Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,3752
EURO
34,9699
IMKB
9,075
ALTIN
2.325,650
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 21 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Ve Trump Newyork'ta Hakim Karşısında
Ve Trump Newyork ta Hakim Karşısında
 
New York'ta tarihi gün: Trump, bir ABD Başkanı'na açılan ilk ceza davasının sanığı olarak gözaltında hâkim karşısına çıkarıldı! Trump'a 34 suçlama yöneltildi
 
5.4.2023 - 07:43

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2016 seçim süreci sırasında porno yıldızı Stormy Daniels'a "sus parası" verdiğini örtbas etmekle ilgili suçlanmasının ardından hakim karşısına çıktı.

Salı günü New York’taki Trump Towers’tan yola çıkarak konvoyuyla Aşağı Manhattan’daki mahkeme binasına gitti ve Bölge Savcısı Alvin Bragg’in ofisine teslim oldu. Trump, bu noktada resmen gözaltına alındı.

Davanın sanığa tebliği için mahkeme salonuna giren Trump’a 34 suçlama yöneltildi. Trump, suçlamaları reddetti.

Suçlamalar arasında, bazı gazetecilerin şüphelerinin aksine vergi suçu, yargının önlenmesi ve tehdit gibi maddeler yer almadı. Suçlamalar, sadece Daniels'a ödenen "sus parası" ile ilgili.

Trump, ticari evrakta sahtecilik yapmakla suçlanıyor. Bu, New York eyalet yasalarına göre ‘E seviyesinde’ bir ağır suç sayılıyor; yani ağır suçların en hafifi.

Trump, mahkeme salonundan çıktıktan sonra duruşmaya çıkma şartıyla serbest bırakıldı. New York'ta tarihi gün: Trump, bir ABD Başkanı'na açılan ilk ceza davasının sanığı olarak gözaltında hâkim karşısına çıkarıldı!

Trump, mahkemenin ardından Mar-a-Lago tatil köyündeki evine döndü ve burada 25 dakika süren bir konuşma yaptı. Destekçilerine seslenen Trump özetle şunları söyledi: "İşlediğim tek suç, ülkemizi yok etmeye çalışanlara karşı korkusuzca savunmaktı. Beni izole etmek için birçok yanlış soruşturmayla bana zarar vermeye çalıştılar. Demokratlar başından beri kampanyamı gözetlediler ve hileli soruşturmalarıyla bana saldırdılar. Yaşananlar ülkemize hakarettir ve sınırlarımızda olup bitenler ve Afganistan'dan çekilmemiz nedeniyle dünya bize gülüyor. Hakkımdaki sahte dava sadece 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldı ve derhal düşürülmeli. Manhattan Bölge Savcısı yasadışı bir şekilde bilgi sızdırdı ve istifa etmeli."

 
Mahkeme salonunda Trump'a hakim, eski Başkan'a yöneltilen suçlamaları okundu ve dosyanın mührü kaldırıldı. Oturum, beklenenden daha uzun sürdü.

Trump'ın avukatları, iddianamenin halkla paylaşılmasının ardından "söz konusu kişi Donald Trump olmasa bunun bir ceza davasına dönüşmeyeceğini" iddia etti.

76 yaşındaki Trump, tarihte bir ceza davasıyla karşı karşıya kalan ilk ABD başkanı. Trump'ın, duruşma için tekrar hakim karşısına çıkmasına aylar olduğu öngörülüyor.

Trump, Florida eyaletindeki kendine ait Mar-a-Lago tatil köyüne döndükten sonra burada davayla ilgili bir açıklama yapacak.

ABD basınına göre davada ilk celse 4 Aralık'ta görülecek. Resmi duruşmaların ise 2024'ün Ocak ayında, Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerine haftalar kala yapılması bekleniyor.

Yargıçtan uyarı
Donald Trump aleyhindeki ceza davasını denetleyen New York yargıcı, tarafları şiddeti kışkırtabilecek kamuoyu açıklamalarından kaçınmaya çağırdı.

Trump serbest bırakıldıktan sonra destekçilerine seslendi
Eski Başkan Donald Trump, suçlamalarla mahkemeye çıkarıldıktan saatler sonra Mar-a-Lago'daki malikanesinde konuştu. Yaklaşık 25 dakika süren konuşmasında Trump, şunları söyledi:

"İşlediğim tek suç, ülkemizi yok etmeye çalışanlara karşı korkusuzca savunmaktı. Ülkemizi kurtarmalıyız ve bugün olanlara benzer bir şeyin ABD'de olacağını düşünmemiştim. Beni izole etmek için birçok yanlış soruşturmayla bana zarar vermeye çalıştılar. Demokratlar başından beri kampanyamı gözetlediler ve hileli soruşturmalarıyla bana saldırdılar. Mevcut seçim müdahalesi ülkemizde eşi benzeri görülmemiş. Yaşananlar ülkemize hakarettir ve sınırlarımızda olup bitenler ve Afganistan'dan çekilmemiz nedeniyle dünya bize gülüyor.  Mevcut enflasyon oranı son 60 yılın en yüksek seviyesi. Hakkımdaki sahte dava sadece 2024 seçimlerine müdahale etmek için açıldı ve derhal düşürülmeli. Manhattan Bölge Savcısı yasadışı bir şekilde bilgi sızdırdı ve istifa etmeli."

Mahkeme binası önünde büyük kalabalık
Polis, salı günü mahkeme bölgesini demir bariyerlerle çevirerek etrafta geniş güvenlik önlemleri alırken, mahkeme bölgesinde bulunan sokak ve caddeler de trafiğe kapatıldı.

Mahkeme binasının önünde büyük bir kalabalık toplandı. Trump karşıtı ve destekçisi küçük gruplar da sabah saatlerinden itibaren polis bariyerleri ile kendileri için ayrılmış binanın önündeki parkta yerlerini aldı. Binanın çevresinde ise pazartesi gününden bu yana yüzlerce gazeteci bulunuyordu. Trump, mahkeme binasına girmeden önce güvenlik duvarının arkasından kalabalığa el salladı.

 Mahkeme binasında sıra dışı bir gün
Donald Trump'ın ceza davasında yargılanan ilk ABD Başkanı olması, sürecin nasıl işleyeceğine dair de soru işaretleri yaratmıştı. "Yasalar önünde herkes eşittir" ilkesi doğrultusunda Trump'ın mahkeme salonundaki ilk günü sıradan bir vatandaşınki gibi yürütülmeye çalışılsa da, çeşitli rutin süreçler farklı işletildi.

Örneğin sabıka kaydı alınırken Trump'ın gözaltı fotoğrafı çekilmedi, mahkeme salonuna halk alınmadı, koltuklarda gazeteciler oturdu. Ayrıca Trump'a yanında normalden daha büyük bir ekip bulundurmasına izin verildi.

Trump, duruşmayı beklerken de hücrede tutulmadı.

Öte yandan Trump, mahkeme salonuna gitmek için koridorda yürürken polis kendisi için kapıyı tutmadı, ayrıca Gizli Servis ajanları direkt olarak Trump'ın arkasında yer almadı.

Bölge Savcısı: Ciddi suç oluşturan davranışları normalleştiremeyiz
Bölge Savcısı Alvin Bragg, Donald Trump'ın "itibarı ve kaynaklarına" rağmen bu davayı açmaları gerektiğini ifade etti.

Bragg, Trump'a yöneltilen suçlamaların ticari kayıtların yasalara uygun şekilde tutulmasının önemini gösterdiğini vurguladı.

Savcı, Trump'ın ticari evraklarda "dolandırmak ve başka bir suçu gizlemek kastıyla" sahtecilik yapmakla suçlandığını doğruladı.

Bragg, "Ciddi suç oluşturan davranışları normalleştiremeyiz" dedi.

Melania Trump, New York'a gelmedi
Trump'ın eşi ve eski First Lady Melania Trump, eski Başkan'la birlikte New York'a gelmedi.

Suçlamalar, Trump'ın eşinin aldattığına işaret ederken Melania Trump'ın Florida'da kalması dikkat çekti.

Trump: Yaşananlar gerçek dışı geliyor
Sosyal medya platformu Truth Social üzerinden mahkeme binasına girmeden kısa süre önce açıklamada bulunan Trump, "Aşağı Manhattan'a, mahkemeye doğru yoldayım. Gerçek dışı geliyor. Vay be. Beni gözaltına alacaklar. Amerika'da bunun olduğuna inanamıyorum" yazdı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


Paris’te Scooterlar Yasaklanıyor

Finlandiya'da Muhafazakarların Zaferi

Papa Franciscus Hastaneye Kaldırıldı
»  Silvio Berlusconi Hastaneye Kaldırıldı
»  ABD ve Kanada'dan Mülteci Anlaşması
»  Rusya'ya 11. Yaptırım Paketi Yolda
»  Emeklilik Protestoları Fransa'ya Çarptı
»  Macron Emeklilik Tasarsını Böyle Savundu
»  Arjantin'de 6,5 Büyüklüğünde Deprem
»  Rusya’dan iPhone Yasağı!
»  Kuveyt'te Şok! Seçim İptal Ddildi
»   Trump: Salı ünü Tutuklanıyorum...
»  Fransa'da Macron'a Kesik Baş Tehdidi
»  Macron'Fransa'yı Karıştıracak Karar
»  Fransa'da Grev Rüzgarı Sürüyor
»  Biden'dan Sistemimize Güvenin Mesajı
»  Almanya'da Silahlı Saldırı: 6 Ölü
»  Doktoru Açıkladı! Biden'a Kanser Şoku
»  FBI'dan Covid-19 İddiası
»  Yunanistan'da Korkunç Tren Kazası
»  Biden'dan Sürpriz Kiev Ziyareti
»  ABD Eski Başkanı Carter Huzurevi'nde
»  Biden: Her Türlü Yardıma Hazırız
»  Suriye'de En Az 427 Ölü, Yüzlerce Yaralı
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.