Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2307
EURO
35,0820
IMKB
10.644,000
ALTIN
2.503,700
 
Hava Durumu ANKARA
9 / 22 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARGITAY'A HSYK SEÇİM RÜŞVETİ!
YARGITAY A HSYK SEÇİM RÜŞVETİ!
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hükümetin çok önem verdiği yaklaşan HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara seyyanen 1155 TL zam yapılacağını açıkladı.
 
9.9.2014 - 10:08

Yargı için en kritik seçim olan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine bir ay kala Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan hakim ve savcılara müjde geldi.

Bozdağ, yapılan yeni düzenleme çerçevesinde tüm hakim ve savcıların maaşlarına seyyanen 1155 TL zam yapılacağını açıkladı.

YARSAV BAŞKANI ARSLAN: "YARGI ONURU SEÇİM RÜŞVETİNE FEDA EDİLEMEZ"

YARSAV Başkanı Murat Arslan da, hakim ve savcı maaşları konusundaki yeni düzenlemenin HSYK seçimlerinin hemen öncesinde gerçekleşmesine dikkat çekti.

Arslan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Yapılan yeni maaş düzenlemesi hakim ve savcılar açısından bir haktır, hakkın teslimidir. Ancak yargıyı onurlu kılan bağımsızlık özelliğinin hiçbir seçim rüşvetine feda edilmeyeceğine inanıyoruz."gazeteport



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 1   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 
Hamdi YALÇIN
9 Eylül 2014 Salı 14:26
YETER Kİ İSTENSİN, İSTEYİNCE OLUYORMUŞ ! Hamdi YALÇIN([email protected]) Adalet Bakanımız sayın Bekir Bozdağ'ın girişimleri ile Maliye Bakanlığı kesenin ağzını açtı. Hakim ve Savcılarımızın yüzünü güldürecek nihai haber duyuldu. Hakim ve Savcılarımızla birlikte diğer adli personele de seyyanen onlara verilen zammın yarısı verilmelidir. Adli personelin daha huzurlu, daha mutlu , geleceğe umutla bakabilmesi ve iş veriminin artırılması için bu kaçınılmazdır. Sayın Bakan , idari yargıda hukuk fakültesi mezunu olmayan hakim ve savcılardan 10 yılını dolduranlara, kontenjanları etkilenmemek üzere hukuk fakültelerine sınavsız girme imkanı getireceklerini söylüyor.Bu, hükümet için çok rahat gerçekleştirilebilecek bir konudur. Bu iktidar bunu rahatlıkla gerçekleştirir ve idari yargı görev yapan hakimlerimize Hukuk Fakültesinde okumaları ve mezun olmalarının yolu açılmış olur. Ben de şunu , Sayın Adalet Bakanımız ve hükümetimizden talep ediyorum; Adli teşkilatta en az 10 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü yaparak emekli olan teşkilat mensuplarına, bazı Mahkemelerde dava vekilliği veya yardımcı avukat adıyla duruşmalara girmeleri ,icra takibi yapmaları yolu açılamaz mı? TBB mutlaka buna karşı gelecektir. Ancak hükümet isterse tüm engelleri aşar ve bir kanun düzenlemesiyle , binlerce yazı işleri müdürünün emekliliklerinde kaderine terkedilmemesi , bilgi, tecrübe ve deneyimlerini kullanmaları ve devletimize ayrıca vergi ödemeleri hususunda da bir kattı vermelerinin yolunu açmış olur. Bu iktidar isterse bunu hemen yapar. Yeter ki istesin! Adli teşkilatta Hakim ve Savcılar dışında görev yapan personelden yıllarca çoluk-çocuğuyla tatil yapamayan çalışanlara kolaylıklar tanınamaz mı? Verilen güzel haberlerden sonra ; Hakim ve Savcı maaşları günümüz Türkiye şartlarında biraz daha iyleştirilmiş olduğuna göre ; hiç değilse diğer personele ömürlerinde bir defa olsun ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesislerinde daha makul (hakim ve savcılarımızın ödediği ücretlerin 1/2'si oranında ) bir ücretle tatil yapmalarının yolu açılamaz mı? İnanıyorum ki, bu iktidar ve Adalet Bakanlığımız için bunu gerçekleştirmek de pek kolaydır. Yeter ki istensin ! İnsanın, insanca yaşamasının yöntemi olan sosyal devlet anlayışının hayata geririlmesine özel önem veren Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ için bu taleplerin gerçekleştirilmesi pek kolaydır. Hakim ve savcıların maaşlarına yapılan iyileştirmeler gösteriyor ki, yeter ki istensin, istenince oluyormuş!
Katılıyorum  Katılmıyorum  
%67 %33
  Bu kategorideki diğer haberler


TORBA YASADA FLAŞ DEĞİŞİKLİK!

MECLİS'TE İSTANBUL'A YENİ RANT AYARI!

ANITKABİR'DE DAVUTOĞLU'NUN DENGE SINAVI!
»  LAĞIM KOKAN SU MECLİS GÜNDEMİNDE!
»  ASANSÖR KURBANLARI ŞEHİT SAYILMADI!
»  ÖCALAN'DAN YENİ HÜKÜMETE MESAJ!
»  PKK, 10 ÇOCUK KAÇIRDI!
»  HALKALI'DA İŞÇİLERİN KURTLU YEMEK İSYANI
»  TÜRKİYE TAŞERON CUMHURİYETİNE DÖNDÜ
»  BAYKAL'DAN KİRALIK İŞYERİ!
»  GÖZALTINA ALINAN POLİSİN DRAMI!
»  DUMANLI'DAN ARINÇ'A VAHİY CEVABI!
»  ANKARA`NIN SUYUNDA KİRLİLİK SAPTANDI
»  GARNİZON KOMUTANININ EŞİ ÖLDÜRÜLDÜ!
»  ''ZALİMLER KAYBETMEYE MAHKUMDUR''
»  ''GÖRÜŞMEDEN HOŞAF GİBİ ÇIKTIK''
»  GAZ SIKMAYIN BIRAKIN SESİMİZİ DUYSUNLAR
»  FACİANIN ADRESİNDE REZALET!
»  POLİS ARTIK DEMİR COP KULLANACAK!
»  BAKAN ÇELİK ASANSÖR CİNAYETİNE EL KOYDU!
»  ERDOĞAN TOPRAK'A BÜYÜK ŞOK!
»  MECLİS TORBA KANUN İÇİN TOPLANIYOR
»  FLAŞ.. İŞTE CHP'NİN YENİ VİTRİNİ
»  ''BUNUN ADI CİNAYET''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.