Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
39,0260
EURO
44,0255
IMKB
9.475,000
ALTIN
4.134,880
 
Hava Durumu ANKARA
10 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VEKİL MAAŞI ALIP ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞAN HAİN
VEKİL MAAŞI ALIP ÜLKEYİ BÖLMEYE ÇALIŞAN HAİN
 
Devletine bağlı emekli, memur, işçi açlığa mahkum yaşıyor PKK’lı Zana da vekil maaşı alıp devleti bölmek için uğraşıyor
 
22.7.2007 - 17:25
MECLİS kürsüsünden Kürtçe yemin etmeye kalkıştığı için milletvekilli düşürülen ve cezaevinde uzun süre yatan eski DEP milletvekili Leyla Zana, kırşırtıcı hareketlerini sürdürüyor. Önceki gün, “Türkiye artık eyaletlere bölünmeli, Kürdistan eyaleti kurulmalı” diyen Zana, dün de, sözlerinin 10 yıl sonra hayata geçeceğini söyleme cüretini gösterdi. Iğdır Başsavcılığı, Zana hakkında soruşturma başlattı.

Yoksulluk sınırının altında 20 milyon insanın yaşadığı ülkemizde, her ay milletvekili emekli maaşı olarak bu devletten 1.5 bin YTL alan Zana, hiç sıkılmadan bölücü davranışlarını sürdürüyor.

Zana, önceki gün Iğdır’da vatandaşlara yaptığı konuşmada, “Kürtlerin isteklerinin Ankara tarafından görülmediğini” öne süren Zana, kışkırtmalarına şöyle devam etti:

Bölücü konuşma

“Osmanlı’nın kuruluşundan bugüne kadar olması gereken Kürdistan eyalet sistemine geçmelisiniz. Diğer bölgelere de eyaletler kur. Bu ülkenin bölünmesi demek değil, aksine ülkenin bütünleşmesi bir arada yaşaması demektir. Her Kürt yaşadığı toprağın adını bilir onu asla göz ardı etmez. Tarihin sayfalarına kaydırmaz. Bunun için Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur. Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yapamadığını şimdi yap.”

Suç duyurusu

Dün de tahriklerine devam eden Zana, (Kerameti kendinden menkul) “İnancım şu ki söylediklerime bugün kızanlar, 5 ya da 10 yıl sonra bunu gerçekleştirecek ve uygulayacaklar” dedi.

Zana hakkında, Iğdır Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürlüğü’nün önceki günkü konuşması nedeniyle Leyla Zana hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük tarafından yapılan yazılı açıklamada da, Leyla Zana ve Mehmet Nuri Güneş hakkında, TCK’nın 216 ve 302. maddeleri ile 298 sayılı yasanın 58. maddesi gereğince soruşturma açıldığı bildirildi. Açıklamada, ayrıca tahkikatın geniş kapsamlı olarak sürdüğü belirtildi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


UFO'LAR İSTANBUL'DA

OY VERME İŞLEMİ SAAT 17.00 İTİBARİYLE TAMAMLANDI

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN TUHAF AÇIKLAMA
»  32 İL'DE SANDIKLAR KAPANDI
»  EVREN PAŞA OY PUSULASINI YIRTTI
»  ERKAN MUMCU, HANGİ PARTİYE OY VERDİ?
»  MEMURA PROMOSYONDAN İKİ MAAŞ
»  TELEKOM'DAN İNDİRİM VE ZAM
»  SEÇİM BOYASI HASTANELİK ETTİ
»  SANDIK'TA CHP-DTP KAVGASI
»  SİTE VATANDAŞA KAPALI
»  57 YILDIR BÜTÜN SEÇİMLERDE GÖREV ALDI
»  HAVA ALANINDA OY VERME KARGAŞASI
»  İKİ İTALYAN VEKİL, KKTC VATANDAŞI OLUYOR
»  OYUNU KULLANAN TATİLE KOŞUYOR
»  DEMİREL, BESMELE ÇEKEREK OY KULLANDI
»  BÜYÜKANIT, ALKIŞLARLA OY KULLANDI
»  BÜYÜKANIT, ALKIŞ
»  ÖZKÖK'E SUİKASTI CIA ENGELLEDİ Mİ?
»  TELEKOM'DAN ŞEHİRİÇİ GÖRÜŞMELERE YÜZDE 6 ZAM
»  KREDİ KARTINA EN DÜŞÜK FAİZİ HANGİ BANKA UYGULUYOR?
»  KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI
»  OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI, PARMAKLAR YİNE BOYANIYOR
»  BORCUNU ÖDEMEYEN İŞ ADAMINA İŞKENCE İDDİASI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.