtmıyoruz, dağıtmaya da niyetimiz yok'' görüşünü dile getirdi. DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ise Maliye Bakanı Unakıtan için Albaraka Türk'de ''servetine servet katarken'' kendisinin kaymakamlık ve valilik yaptığını söyledi. Kandoğan, ''Siz SEKA Genel Müdür Yardımcılığı yapıp işletmeyi zarar ettirirken biz devletin vergi gelirini artırmaya çalışıyorduk'' dedi.
-''PERVASIZCA YANILTIYOR''-
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Maliye Bakanı Unakıtan için ''Hazineyi soyuyor'' demediğini ifade ederek, ''Hazineyi soyduğu yolunda son derece ciddi iddialar bulunan bir kişi, bir sanık...'' ifadesini kullandığını söyledi. Kart, Bakan Unakıtan'ın Meclis Genel Kurulu ve kamuoyunu ''pervasızca yanılttığını'' ileri sürerek, Unakıtan hakkındaki dosyalardan örnekler verdi. Antalya Milletvekili Osman Kaptan'ın uzlaşma yöntemi ile silinen vergi borçlarını sorması üzerine Bakan Unakıtan, uzlaşma müessesesinin mükelleflerin hakkı olduğunu söyledi.
Uzlaşmada, mükellefle karşılıklı oturulup cezalarında veya vergi oranında indirim yapıldığını ve Hazine alacaklarının böylece tahsil edildiğini anlatan Unakıtan, aksi durumlarda davaların yıllarca sürdüğünü ve devletin zarar ettiğini anlattı. Kanunlarda yıllardır yer alan uzlaşma müssesesinin sanki kendi dönemlerinde çıkarılmış gibi sunulmasının doğru olmadığını ifade eden Unakıtan, ''Uzlaşma müesesesi ve buna katılan çok değerli maliye bürokratlarının karalanmasını yadırgıyorum. Gazete haberleriyle maliye bürokratlarını karalatmak istemem. Kusura bakmayın... milletvekili olabilirsiniz ama kimleri yaralıyorsunuz, hangi müeseseleri yaralıyorsunuz bunlara dikkat edin'' diye konuştu.
 |
|
|
|
 |
|
|
Toplam yorum |
0 |
|
Onay bekleyen |
0 |
|
|
 |

Yorumunuz editörlerimiz
tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır. |
|
|
|
 |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
 |
|
 |
Bu kategorideki diğer haberler |

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
ÇOK OKUNANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Gazeteci Murat Yetkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la yaptığı görüşmeye ilişkin ... |
 |
|
 |
 |
|
Bayram trafiğinde 30 kilometrede bir radar uygulaması kamuoyunda tartışma yaratırken, AKP’li Şamil ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump'ın, son günlerde arasınını açıldığı milyarder iş insanı Elon Musk'la ilgili ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi yaşamını yitirdi. |
 |
-
|
 |
 |
|
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e elektrik çarptı. Tedavi altına alınan Başkan ... |
 |
|
 |
 |
|
KRT televizyonunda aylardır maaşlarını alamayan emekçilerin direnişi sürüyor. DİSK Basın-İş Sendikası'nın ... |
 |
|
 |
 |
|
Günlerdir rekor seviyelere doğru hareket eden altın bugün güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın, Rus uçaklarına yaptığı dünyayı sarsan saldırılarının ardından Putin, Trump ile ... |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
 |
-
|
 |
 |
|
Gazeteci Murat Yetkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la yaptığı görüşmeye ilişkin ... |
 |
|
 |
 |
|
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e elektrik çarptı. Tedavi altına alınan Başkan ... |
 |
|
 |
 |
|
Bayram trafiğinde 30 kilometrede bir radar uygulaması kamuoyunda tartışma yaratırken, AKP’li Şamil ... |
 |
|
 |
 |
|
KRT televizyonunda aylardır maaşlarını alamayan emekçilerin direnişi sürüyor. DİSK Basın-İş Sendikası'nın ... |
 |
-
|
 |
 |
|
Günlerdir rekor seviyelere doğru hareket eden altın bugün güne düşüşle başladı. |
 |
|
 |
 |
|
Ukrayna'nın, Rus uçaklarına yaptığı dünyayı sarsan saldırılarının ardından Putin, Trump ile ... |
 |
|
 |
 |
|
ABD Başkanı Donald Trump'ın, son günlerde arasınını açıldığı milyarder iş insanı Elon Musk'la ilgili ... |
 |
|
 |
 |
|
CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer'in annesi yaşamını yitirdi. |
 |
-
-
|
|
|
 |
|
 |
 |
ANKET |
|
 |
 |
|
|
|
|
 |


 |
Medya
Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden
kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan
haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması
durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır.
Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait
yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz. |
 |
|
|
|